Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinska iemet divreiz, Stūre un Krastiņa - pa reizei

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinska iemet divreiz, Stūre un Krastiņa - pa reizei
Luīze Biļinska
Foto: Tommy Andersson / vf.se

Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā ar kārtējiem diviem vārtu guvumiem atzīmējusies Luīze Biļinska, palīdzot komandai ielauzties labāko astotniekā. Ar rezultatīvu sniegumu iepriecinājuši arī mūsu "dāņi" Liena Krastiņa un Eduards Stūre, kuru komandām gan sekmes nav tās labākās. Somijas 2.divīzijā čempionātu ar uzvaru sācis Emīla Hartmaņa klubs, bet Norvēģijā neveiksmi piedzīvojušas Līga Garklāva un Diāna Isjomina.

Biļinskai vēl divi precīzi raidījumi
Zviedrijas Superlīgā rezultatīvi turpina spēlēt Luīze Biļinska, kura izcēlusies ar diviem precīziem metieniem, kurā viņas pārstāvētais "Karlstad IBF" viesos ar rezultātu 8:5 (4:1, 2:3, 2:1) pieveica čempionāta jaunpienācējas "Telge SIBK". Pirmos vārtus spēlē Luīze guva mača 11.minūtē, tobrīd panākot 3:1. Savukārt mača 28. Minūtē pēc latvietes precīzā metiena rezultāts kļuva 5:3. Tuvāk par divu vārtu deficītu mājinieces netika pielaistas un "Karlstad IBF" svinēja otro uzvaru četrās aizvadītajās spēlēs, ar sešiem punktiem turnīra tabulā pakāpās uz septīto vietu. Biļinska četrās spēlēs izcēlusies ar trim vārtu guvumiem.

Krastiņa gūst pirmos vārtus sezonā, bet klubs turpina buksēt
Ar vārtu guvumu Dānijas spēcīgākajā florbola līgā atzīmējusies Liena Krastiņa, taču viņas pārstāvētā AFK viesos piedzīvoja neveiksmi pret "AaB Floorball", kurām sezonas startā zaudēja arī kausa spēlē. Šoreiz Olborgas klubs bija pārāks ar rezultātu 6:5 (1:2, 2:1, 3:2). Mača 47.minūtē vārtus guva Krasitņa, tobrīd panākot 5:3 par labu savai komandai, tomēr turpinājums vairs nebija tik sekmīgs un spēles izskaņā tika zaudēti trīs vārti, kas nozīmēja arī cīņas zaudēšanu. Nākamo maču AFK aizvadīs 7. oktobrī, šoreiz jau savā laukumā sacenšoties ar "AaB".

Stūrem vārtu guvums, klubs tuvu sensācijai
Otros vārtus Dānijas spēcīgākajā līgā guvis Eduards Stūre, kura pārstāvētais AFK bija tuvu sensācijai izbraukuma mačā pret "Copenhagen". Sākuši ar 2:0 vadību pēc 11 minūtēm, vēl 11 minūtes pirms cīņas beigām virslīgas jaunpienācēji spēja saglabāt 4:4 līdzsvaru uz rezultāta tablo pret čempionāta līderiem. Tomēr tad divu minūšu laikā tika ielaisti divi vārti un AFK nācās samierināties ar ceturto neveiksmi četrās cīņās – 4:6 (3:2, 1:2, 0:2). Stūre spēles 11.minūtē ar precīzu metienu panāca 2:0 un līdzšinējās četrās spēlēs latvieša rēķinā ir jau 3 (2+1) rezultativitātes punkti. Ar četriem zaudējumiem AFK turnīra tabulā joprojām atrodas pēdējā pozīcijā, taču pēdējais mačs liek cerēt, ka nākamajā mačā pret vidusmēra klubu "BFC Vendsyssel" neveiksmju sēriju varētu pārtraukt.

Isjomina un Garklāva cieš neveiksmi
Zaudējumu Norvēģijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas viesos ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:3, 1:1) piekāpās titulētajam "Sveiva" klubam. Latviešu spēlētājas šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā "Sveiva" ar deviņiem punktiem trijās spēlēs atrodas pirmajā vietā, kamēr "Grei" rēķinā ir viena uzvara un viens zaudējums, kas pašlaik ļauj atrasties ceturtajā vietā čempionāta kopvērtējumā. Nākamo maču komanda aizvadīs 30. septembrī, kad savā laukumā uzņems vēl vienas no favorītēm "Sagene".

Hartmanis sāk trešajā maiņā un svin uzvaru
Somijas 2.divīzijā arī šajā sezonā turpinās spēlēt Talsu florbola audzēknis Emīls Hartmanis, kurš pārstāvēs PSS komandu. Pirms jaunās sezonas pirmās kārtas cīņas klubs pārliecinoši nospēlēja Somijas kausa 2. un 3.kārtā, uzvarot visās četrās spēlēs, tādējādi iekļūstot nākamajā kārtā. Sezonu PSS sāka ar spēli viesos pret "Blackbirds", izcīnot panākumu vien papildlaikā ar rezultātu 8:7 (1:0, 3:1, 3:6, 1:0). Vēl desmit minūtes pirms mača beigām PSS bija vadībā ar 6:2, taču pārsvaru neprata nosargāt. Papildlaikā atlika spēlēt vēl 11 sekundes, kad tomēr izdevās gūt uzvaru nesošos vārtus. Hartmanis cīņu aizvadīja savas komandas trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot.