Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Juškēvičs Igaunijā debitē ar trim vārtu guvumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juškēvičs Igaunijā debitē ar trim vārtu guvumiem
Ainars Juškēvičs
Foto: SK Tahe

Igaunijas florbola virslīgas turnīrā savā pirmajā spēlē ar trim vārtu guvumiem atzīmējies Ainars Juškēvičs. Trīs precīzi metieni Norvēģijā Linardam Ščegoļevam, bet Lauma Višņevska Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā ielaida tikai vienus vārtus.

Juškēvičs Igaunijā debitē ar "hat-trick"
Šajā sezonā Igaunijas kluba "Jogeva SK Tahe/Olivia" rindās spēlē divi pieredzējušie latviešu florbolisti – Pēteris Freimanis un Ainars Juškevičs. Līdz šim viņi komandu pārstāvēja vien Latvijas čempionāta 1.līgā, bet gada izskaņā abi devās laukumā arī Igaunijas čempionāta cīņā. Ja Freimanis Igaunijas čempionātā bija spēlējis jau iepriekš, atzīmējoties ar rezultatīvu spēli, tad Juškēvičam šī kļuva par debijas spēli. Rezultāts gan nebija iepriecinošs, jo Jogevas komanda savā laukumā ar rezultātu 6:9 (1:0, 2:4, 4:5) piekāpās "Aasmae" komandai. Latvieši gan ierasti bija savas komandas līderi, Juškēvičam debijas spēlē tiekot pie trim vārtu guvumiem, kamēr Freimanis atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Jogevas komandai šī bija pirmā neveiksme sezonas četrās spēlēs, kas turnīra tabulā dod vien piekto vietu. Jāpiezīmē gan, ka konkurenti aizvadījuši lielāku spēļu skaitu.

Višņevska kapitulē tikai vienu reizi
Kārtējo uzvaru Zviedrijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā izdevies izcīnīt Laumas Višņevskas pārstāvētajam "IBF Falun", kas nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) apspēlēja "Alunda IBF". Latviešu vārtsardze tika galā ar 15 no 16 pretinieču metieniem, vienīgo reizi kapitulējot trešā perioda vidū. Pēc izcīnītās uzvaras "IBF Falun" joprojām atrodas pārliecinošās līderpozīcijās turnīra tabulā.

Ščegoļeva trīs vārtu guvumi no zaudējuma neglābj
Individuāli sekmīgu kārtējo maču Norvēģijas virslīgā aizvadījis Linards Ščegoļevs, tiekot pie trim vārtu guvumiem. Viens precīzs metiens arī Tomam Niedrem, kamēr Toms Kirmužs un Roberts Līviņš palika bez punktuguvumiem mačā, kurā latviešu kvarteta pārstāvētais "harstad" savā laukumā līdzīgā mačā pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 (3:1, 2:3, 0:1, 0:1) piekāpās sava līmeņa vienībai "Fredrikstad", tādējādi attālinoties no cerībām iekļūt labāko astotniekā.

Ragovskis pozitīvs komandas panākumā
Pēc vairākām neveiksmēm labs nogrieznis Somijas Elites līgā padevies Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētajam LaSB, kas ticis pie otrās uzvaras pēc kārtas. Kārtējā spēlē LaSB savā laukumā aizraujošā mačā ar rezultātu 6:5 (0:2, 3:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "Indians". Spēles gaitā latviešu pārstāvētā komanda atspēlējās no trīs vārtu deficīta, izlīdzinājumu panākot 66 sekundes pirms pamatlaika beigām. Ragovskis spēlēja komandas otrajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties, bet tiekot pie pozitīva (+1) lietderības koeficienta. Orste tika iekļauts komandas ceturtajā maiņā, statistikā neizceļoties.

Krūmiņa klubam pietiek ar trim vārtu guvumiem
Somijas Elites līgā lielisku sniegumu turpina demonstrēt Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas kārtējā spēlē savā laukumā nerezultatīvā cīņā ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) apspēlēja OLS vienību, tādējādi turnīra tabulā pakāpjoties uz otro vietu, atpaliekot vien no neapšaubāmajiem līderiem "SC Classic". Latviešu florbolists, kurš pēc vienas spēles pārtraukuma atkal bija atvirzīts uz trešo maiņu, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.