Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vērtīgākā spēlētāja balvas saņem Jeige un Freimanis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vērtīgākā spēlētāja balvas saņem Jeige un Freimanis
Elīna Jeige otro reizi sezonā izpelnījusies labākās spēlētājas balvu

Latvijas florbola leģionāri sekmīgi turpina spēlēt dažādās ārvalstu florbola līgās. Šveices NLB līgā savas komandas cietoksni neieņemtu nosargājusi Elīna Jeige, bet Pēteris Freimanis Igaunijas virslīgā atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli. Abiem tas nodrošināja spēles vērtīgākā godu.

Jeigei sausā spēle un vērtīgākās spēlētājas balva
Šveices NLB līgā sieviešu komandām pēc ilgāka laika vietu vārtos bija atguvusi Elīna Jeige. Savu izdevību viņa izmantojusi perfekti, savos vārtos neielaižot nevienu bumbiņu, sekmējot savas "UC Yveron" komandas uzvaru ļoti nerezultatīvā mačā, savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveicot "UH Appenzal".

Freimanim vērtīgākā spēlētāja balva Igaunijā
Igaunijas spēcīgākajā līgā ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli mačā atzīmējies pieredzējušais Pēteris Freimanis, saņemot savas komandas labākā spēlētāja balvu. Diemžēl latvieša rezultatīvais sniegums neglāba viņa pārstāvēto "Jogeva SK Tahe/Olivia" no smaga 4:13 (2:2, 1:6, 1:5) zaudējuma izbraukumā pret "TalTech". Latvietim šajā spēlē arī divas rezultatīvas piespēles. Četrās aizvadītajās spēlēs Freimanis sakrājis 7 (3+4) rezultativitātes punktus, bet komanda ar vienu izcīnītu uzvaru atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Karlsons sekmē uzvaru pār Rajecki
Šveices NLB līgā pie panākuma izdevies tikt Jakoba Karlsona pārstāvētajam "UHC Sarganserland", kas viesos ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) pieveica Andra Rajecka pārstāvēto "Floorball Thurgau". Ja Rajeckis pie rezultativitātes punktiem netika, tad Karlsons bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem, trešajā trešdaļā ar precīzu metienu vispirms panākot 3:3 neizšķirtu, bet mača izskaņā asistēja komandas pēdējā vārtu guvumā.

Garbarei noraidījums uzvarā pār "skudrām"
Vērtīgu uzvaru Šveices NLB līgā izcīnījis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 6:5 (2:1, 3:2, 1:2) pieveica vienas no principiālākajām pretiniecēm "R.A. Rychenberg Winterthur". Latviešu flroboliste, kura sezonas pirmajā pusē vāca vidēji vienu punktu spēlē, jau ilgāku laiku palikusi bez punktiem, šoreiz atzīmējoties ar vienu divu minūšu noraidījumu. Desmit spēlēs Garbares rēķinā ir 8 (6+2) rezultativitātes punkti, bet komanda atrodas trešajā vietā turnīra tabulā.

Biļinskai minimāla neveiksme Zviedrijā
Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā līdzīgā cīņā ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā atzina "Malmo FBC" pārākumu. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sezonas desmit nospēlētajos mačos viņai 8 (7+1) rezultativitātes punkti. Komanda pašlaik atrodas 11.vietā 14 komandu konkurencē, arvien vairāk atpaliekot no labāko astotnieka.

Anglijā uguņo Paulovičs un Počkajevs
Trešais sabraukuma posms noslēdzies Lielbritānijas florbola čempionāta Dienvidu reģiona komandām. Pārliecinoši turpina spēlēt "London Great White Sharks", kas ar 13:1 sagrāva "Hasting Pretadots" un ar 7:0 pieveica "Oxford University". Pirmajā mačā Viktors Počkajevs guva trīs vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet Igoram Kamkinam četras piespēles. Otrajā mačā Počkajevam divi rezultatīvi metieni. Bez smagā zaudējuma "Hasting Predators" tika arī pie pārliecinošas 10:1 uzvaras pār "Hasting Predators", lielisku spēli aizvadot Romualdam Paulovičam, kuram pieci vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles.

