Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ulbrokas jauniešiem atzīstami rezultāti Prāgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokas jauniešiem atzīstami rezultāti Prāgā
FS Masters
Foto: Prague Floorball Cup

Čehijas galvaspilsētā Prāgā noslēdzies ceturtais starptautiskais florbola turnīrs "Prague Floorball Cup", kurā no latviešu komandām labākās sekmes bija "FS Masters" jauniešiem.

Junioru komanda izcīna bronzas medaļas

"FS Masters" juniori grupu turnīrā bija uzvarējuši trīs no četrām spēlēm, bet turnīra pēdējā dienā tika aizvadīta pēdējā apakšgrupas cīņa ar "FBS Bohemians", lai noskaidrotu, vai latvieši ieņems kādu no pirmajām divām vietā apakšgrupā, lai varētu spēlēt finālā. Diemžēl spēle neizvērtās tāda, kādu to vēlētos ulbrokieši un nācās piedzīvot 5:8 (2:3, 3:5) zaudējumu. Tomass Kristofers Birstiņš šajā spēlē guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Danielam Anim divi vārti un viena piespēle. Turnīra tabulā abas šīs komandas finišēja ar vienādu punktu skaitu un, lai arī vārtu attiecība labāka bija "FS Masters" komandai, zaudējums savstarpējā spēlē neļāva tikt augstāk par trešo vietu. Ņemot vērā, ka šajā vecuma grupā izslēgšanas turnīrā paredzēta bija vienīgi finālspēle, "FS Masters" turnīru noslēdza ar izcīnītu trešo vietu.

B04 grupas komanda triumfē B-līgas finālā

"FS Masters" jaunieši, kas pārstāvēja 2004. un vēlāk dzimušo komandu, savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, līdz ar to izslēgšanas turnīrā nācās cīnīties B-zarā, kas faktiski bija spēles par piekto līdz astoto pozīciju. Pirmajā šādā spēlē latvieši pārliecinoši ar 11:1 (7:1, 4:0) sagrāva "Rungsted-Horsholm FK" vienību no Dānijas. Ar trim vārtu guvumiem šajā mačā atzīmējās Einārs Osipovs. B-zara finālā jeb mačā par 5.vietu "FS Masters" spēkojās ar "FBS Olomouc", spējot tikt pie 3:1 (0:1, 3:0) uzvaras, lai gan pēc pirmā puslaika atradās minimālā deficītā. Šajā spēlē neviens no ulbrokiešu florbolistiem netika pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta, bet ar vārtu guvumiem izcēlās Kristers Ločmelis, Emīls Jančevskis un Osipovs.

Valmierieši apstājas otrajā kārtā

B09 vecuma grupā pēc četriem zaudējumiem apakšgrupās, B-zarā nonāka "FBK Valmiera", par kuru uzvaru pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā pār "Floorball Club Pisek" ar rezultātu 7:6 Sportacentrs.com rakstīja jau iepriekš. Nākamajā mačā komanda tikās ar "ACEMA Sparta Praha" vienību, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:6 (1:3, 0:3). Vienīgos vārtus Latvijas kluba labā guva Emīls Aleksejevs. Absolūtajā kopvērtējumā valmierieši šo turnīru šajā vecuma grupā noslēdza ar dalītu 17. pozīciju.

"Lekrings" jaunieši paliek ārpus desmitnieka

Vismazākie no Latvijas florbolistiem, kas bija devušies uz Prāgu, bija Cēsu "Lekrings" spēlētāji, kas piedalījās B10 vecuma grupā. Turnīra izspēle bija sagatavota tā, ka pēc pirmā grupu turnīra sekoja vēl viens grupu turnīrs, pēc kura arī tika sadalītas vietas. Priekšsacīkstēs izcīnījuši divas uzvaras četrās spēlēs, cēsnieki turpināja cīņu par 9.-12.pozīciju. Tur gan sekmes nebija tik labas, jo vispirms ar 2:3 tika zaudēts "Kanonyri Kladno", kam sekoja neveiksme ar identisku rezultātu pret "FBC ORCA KRNOV". Tas nozīmēja, ka latvieši turnīru noslēgs ārpus labāko desmitnieka. Pēdējā spēlē pret "FB Hurrican Karlovy Vary" tika zaudēts ar 2:8, līdz ar to turnīrs tika noslēgts ar iegūtu 12.vietu.