Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rajecka "hat-trick" neglābj no zaudējuma

Rajecka "hat-trick" neglābj no zaudējuma
Andris Rajeckis konkurentu ielenkumā
Foto: Floorball Thurgau

Šveices NLB līgas izslēgšanas turnīra otrās kārtas spēlē ar trim rezultatīviem metieniem atzīmējās Andris Rajeckis, taču viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja negaidītu neveiksmi. Valsts spēcīgākās līgas regulāro sezonu pēdējā vietā noslēdzis Andra brāļa Jāņa Rajecka pārstāvētais klubs, savukārt Zviedrijā svarīgu uzvaru izcīnījis Luīzes Biļinskas klubs.

Rajecka trīs vārtu guvumi neglābj no neveiksmes
Šveices NLB līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē zaudējumu piedzīvojis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau', kas pēc 6:1 uzvaras pirmajā mačā, dienu vēlāk viesos ar 8:10 (1:3, 0:0, 7:7) piekāpās "UHC Sarganserland", līdz ar to sērijā līdz kādas komandas trijām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1. Jau pēc 73 nospēlētām sekundēm Turgavas klubs atradās iedzinējos ar 0:2, bet uz Andra Rajecka vārtu guvumu sāncenši atbildēja ar savu vārtu guvumu pēc nepilnas minūtes. Mača turpinājumā Rajeckim vēl divi precīzi metieni, kā arī divu minūšu noraidījums. Jāpiezīmē, ka cīņas gaitā mājinieki bija vadībā ar 7:2 un 8:3, bet divas minūtes pirms mača beigām rezultāts jau bija neizšķirts 8:8. Tomēr atlikušajā laikā pie panākuma tikt neizdevās.

Biļinskas vienībai vērtīga uzvara
Ļoti svarīgu uzvaru ne vien par vietas saglabāšanu Zviedrijas Elites līgā, bet pat par iespēju iekļūt izslēgšanas turnīrā izcīnījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā ar 7:3 (3:2, 3:0, 1:1) pieveica "Jonkoping IBK". Latviešu florboliste spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Pēc izcīnītās uzvaras "Karlstad IBF" pakāpušās uz 11.vietu, par trim punktiem apsteidzot tikko pieveiktās pretinieces.

Garbares klubs regulāro turnīru noslēdz ar panākumu
Šveices NLA līgas regulāro čempionātu ar uzvaru noslēdzis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf", kas nerezultatīvā cīņā savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pieveica "Aergera Giffers". Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda jau pirms šī mača bija nodrošinājusi trešo vietu turnīra tabulā. Līdz pirmajai vietai "burvēm" pietrūka desmit punktu, bet līdz otrajai – septiņi. Tiesa, ceturtā vieta tika apsteigta par sešiem punktiem. Ceturtdaļfinālā "burves" spēkosies ar "Unihockey Berner Oberland", kas ar 23 punktiem ieņēma sesto vietu.

Rajecka "Jets" regulāro sezonu pabeidz pēdējā vietā
Ne to veiksmīgāko sezonu Šveices NLA līgā aizvadījis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach-Jets", kuri zaudējumu piedzīvoja arī regulārā turnīra pēdējā mačā, savā laukumā ar 5:7 (1:2, 0:3, 4:2) piekāpās "UHC Uster", ar 15 punktiem paliekot pēdējā vietā turnīra tabulā. Pēdējā mačā latviešu florbolists atzīmējās ar vienu vārtu guvumu. Līdz ar to pirmo reizi kopš Rajeckis uzturas Šveicē, viņam nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu līgā, pirmajā kārtā spēkojoties ar "Waldkirch St.Gallen".

Deginam divas piespēles pret pastarīšiem
Latviešu florbolists pēc ilgāka laika devies laukumā arī U-18 čempionātā, palīdzot savai vienībai izcīnīt negaidīti smagu 6:5 uzvaru pār apakšgrupas vājāko komandu "UHC Herisau". Kā atzina Degins, tad spēle aizritējusi ar lielu viņa komandas pārsvaru, taču pirmajā trešdaļā pretuzbrukumos divreiz nācies ielaist bumbiņu vārtos, kas lika nolaist rokas. Taču pēc pārtraukuma izdevās pārņemt iniciatīvu savās rokās, novedot maču līdz laimīgai uzvarai. Degins šajā spēlē atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Komanda jau ir nodrošinājusi pirmo vietu savā apakšgrupā, bet līdz regulārās sezonas beigām palikusi viena spēļu kārta.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.