Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Lauvas" atņem zeltu "Rubene/KSS"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rīgas Lauvas" atņem zeltu "Rubene/KSS"
Anna Ankudnova (#95)
Foto: Floorball.lv

"Rubene/KSS" kluba florbolistes bija izcīnījušas piecus zelta medaļu komplektus piecās sacensībās, bet sezonas pēdējā finālā Kocēnu komanda meiteņu U-14 vecuma grupā tomēr atzina "Rīgas Lauvas" pārākumu.

Kocēnu kluba komandas bija izcīnījušas uzvaras abās Latvijas pieaugušo čempionātu līgās, kā arī triumfējušas U-12, U-16 un U-18 jauniešu čempionātu cīņās. Savukārt U-14 vecuma grupā "Rubene/KSS" regulārajā sezonā 20 mačos izcīnīja 18 uzvaras, ar 53 punktiem savācot pirmo vietu, par punktu apsteidzot "Rīgas Lauvas". Atlikušās vietas izslēgšanas turnīrā ieņēma "Daudzeses meža kaķi" (25) un "Ķekavas Bulldogs" (17), ārpus play-off paliekot Cēsu "Lekringam" (3).

Izslēgšanas spēļu turnīrs norisinājās Daudzeses pamatskolā. Pirmajā pusfinālā "Rubene/KSS" pārliecinoši ar 8:2 tika galā ar "Ķekavas Bulldogs" pretestību, bet otrajā mačā laukuma saimnieces bija tuvu pārsteigumam, jo jau pirmajā puslaikā iekrāja divu vārtu pārsvaru pār "lauvām", vēl astoņas minūtes pirms finālsvilpes esot konkurentēm priekšā ar 4:2. Tomēr atlikušajā laikā "lauvu" līdere Eva Tomaševksa pamanījās saviem jau diviem gūtajiem vārtiem pievienot vēl trīs precīzus metienus, kas nodrošināja 5:4 panākumu.

Iespējams, nespējušas atgūties no sāpīgās neveiksmes pusfinālā, "Daudzeses meža kaķu" komandas spēlētājas vāji sāka maču par bronzu, ātri nonākot iedzinējos ar 0:3, kaut arī viņām bija liels teritoriālais pārsvars. Līdz otrā perioda vidum rezultāta starpību, pasteidzoties diviem Diānas Martas Lucānes vārtu guvumiem, izdevās sadeldēt līdz minimumam, bet trešajā periodā Elīna Dīce un Kristiāna Biezuma ar saviem precīzajiem metieniem nodrošināja 5:2 uzvaru "Ķekavas Bulldogs".

Spraiga izvērtās finālspēle, kurā "Rīgas Lauvas" jau pēc 11 minūtēm bija priekšā ar 4:0 spēlē pret "Rubene/KSS". Otrās trešdaļas pēdējās sekundēs vārtus guva Simona Grāpēna, kas ļāva rezultāta starpību sadeldēt līdz 5:6, bet trešajā periodā Grāpēnas rezultatīvais metiens ļāva panākt līdzsvaru. Taču neizšķirts saglabājās vien nepilnu minūti, kad vārtus guva Eva Tomaševska. Kā izrādījās, tie bija pēdējie vārti sezonā, kas nodrošināja "lauvām" 7:6 uzvaru un čempionu titulu.

Par turnīra pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Rīgas Lauvas" uzbrukuma līdere Anna Ankudinova, kura savākusi 129 (106+23) punktus. Aiz viņas palika "Rubene/KSS" uzbrucēja Jūlija Rozīte ar 70 (43+27) punktiem un Diāna Marta Lucāne ar 66 (54+12) punktiem.

     [+] [-]

, 2017-05-18 08:59, pirms 7 gadiem
Tas ir apsveicami !