Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Blinds ar komandas biedriem kvalificējas pusfinālam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Blinds ar komandas biedriem kvalificējas pusfinālam
Andis Blinds
Foto: mullsjoais.se

Dramatiskā Zviedrijas Superlīgas ceturtdaļfināla sērijā pie panākuma izšķirošajā septītajā spēlē izdevies tikt Anda Blinda pārstāvētajam "Mullsjo AIS", kas ar rezultātu 8:7 pieveica "Linkoping IBK", sērijā triumfējot ar 4:3.

Sērija starp pirmā latviešu vārtsarga pārstāvēto komandu Zviedrijas Superlīgā un pērnās sezonas valsts vicečempioniem izvērtās ļoti spraiga. Vienīgi pirmajā mačā "Linkoping IBK" viesos uzvarēja ar vairāk kā vienu vārtu pārsvaru (5:3). Trijās nākamajās spēlēs pārāki bija "Mullsjo" (6:5 papildlaikā, 5:4 papildlaikā un 5:4), nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā. Tomēr viss nebija tik viegli, jo "Linkoping IBK" divās nākamajās spēlēs bija pārāki ar 4:3, uzvarētāja noteikšanu atliekot uz izšķirošo septīto maču. Tajā mājinieku lomā bija "Mullsjo", kuri pirmajās divās trešdaļās trīs reizes nonāca iedzinējos, taču allaž spēja atspēlēties. Lūzumu "Mullsjo AIS" panāca trešā perioda pirmajās septiņās minūtēs, kad guva četrus vārtus, panākot 7:3 vadību. Lai kā Linčepingas komanda censtos, mājinieki nosargāja minimālu 8:7 uzvaru, triumfējot sērijā ar 4:3, iekļūstot pusfinālā, kur tiksies ar "Vaxjo IBK".

Isjominas klubs paliek sausā un finālā netiek
Norvēģijas kausa pusfināla izšķirošajā piektajā spēlē neveiksmi piedzīvojis Diānas Isjominas pārstāvētais "Sveiva", kas viesos teju 200 līdzjutēju klātbūtnē tā arī nespēja tikt pie vārtu guvuma mačā pret "Sveiva" komandu, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:3, 0:1). Līdz ar to "Sveiva" komanda, kas zaudēja pirmajās divās spēlēs, bet uzvarēja divās nākamajās, piedzīvoja neveiksmi ar 2:3, nekvalificējoties finālspēlei, kurā "Sagene" sacentīsies ar šīs sezonas valsts čempionvienību "Tunet".