Arī Skotijas līgā aizvadīts kārtējais sabraukuma posms. Viena no latviskākajām komandām "Dondee Northern Lights" ar 3:4 piedzīvoja neveiksmi pret "Hawick Hawks", pēc tam spēlējot neizšķirti 3:3 ar "Fife Lightnings". Pirmajā cīņā latvieši pie punktu guvumiem netika, bet otrajā mačā divi vārtu guvumi Mārtiņam Ādmīdiņam. Viņš ar 8 (5+3) punktiem ir komandas rezultatīvākais latvietis šajā sezonā. Interesanti, ka arī "Fife Lightnings" rindās ir vairāki latvieši, kuri pirmajā spēlē palika sausā, bet otrajā mačā Annija Aņikejeva atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Donātam Kalniņam divi vārtu guvumi, kas nodrošināja 10:0 uzvaru pār "Dunblane Devils".

Skotijas čempionātā nākamās spēles vien nākamā gada februārī, bet pašlaik līderpozīcijās ar 24 punktiem ir "Hawick Hawks". Otrajā vietā ir "Aberdeen Oilers", kuru rindās viens no līderiem ir Arvis Heidemanis. "Fife Lightning" ar 13 punktiem pašlaik ir piektajā vietā tabulā, bet "Dundee Northern Lights" iekrājuši septiņus punktus, kas dod sesto vietu astoņu komandu konkurencē.

Orstem noraidījums kārtējā zaudējumā
Trešo zaudējumu pēc kārtas Somijas junioru Elites līgā piedzīvojis Ralfa Orstes pārstāvētais "LaSB", kas savā laukumā ar rezultātu 6:7 (1:1, 1:4, 4:1, 0:1) papildlaikā piekāpās "Happee" vienībai. Latviešu florbolists ierasti spēlēja komandas pirmajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot, bet trešā perioda ievadā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko konkurenti pārvērta vārtu guvumā. Izšķirošais gan izrādījās komandas biedra Joni Pulaka 5+20 minūšu noraidījums otrās trešdaļas vidū, kad pretinieki vairākumā guva divus vārtus un pārņēma iniciatīvu laukumā.

Norvēģijas un Beļģijas otrajās līgās latviešiem zaudējumi
Norvēģijas 2.divīzijā pirmo neveiksmi piedzīvojis "Fjellkameraterne IL 1" florbolisti, kuru rindās spēlē četri latviešu florbolisti. Komanda viesos ar rezultātu 3:4 (0:3, 2:0, 1:1) piekāpās NHHI florbolistiem. Cīņas gaidā latviešu pārstāvētā komanda atspēlējās no 0:3 deficīta, taču nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki realizēja skaitlisko vairākumu, kad noraidīts bija Gatis Liepiņš. Liepiņš vienīgais no latviešiem atzīmējās ar precīzu metienu šajā cīņā.

Tikmēr Beļģijas otrajā līgā zaudējumu piedzīvojis Kristera Oša pārstāvētais "Black Cobra's Gent" klubs, kas viesos līdzīgā cīņā ar 5:6 (2:0, 2:2, 1:4) piekāpās "Juventus Floorball Club Bianconeri" vienībai, vāji aizvadot spēles noslēdzošo posmu. Spēles trešajā minūtē Osis izvirzīja vadībā savu komandu, bet trešā perioda ievadā pēc latvieša vārtu guvuma rezultāts kļuva 5:2 Ģentes vienības labā. Tomēr atlikušajā laikā ar vārtu guvumiem atzīmējās vien mājinieku komanda, pēdējos vārtus gūstot pusotru minūti pirms mača beigām.