Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinska turpina gūt vārtus, Vaičim sezonas rezultatīvākā spēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinska turpina gūt vārtus, Vaičim sezonas rezultatīvākā spēle
Luīze Biļinska
Foto: Tommy Andersson / vf.se

Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā ļoti rezultatīvi turpina spēlēt Luīze Biļinska, kura izcēlusies ar kārtējiem diviem vārtu guvumiem. Šveicē divas rezultatīvas piespēles izdarījis Kristaps Vaičis, bet Norvēģijā pie vārtu guvuma ticis Edmunds Eglītis. Tikmēr neveiksmīgi mači izvērtušies Evelīnas Garbares, Laumas Višņevskas un Līgas Garklāvas pārstāvētajām komandām.

Biļinska ar diviem vārtu guvumiem sekmē svarīgu uzvaru
Zviedrijas Superlīgā kārtējos divus vārtus guvusi Latvijas izlases florboliste Luīze Biļinska, palīdzot savam "Karlstad IBF" mājas spēlē ar 4:3 (1:1, 0:2, 3:0) atspēlēties un izcīnīt uzvaru pār spēcīgo "Ronnby Vasteras IBK", turnīra tabulā atgriežoties starp astoņām spēcīgākajām komandām. Biļinska spēles 11.minūtē ar precīzu metienu atklāja rezultātu, bet tad sāncenses atbildēja ar saviem trim vārtu guvumiem. Trešā perioda ievadā latvietei vēl viens vārtu guvums, kas uzsāka sekmīgu pakaļdzīšanos. Tā deva rezultātu un trīs punktus turnīra tabulā. Pēc desmit spēļu kārtām "Karlstad IBF" rēķinā ir 15 punkti, kas ļauj ieņemt astoto vietu, bet tikko uzvarētās konkurentes atrodas augstajā piektajā pozīcijā.Biļinska šosezon desmit spēlēs tikusi pie 17 (12+5) rezultativitātes punktiem, esot rezultatīvākā komandā un devītā punktiem bagātākā visā čempionātā.

Ar vieniem gūtajiem vārtiem izrādās par maz
Norvēģijas Elites divīzijā zaudējumu piedzīvojusi viena no turnīra tabulas līdervienībām "Grei" ar Līgu Garklāvu ierindā. Kārtējā spēlē savā laukumā "Grei" ar rezultātu 1:4 (1:3, 0:1, 0:0) piekāpās "Sagene" florbolistēm, lai gan pa pretinieku vārtiem izdarīja 30 metienus, kamēr konkurentēm vien 19 metieni. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Pret "UHC Dietlikon" vēl viena sagrāve
Šveices spēcīgākajā florbola līgā pirmo zaudējumu pamatlaikā šosezon piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar 1:7 (0:0, 0:4, 1:3) teju 300 skatītāju klātbūtnē viesos atzina titulētā "UHC Dietlikon" pārākumu. Garbare ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jāpiezīmē, ka pret šo pašu komandu "burves" piedzīvoja neveiksmi arī Šveices kausā. Turnīra tabulā "Wizards Bern Burgdorf" 11 spēlēs savākušas 26 punktus, kas ir otrais labākais rādītājs. Tikpat punktu ir arī "piranha chur", kuras gan nospēlējušas vienu spēli mazāk. "UHC Dietlikon" 11 spēlēs savākušas 24 punktus.

Vaičim sezonas rezultatīvākā spēle
Savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli aizvadījis Kristaps Vaičis, izdarot divas rezultatīvas piespēles Šveices NLB līgā mačā pret "Schupbach". Turklāt komanda izcīnīja graujošu 11:0 (5:0, 3:0, 3:0), kas liecina, ka arī ar saviem tiešajiem uzdevumiem aizsardzībā izdevies tikt galā pietiekami sekmīgi. Šajā mačā Vaičim arī divas soda minūtes. Pēc 13 aizvadītajām cīņām "Ad Astra Sarnen" komandai ir 21 punkts, kas atkal ļāvis atgriezties ceturtajā vietā turnīra tabulā.

Višņevska kapitulē desmit reizes
Zviedrijas florbola čempionātā dāmu Allsvenskan līgā desmit reizes bumbiņu savos vārtos ielaidusi Latvijas izlases vārtsardze Lauma Višņevska, kuras pārstāvētais "Sundsvalls IBF" savā laukumā ar rezultātu 4:10 (1:3, 2:1, 1:6) piekāpās turnīra tabulas līdervienībai "RIG Umea IBF". Lai gan komandas turnīra tabulā atrodas krietni atšķirīgās pozīcijās, cīņa līdz pat trešajai trešdaļai izvērtās ļoti spraiga un vien mača izskaņā līderes nodrošināja panākumu. Lauma Višņevska tika galā ar 13 no 23 pretinieču metieniem. Pēc 11 spēļu kārtām "Sundsvalls IBF" ar 14 punktiem saglabā sesto vietu astoņu komandu konkurencē.

Eglītis iemet sagrāvē
Norvēģijas florbola čempionāta 1.divīzijā kārtējo sakāvi piedzīvojis Edmunda Eglīša pārstāvētais "Brumunddal", kas viesos ar 5:23 (0:8, 1:7, 4:8) kapitulēja "Valerenga" komandai, ciešot sesto neveiksmi sešās aizvadītajās cīņās. Kā minēts kluba mājaslapā, šis bija pretinieks, kas demonstrējis vispārliecinošāko sniegumu. Ar vienu vārtu guvumu šajā mačā izvēlās arī Eglītis, kuram šosezon sešās spēlēs izdevies tikt pie 3 (2+1) rezultativitātes punktiem.

Bubinam pamatīga neveiksme
Vācijas reģionālajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Kārļa Bubina pārstāvētais "Post/Sud Panther Regensburg", kas savā laukumā ar 2:9 (1:1, 0:2, 1:6) piedzīvoja neveiksmi pret Minhenes komandu "FC Stern". Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. "Pantērām" četrās aizvadītajās spēlēs izdevies izcīnīt vienu uzvaru, kas dod sesto vietu septiņu komandu konkurencē. Bubins piedalījies trijās spēlēs, tiekot pie diviem vārtu guvumiem.