Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Latvieši spēlēs kvalifikāciju par atgriešanos virslīgā

Latvieši spēlēs kvalifikāciju par atgriešanos virslīgā
"Harstad IBK" pēc uzvaras 1.divīzijas turnīrā
Foto: nnbr.no

Sekmīgi vienu no sezonas galvenajiem uzdevumiem izdevies paveikt Norvēģijas florbola klubam "Harstad IBK", kas triumfējis 1.divīzijas turnīrā, kā rezultātā četru komandu konkurencē turpinās cīņu par divām ceļazīmēm virslīgā.

Latvieši triumfē 1.divīzijā
Pēc 10:6 (2:0, 5:4, 3:2) uzvaras pēdējā sezonas spēlē pār "Alta IBK", Norvēģijas florbola čempionāta 1.divīzijā triumfējis "Harstad IBK" klubs, ar vairākiem latviešiem sastāvā. Pārliecinoši startējot visas sezonas garumā, "Harstad IBK" triumfēja arī pēdējā un pašā svarīgākajā cīņā, kas ļāvis iekļūt finālturnīrā, lai sacenstos ar trim citām komandām par atgriešanos stiprāko pulkā. Finālspēlē Ritvars Bērziņš atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Toms Kirmužs pievienoja vārtu guvumu un divas rezultatīvas piespēles, nopelnot arī 12 soda minūtes. Kaspara Grundšteina rēķinā viena rezultatīva piespēle, savukārt Mareks Belousovs šoreiz palika rezervē.

Isjomina un Garklāva iekļūst kausa pusfinālā
Grupu turnīru iesākušas ar vienu neizšķirtu un vienu uzvaru, turnīra turpinājumā "Grei' sacentās ar "Tunet" vienību, piedzīvojot 3:4 (1:2, 0:1, 2:1) neveiksmi pret "Tunet". Uzvarētāju vienība izšķirošos vārtus iemeta nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām. Savukārt spēles 52.minūtē pēc Diānas Isjominas rezultatīvas piespēles bumbiņu vārtos raidīja Līga Garklāva, tobrīd panākot neizšķirtu 3:3. Neskatoties uz neveiksmi, "Grei" ar četriem punktiem nodrošināja otro vietu apakšgrupā, labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ apsteidzot "BMIL".

Krūmiņam neveiksme otrajā cīņā
Somijas florbola čempionāta Elites līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē neveiksmi piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas viesos ar rezultātu 4:7 (1:1, 2:2, 1:4) piekāpās "SPV" vienībai, līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1. Morics Krūmiņš ierasti spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-2).

Rajeckim neveiksme izšķirošajā spēlē, jāturpina cīnīties
Izšķirošajā Šveices NLA līgas spēlē, kas ļautu nosargāt vietu valsts spēcīgākajā līgā, zaudējumu piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas viesos ar rezultātu 3:6 (0:4, 1:0, 2:2) piekāpās "Waldkirch-St.Gallen" vienībai, tādējādi sērijā kapitulējot ar 3:4. Ļoti neveiksmīgs "Jets" izvērtās spēles pirmais periods, kura laikā tika zaudēti četri vārti. Rajeckis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Andrim Rajeckim sezona noslēdzas bez kārotās ceļazīmes
Līdzīgi kā brāļa Jāņa Rajecka pārstāvētais klubs izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu NLA līgā, zaudējumu cīņā par tikšanu uz spēcīgāko līgu piedzīvojis Andra Rajecka pārstāvētais klubs, kas savā laukumā ar rezultātu 4:8 (1:2, 1:2, 2:4) piekāpās "Ad Astra Sarnen", tādējādi sērijā piedzīvojot neveiksmi ar 2:3, netiekot uz izšķirošo kvalifikācijas kārtu. Pēdējā mačā Andris Rajeckis izcēlās ar vārtu guvumu un divām soda minūtēm.

Orstem noraidījums, komanda turpina cīņu
Izšķirošajā mačā par iespēju turpināt cīņu, lai iekļūtu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā, uzvarējis Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas savā laukumā ar 8:3 (3:0, 2:2, 3:1) pieveica "Kosken Dynamo". Līdz ar to sērijā "pelikāni" bija pārāki ar rezultātu 2:1. Ralfs Orste spēlēja otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, pirmā perioda izskaņā nopelnot divu minūšu noraidījumu, kura laikā "Pelicans SB" ne tikai nosargāja vārtus neskartus, bet arī pamanījās paši atzīmēties ar precīzu metienu.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.