Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjomina paliek bez zelta, Hartmanim ceturtie vārti sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjomina paliek bez zelta, Hartmanim ceturtie vārti sezonā
Līga Garklāva (#91)
Foto: Rune Halvorsen, assisten.no

Norvēģijas sieviešu florbola Elites līgā uzvaru izcīnījis Diānas Isjominas klubs, pārspējot Līgu Garklāvu ar komandas biedrenēm, taču šī uzvara pēcspēles metienu sērijā izrādījās zaudējuma vērtē, jo cerības uz zeltu nu ir zudušas. Savukārt Somijas 2.divīzijā ar ceturto vārtu guvumu sezonā izcēlies Emīls Hartmanis.

Garklāva atņem Isjominai cerības uz vēl vienu titulu
Norvēģijas sieviešu Elites līgā savā starpā sacentās abas Latvijas izlases uzbrucēju pārstāvētas komandas un Diānas Isjominas pārstāvētā "Sveiva" vien ar 6:5 (3:1, 1:3, 1:1, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Līgas Garklāvas "Grei", kas jau bija zaudējušas izredzes tikt augstāk par ceturto vietu. Ņemot vērā, ka "Tunet" tajā pašā dienā ar 3:2 pieveica "Sagene", lai saglabātu izredzes uz titulu, "Sveiva" bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, taču tā netika izcīnīta. Isjomina izcēlās ar vienu precīzu metienu, bet Garklāvas kontā divi rezultatīvi metieni. Līdz ar to "Tunet" komanda ar 36 punktiem priekšlaicīgi kļuvušas par čempionēm, jo "Sveiva" rēķinā ir 29 punkti un divas spēles (no tām viena pret "Tunet"), kurās iespējams izcīnīt vien sešus punktus.

Hartmanim ceturtie vārti sezonā
Ar vārtu guvumu Somijas 2.divīzijā atzīmējies Talsu florbola audzēknis Emīls Hartmanis, palīdzot savam PSS klubam izcīnīt 18. uzvaru 19 aizvadītajos mačos. Šoreiz gan komanda sastapās ar negaidīti sīkstu HYUS komandas pretestību, panākumu izcīnot vien ar rezultātu 5:4 (1:1, 0:1, 4:2). Hartmanis spēlēja savas komandas trešajā virknējumā, ceturtajā minūtē nopelnot divu minūšu noraidījumu, ko konkurenti izmantoja, pēc nepilnas minūtes atklājot spēles rezultātu. Tomēr perioda pēdējā minūtē latvietis reabilitējās, ar precīzu metienu līdzsvarojot rezultātu uz tablo. Hartmanim tie bija ceturtie vārti sezonā un kopumā viņam šosezon 6 (4+2) punkti. Līdz regulārās sezonas noslēgumam PSS palikušas vēl trīs spēles, taču jau labu laiku iepriekš kļuva zināms, ka tiks izcīnīta kāda no pirmajām divām vietām, kas ļaus turpināt cīņu par tikšanu Somijas Divari divīzijā, kas ir pēc spēka otra stiprākā.

Bitmaņa klubs nodrošina otro vietu regulārajā turnīrā
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā uzvaru regulārā turnīra pirmspēdējā mačā izcīnījis Toma Bitmaņa pārstāvētais"FBC Kalmarsund", kas savā laukumā ar 8:2 (2:2, 3:0, 3:0) pieveica "Lillan IBK" komandu, tādējādi ar 49 punktiem nodrošinot otro vietu savā reģionā, kas ļaus turpināt cīņu pārspēļu turnīrā par tikšanu pasaules spēcīgākajā florbola līgā. Bitmanis, kurš iepriekšējā kārtā pret izteiktiem turnīra pastarīšiem, tika pie pirmajiem punktiem kluba rindās, šoreiz palika sausā, bet pa četriem punktiem nopelnīja Markus Johansons un Kims Nilsons. Regulārā turnīra pēdējā kārtā "FBC Kalmarsund" tiksies ar piektajā vietā esošajiem "Visby IBK", kuri joprojām cer ielauzties vadošo kvartetā, lai arī tiktu play-off.

Blinda klubam pārliecinoša uzvara
Zviedrijas Superlīgā pie pārliecinoša panākuma ticis Anda Blinda pārstāvētais "Mullsjo AIS", kas viesos ar rezultātu 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) apspēlēja čempionāta pastarīšus "Hollvikens IBF", tādējādi turpinot cīņu par otro vietu regulārās sezonas noslēgumā. Blinds jau kārtējo riezi palika rezervē, bet viņa kolēģis Benjamins Lofdāls tika galā ar 23 no 24 pretinieku metieniem. Savukārt uzbrukumā rezultatīvi nospēlēja 20 gadus jaunais Joels Ingesons, kuram vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Eglītim vārtu guvums un lielais noraidījums
Norvēģijas vīriešu florbola čempionāta 1.divīzijā ar vārtu guvumu izcēlies Edmunds Eglītis, kuram gan arī piecu minūšu noraidījums spēlē, kurā viņa pārstāvētais "Brumunddal IBK" viesos piedzīvojuši kārtējo zaudējumu, ar rezultātu 6:15 piekāpjoties "NOR 92" komandai, kas čempionāta kopvērtējumā ar 33 punktiem atrodas stabilā otrajā vietā. Tikmēr valmierieša pārstāvētā komanda izcīnījusi tikai divus punktus, atrodoties pārliecinoši pēdējā vietā, no tuvākajiem konkurentiem atpaliekot 11 punktus.