Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckis uzvar Karlsonu Šveices kausā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckis uzvar Karlsonu Šveices kausā
Floorball Thurgau priecājas par vārtiem spēlē pret "UHC Sargenserland"
Foto: Floorball Thurgau

Cīņu par Šveices kausu florbolā turpina Evelīna Garbare un Andris Rajeckis, kura pārstāvētā vienība tika galā ar Jakobu Karlsonu. Nīderlandes čempionāta galvgalī atrodas Gatis Gailītis, bet Vācijā lieliski turpina spēlēt Kristaps Vaičis.

Rajeckis apspēlē Karlsonu Šveices kausā
Šveices kausā pirmā spēļu kārta tiek izspēlēta jau jūnijā, kad "Floorball Thurgau" ar rezultātu 9:3 apspēlēja "United Toggenburg Bazenheid" vienību, ar kuru nebija spēkojusies septiņus gadus. Otrajā spēļu kārtā pretim stājās vēl viens sen nesatikts klubs "Vipers InnerSchwyz", kurus viesos izdevās uzveikt ar rezultātu 9:3 (4:2, 4:0, 1:1). Šajā spēlē ar vienu rezultatīvu piespēli izcēlās arī latviešu florbola leģionārs Andris Rajeckis.

Tikmēr Jakoba Karlsona pārstāvētais "UHC Sargenserland" pirmajā kārtā Līgo vakarā vēl bez Latvijas izlases kandidāta sastāvā viesos ar 10:5 (3:2, 3:2, 4:1) apspēlēja "Zuger Highlands", bet otrajā kārtā ar 13:3 pieveica "UHC Mutschellen" vienību.

Trešajā kārtā savā starpā tikās Rajecka un Karlsona pārstāvētās vienības. Cēsnieks izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, sekmējot "Floorball Thurgau" 9:4 (3:2, 3:1, 3:1) panākumu savā laukumā. Karlsons šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Līdz ar to Karlsona klubam cīņa par kausu ir noslēgusies, bet "Floorball Thurgau" oktobra izskaņā spēkosies ar NLA līgas vienīgu "Waldkirch-St.Gallen).

Dāmu konkurencē aizvadīta pirmā kausa kārta, kurā Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf" viesos ar rezultātu 6:2 (0:1, 2:0, 4:1) tika galā ar "UH Appenzell" vienību, kaut gan pēc 20 nospēlētām minūtēm atradās iedzinējos ar minimālu deficītu. Evelīna Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Vaičim vēl viena minimāla uzvara Vācijā
Vācijas spēcīgākajā līgā ļoti sekmīgs sezonas starts padevies Kristapa Vaiča pārstāvētajam "BAT Berlin", kas kārtējā mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) apspēlēja "ETV Piranhas Hamburg" vienību, tādējādi tiekot pie trešā panākuma četrās spēlēs. Latviešu florbols spēles otrajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Gailītis līderis, Sebris tiek galā ar Krupinski
Pirmajā spēlē palicis bez rezultativitātes punktiem, Gatis Gailītis aizvadījis individuāli sekmīgu cīņu Nīderlandes florbola čempionātā, atzīmējoties ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm. Tas bija labs pamats, lai viņa pārstāvētais "UFC Utrecht" savā laukumā izcīnītu pārliecinošu 13:3 (2:0, 6:0, 5:3) uzvaru pār "Messed Up" vienību, ar maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem atrodoties turnīra tabulas galvgalī. Nākamajā kārtā gaidāma spēkošanās ar trešajā vietā esošo "Hot Flames" vienību.

Citā mačā pirmo reizi šosezon aci pret aci sastapās divi latviešu florbolisti. Helvijs Sebris atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais "Blue Falcons" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) apspēlēja Riharda Krupinska "HSK" vienību. Latviešu florbolists asistēja pirmo vārtu guvumā, kad bija nospēlētas vien 64 sekundes. "Blue Falcons" ar četriem punktiem pašlaik atrodas ceturtajā vietā tabulā, kamēr HSK zaudējuši abas spēles, atrodoties sestajā vietā astoņu vienību konkurencē.