Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Latvieši rezultatīvi Nīderlandē, Vācijā "klusā" kārta

Latvieši rezultatīvi Nīderlandē, Vācijā "klusā" kārta
Liene Krauja (pirmā no labās) sargā komandas vārtus

Nīderlandes florbola čempionāta spēcīgākajā florbola līgā pirmajā kārtā ar rezultatīvu sniegumu atzīmējās trīs no četriem latviešu florbolistiem. Pie uzvaras gan tika vienīgi ceturtais no viņiem - Gatis Gailītis. Ne tik rezultatīvi kārtējo kārtu aizvadījuši mūsu vācu leģionāri.

Vaičis zaudē līderiem, Blumbahs nepiedalās uzvarā
Vācijas spēcīgākajā florbola līgā pie otrās uzvaras turnīrā izdevies tikt "Red Devils Wernigerode" vienībai, kas savā laukumā ar rezultātu 8:4 (2:1, 4:1, 2:2) tika galā ar "ETV Piranhas Hamburg" vienību. Uzvarētājiem šajā spēlē nepalīdzēja rezultatīvais Andris Blumbahs, kurš pirmajās divās spēlēs atzīmējies ar 8 (3+5) rezultativitātes punktiem. Pēc izcīnītās uzvaras "sarkanie velni" pakāpušies uz trešo vietu turnīra tabulā, bet nākamo maču aizvadīs pret čempionāta pašlaik vājāko vienību "DJK Holzbuttgen", kuri pie punktiem nav tikuši.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas savā laukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) piedzīvoja neveiksmi pret vieniem no turnīra līderiem "MFBC Leipzig". Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts, taču uzvaras vārtus viesi guva nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām. Pēc vienas spēles izlaišanas laukumā devās arī Vaičis, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Pēc piedzīvotā zaudējuma Berlīnes komanda ar pieciem punktiem atrodas piektajā vietā turnīra tabulā.

Kraujai dramatiska neveiksme
Nīderlandes florbola čempionātā ļoti sāpīgu neveiksmi piedzīvojis Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas viesos ar rezultātu 3:4 (0:0, 0:2, 3:2) piekāpās "Hot Flames" vienībai. Pēc latvietes rezultatīvā metiena 12 sekundes pirms pamatlaika beigām viešņas spēja panākt izlīdzinājumu, taču četras sekundes pirms finālsvilpes mājinieces vēlreiz izvirzījās vadībā. Likumsakarīgi, ka vēl vienu atspēlēšanos viešņas nepaguva veikt. Krauja divās aizvadītajās spēlēs atzīmējusies ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem, bet komanda ar trim punktiem ieņem ceturto vietu sešu komandu konkurencē.

Krupinskis un Sebris sāk rezultatīvi, Gaiītis – ar uzvaru
Ar uzvaru sezonu Nīderlandē sācis Gata Gailīša pārstāvētais "UFC Utrecht", kas savā laukumā ar rezultātu 11:4 (2:1, 5:0, 4:3) pieveica "Sonics" vienību. Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem gan neatzīmējās. Individuāli sekmīgāka spēle bija Helvijam Sebrim, kurš izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētais "Blue Falcons" sezonas pirmajā spēlē neprata spēles izskaņā nosargāt divu vārtu pārsvaru, viesos cīnoties neizšķirti 8:8 (1:2, 4:1, 3:5) ar "UFC Groningen" vienību. Visbeidzot, ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Rihards Krupinskis, taču viņam neatradās līdzvērtīgi partneri, kā rezultātā latvieša pārstāvētā komanda viesos ar rezultātu 2:12 (1:4, 0:1, 1:7) kapitulēja "Hot Flames" komandai.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.