Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garklāva un Isjomina sekmē uzvaru pār čempionēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garklāva un Isjomina sekmē uzvaru pār čempionēm
Līga garklāva (#91) pret "Sveiva"
Foto: Rune Halvorsen

Norvēģijas sieviešu Elites florbola līgā lielisku maču aizvadījušas Līga Garklāva un Diāna Isjomina, ar savu rezultatīvo sniegumu sekmējot uzvaru pār valsts čempionēm. Šveicē nu jau kārtējos vārtus guvis Andris Rajeckis, bet Somijā sezonas startu ar precīzu raidījumu atzīmējis Klāvs Ozoliņš. Labas sekmes arī mūsu vārtsagiem Laumai Višņevskai Zviedrijā un Marekam Belousovam Norvēģijā.

Garklāva un Isjomina rezultatīvas uzvarā pār čempionēm
Norvēģijas sieviešu Elites līgā pie ļoti vērtīgas uzvaras ticis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas savā laukumā ar rezultātu 7:5 pieveica pērnās sezonas čempionvienību "Sagene". Ar diviem vārtu guvumiem (tostarp uzvaras nesošajiem) un vienu piespēli izcēlās Garklāva, kamēr Isjominas rēķinā viens precīzs metiens un rezultatīva piespēle. Pēc izcīnītā panākuma "Grei" ar sešiem punktiem trijās spēlēs saglabā ceturto vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no līderēm. Isjomina trijos mačos iekrājusi 5 (4+1) rezultativitātes punktus, kamēr Garklāvai šie bija pirmie punkti sezonā. Nākamo maču "Grei" aizvadīs 11. oktobrī, sacenšoties ar "Tunet".

Rajeckis iemet bijušajam Vaiča klubam
Zaudējumu Šveices NLB līgas turnīrā piedzīvojis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar rezultātu 5:6 (1:2, 3:1, 1:2, 0:1) piekāpās "Ad Astra Sarnen", kurā vēl pērn spēlēja latviešu florbolists Kristaps Vaičis. Spēles pirmajā pusē viesi divas reizes izvirzījās vadībā, bet mājinieki allaž atspēlējās. Mača 29.minūtē cēsnieks ar precīzu metienu vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, taču ne uz ilgu laiku. Otro trešdaļu ar minimālu vadību tomēr izdevās nosargāt, bet panākums tika izlaists piecas minūtes pirms cīņas beigām, vēlāk ielaižot vārtus ar papildlaikā. Trijās spēļu kārtās Rajeckis izcēlies ar 3 (2+1) punktiem.

Višņevska atgriežas vārtos ar pārliecinošu spēli
Īsi pirms Zviedrijas Allsvenskan līgas sezonas starta Latvijas izlases vārtsardze Lauma Višņevska vienojās ar "Stromsbro IF" komandu un turnīra ievadā viņas jaunā komanda viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica "IKSU Ungdom", tādējādi nopelnot pirmos trīs punktus turnīra tabulā. Višņevska sargāja kluba vārtus visu maču, tiekot galā ar 13 no 14 pretinieču raidījumiem.

Belousovs atgriežas Norvēģijā, lai sekmētu "Harstad IBK" atgriešanos Elitē
Pērn no Norvēģijas Elites līgas izkrita "Harstad IBK" klubs ar Tomu Kirmužu un Ritvaru Bērziņu sastāvā. Jaunās sezonas startā abi latvieši nevar palīdzēt komandai savainojumu dēļ. Toties pēc vairāku gadu pārtraukuma klubā atgriezies vārtsargs Mareks Belousovs. Turnīra pirmajā spēlē viņš tika galā ar 18 no 24 pretinieku metieniem, palīdzot "Harstad IBK" ar 12:6 pieveikt TSI. Vienus vārtus pretinieks guva, realizējot soda metienu. Dienu vēlāk klubs tikās ar "BK 9000", izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:7. Šajā mačā Belousovs spēlēja vien pirmo trešdaļu, atvairot astoņus no desmit metieniem. Šo periodu "Harstad IBK" uzvarēja ar 6:2, turpinājumā vien palielinot pārsvaru.

Ozoliņam vārtu guvums pirmajā spēlē
Pirmo maču jaunajā sezonā Somijas 2.divīzijā aizvadījis Klāvs Ozoliņš, izceļoties ar vārtu guvumu, taču viņa pārstāvētais "Classic-2" savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 8:12 (1:3, 5:3, 2:6) piedzīvoja neveiksmi pret "Happee Steamers" florbolistiem. Ozoliņš spēlēja savas komandas trešajā maiņā, vārtus gūstot mača 36.minūtē, tobrīd panākot 5:5. Nākamo maču Ozoliņa klubs aizvadīs 5.oktobrī, viesos sacenšoties ar "Pirkat", kuri vēl nav aizvadījuši pirmo maču.