Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Karlsona klubs iekļūst Superlīgā, Garbares bullītis uzvaru nedod

Karlsona klubs iekļūst Superlīgā, Garbares bullītis uzvaru nedod
"IBF Orebro"
Foto: Leif Jirebeck

Zviedrijas florbola Superlīgā iekļuvis latviešu izcelsmes florbolista Jakoba Karlsona pārstāvētais "IBF Orebro". Savukārt ceļš pretim otrajai spēcīgākajai Somijas florbola līgai ar neveiksmi sācies Emīlam Hartmanim. Šveicē zaudējumu pirmajā pusfināla mačā piedzīvojis Laumas Višņevskas un Evelīnas Garbares pārstāvētais klubs, bet Igaunijas Meistarlīgas finālam pietuvojies Jānis Tolmanis un Maksims Terehovs.

Karlsona klubs iekļūst Superlīgā
Pārspēļu turnīrā par tikšanu Zviedrijas spēcīgākajā turnīrā jeb Superlīgā lieliski nocīnījies Jakoba Karlsona pārstāvētais "IBF Orebro", kuri pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā sērijā līdz divām uzvarām ar 2:1 pieveica Toma Bitmaņa pārstāvēto "FBC Kalmarsund", izšķirošajā mačā esot pārāki pēcspēles metienu sērijā. Arī otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pret "Gavle GIK" bija nepieciešama trešā spēle, jo pirmajos divos mačos katra no komandām uzvarēja savā laukumā ar identisku 7:4. Trešo spēli "IBF Orebro" aizvadīja viesos un arī šoreiz izdevās izspiest maksimumu. Otrās trešdaļas ievadā komanda nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, bet vēl līdz pārtraukumam rezultāts tika līdzsvarots. Ne trešajā trešdaļā, ne papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēļu metienu sērijā "IBF Orebro" izrādījās pārāki, tādējādi nopelnot ceļazīmi uz Superlīgu. Jakobs Karlsons izslēgšanas turnīrā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Ar Garbares realizēto pēcspēles metienu izrādās par maz
Spraigā cīņā neveiksmi Šveices čempionāta pirmajā pusfināla spēlē piedzīvojis Evelīnas Garbares un Laumas Višņevskas pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf",kas viesos ar 4:5 (1:2, 0:2, 3:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās spēcīgajam "piranha chur", lai gan trešās trešdaļas vidusposmā sešu minūšu laikā atspēlēja triju vārtu deficītu. Pēcspēles metienu sērijā "burvēm" vienīgos vārtus guva tieši Evelīna Garbare, bet "piraiju" rindās Laumu Višņevsku pārspēja Silja Eskelinena un Manuela Dominioni.

Hartmanim piespēle un neveiksme pirmajā pārspēlē
Cīņu par tikšanu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā turpina Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas savā laukumā sacentās ar PHSB komandu, piedzīvojot neveiksmi rezultatīvā mačā ar 7:10 (2:3, 3:4, 2:3). Hartmanis spēlēja savas komandas trešajā maiņā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli un maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Mača lielāko daļu PSS, kuri šosezon bija piedzīvojuši tikai vienu neveiksmi, bija spiesti atrasties iedzinējos, vairākkārt pietuvojoties viena precīza metiena attālumā, taču vadībā tā arī neizdevās izvirzīties, piedzīvojot sāpīgu neveiksmi pirmajā pārspēļu otrajā kārtā. Lai tiktu uz Divari, nepieciešams pārvarēt trīs kārtas.

Tolmanis un Terehovs sekmīgi sāk Igaunijas play-off
Igaunijas florbola Meistarlīgā pirmo pusfināla spēli uzvarējis Jāņa Tolmaņa un Maksima Terheova pārstāvētais "Eesti Maaulikooli SK", kas viesos ar rezultātu 9:6 (5:5, 2:0, 2:1) apspēlēja "SK LINK/Saku" komandu, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Latvijas florbolisti pie rezultativitātes punktiem netika, Terehovam spēles protokolā atzīmējoties ar divām soda minūtēm cīņas pirmās trešdaļas vidū. Jāpiezīmē, ka regulārajā sezonā Saku komanda savāca par desmit punktiem vairāk.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.