Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vaičim vārtu guvums, Stūrem divas piespēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vaičim vārtu guvums, Stūrem divas piespēles
Kristaps Vaičis (#85)
Foto: Simon Abächerli

Vācijas florbola Bundeslīgā ar vārtu guvumu izcēlies Kristaps Vaičis, bet Eduards Stūre ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzējis pie tikai otrās uzvaras sezonā tikt savam Dānijas spēcīgākās līgas klubam.

Stūrem divas piespēles vērtīgā uzvarā
Pie otrā panākuma šosezon Dānijas spēcīgākajā līgā ticis Eduarda Stūres pārstāvētais "AFK", kas savā laukumā nedaudz negaidīti ar rezultātu 6:4 (2:0, 3:2, 1:2) pieveica "Hvidovre Attack FC", tādējādi ar pieciem punktiem turnīra tabulā atkal atstājot pēdējo vietu. Labu spēli aizvadījis arī latviešu florbolists, kurš otrajā periodā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, asistējot komandas trešajos un ceturtajos gūtajos vārtos. Latviešu florbolists desmit aizvadītajos mačos nopelnījis 10 (5+5) rezultativitātes punktus.

Andris Rajeckis izdara piespēli laimīgā izglābšanās
Šveices NLB līgā ar rezultatīvu piespēli izcēlies Andris Rajeckis, kura pārstāvētais "Floorball Thurgau" viesos pēdējo desmit minūšu laikā atspēlēja četru vārtu deficītu un papildlaikā ar 9:8 (1:2, 3:3, 4:3, 1:0) pieveica "Ticinu Unihockey". Rajeckis asistēja komandas otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli.

Vaičim vārtu guvums Vācijā
Vācijas florbola 1.Bundeslīgā ar vārtu guvumu un divu minūšu noraidījumu atzīmējies Kristaps Vaičis, bet viņa pārstāvētais "BAT Berlin" viesos gana līdzīgā spēlē ar rezultātu 3:5 (0:1, 0:1, 3:3) piekāpās "VfL Red Hocks Kaufering". Latviešu florbolists divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja skaitlisko vairākumu, uzstādot cīņas beigu rezultātu. Mača pēdējās sekundēs latvietim arī divu minūšu noraidījums.

Pret "tīģeriem" Rajeckim bezierunu kapitulācija
Vienu no visu laiku smagākajiem zaudējumiem Šveices NLA līgā piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas viesos nespēja izrādīt nekādu pretestību "Tigers Langnau", kapitulējot ar rezultātu 1:14 (0:6, 1:6, 0:2). Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jāpiebilst, ka pašā sezonas sākumā "Jets" piekāpās vien ar 5:6, turklāt četras pēdējās spēles allaž bija noslēgušās ar kādas komandas vienu vārtu pārsvaru.

Jurševskim noraidījums, komandai beidzot panākums
Čehijas florbola Ekstralīgā nebūt ne bieži pie panākumiem tiek Artūra Jurševska pārstāvētais "itelligence Bulldogs Brno", bet kārtējā mačā "buldodzes" tika vērtīgas 9:3 (1:0, 6:2, 2:1) uzvaras pār "TJ Znojmo Laufen CZ" komandu. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet trešā perioda ievadā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kuru gan pretinieks nespēja pārvērst vārtu guvumā.
Degina jauniešiem sestais panākums

Pateicoties lieliskam spēles sākumam, sesto uzvaru tikpat spēlēs Šveices U-18 B divīzijas turnīrā izcīnījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau', kas savā laukumā ar rezultātu 12:3 pieveica "UHC Herisau". Jau mača piektajā minūtē rezultātu atklāja latviešu florbolists, bet spēlē kopumā latvietim trīs precīzi metieni. Komanda ar maksimāli iespējamajiem 18 punktiem atrodas pārliecinošās līderpozīcijās čempionāta kopvērtējumā.

Latvieši pārvar Nīderlandes kausa pirmo kārtu
Visspraigākā cīņa kausa pirmajā kārtā izvērtās Riharda Krupinska pārstāvētajam HSK, kas trešajā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:1, 0:1, 3:0) pieveica "Face Off" komandu. Otros vārtus uzvarētāju rindās guva tieši latviešu florbolists, panākot izlīdzinājumu.

Gatis Gailītis izcēlās ar trim precīziem metieniem mačā, kurā viņa pārstāvētais "UFC Utrecht" ar 22:1 (7:0, 9:0, 6:1) sagrāva "Hot Flames 2" spēlētājus. Visbeidzot Valda Vāvera pārstāvētais "UFC Groningen" ar 6:4 (0:1, 6:1, 0:2) apspēlēja "Jungle Speed", visus vārtus gūstot cīņas otrajā trešdaļā. Vāvers šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Bubina vārtu guvums neglābj no neveiksmes
Vācijas reģionālajā līgā par "Panther Regensburg" komandas kapteini kļuvis Kārlis Bubins, kurš šo godu atzīmējis ar vārtu guvumu spēlē pret "NUT's 04 Nurnberg" komandu, izceļoties mača 11.minūtē un izvirzot vadībā savu komandu. Diemžēl perioda izskaņā viesi rezultātu izlīdzināja un otrā perioda vidū arī pārņēma vadību. Lai gan jāspēlē bija vēl daudz, "panteras" pie vārtu guvumiem vairs nespēja tikt un komanda bija spiesta piedzīvot neveiksmi. Ar septiņiem punktiem Regensburgas komanda atrodas piektajā vietā astoņu komandu konkurencē savā reģionā.

Ozoliņš sausā rezultatīvā spēlē
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā rezultatīvā spēlē neveiksmi piedzīvojis Klāva Ozoliņa pārstāvētais "KrP Akatemia", kas savā laukumā ar rezultātu 9:13 (1:3, 3:6, 5:4) piekāpās "Pirkat" komandai. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Turnīra tabulā "KrP Akatemia" astoņās spēlēs nopelnījuši astoņus punktus, atrodoties ceturtajā vietā, kamēr "Pirkat" savākuši 12 punktus, esot labākā komanda divīzijā.