Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Par pirmajiem U-13 čempioniem kļūst talsinieki

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Par pirmajiem U-13 čempioniem kļūst talsinieki
"Talsu NSS/Krauzers"
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Aizvadītajā sezonā par Latvijas florbola čempioniem zēnu U-12 vecuma grupā kļuva "Talsu NSS/Krauzers" komanda, kas savu titulu šosezon aizstāvējusi jaunizveidotajā U-13 vecuma grupā.

Pērn Talsu jaunie florbolisti triumfēja U-12 vecuma grupā, finālā Lielvārdē ar rezultātu 5:0 pieveicot mājinieku komandu. Šosezon pirmo reizi tika sarīkotas sacensības U-13 vecuma grupā, kur pieteicās septiņas komandas 1. divīzijā un deviņas – otrajā. Talsu jaunie spēlētāji startēja pārliecinoši, regulārajā turnīrā uzvarot visās 18 spēlēs, savācot 52 punktus, kas bija par desmit vairāk kā "Lielvārdei". Pārējās komandas atpalika ievērojami, jo trešie bija "FS Masters/Ulbroka", kuru rēķinā vien 25 punkti. Izslēgšanas turnīram kvalificējās arī "Rubene/KSS", "Ķekavas Bulldogs" un "Kurši".

Izslēgšanas turnīrā par nelielu pārsteigumu parūpējās "Kurši", kas divreiz (6:5, 7:5) apspēlēja "FS Masters/Ulbroka", savukārt "Ķekavas Bulldogs" tika galā ar "Rubene/KSS" (6:3, 5:6). Pusfinālā gan Ķekavas komanda vairs nespēja izrādīt pretestību regulārās sezonas uzvarētājiem no Talsiem (5:14, 3:7), bet Lielvārdes jaunieši pēc 7:9 neveiksmes pirmajā spēlē pret "Kuršiem", otrajā revanšējās ar 8:2.

Medaļu spēles tika aizvadītas Talsos. Spēlē par bronzas medaļām liepājnieki ātri panāca 2:0 vārtu pārsvaru pār "Ķekavas Bulldogs" un, lai gan otrajā trešdaļā pārsvars tika izsēts, kurzemnieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešais periods gan sākās pie neizšķirta rezultāta, "Kuršiem" divas reizes atspēlējoties, turklāt pēdējo reizi tas padevās vien četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Patrika Bliska piespēle "izgāja" cauri sāncenšu aizsardzības zonai un Ralfs Polis bija precīzs. Papildlaikā "Kurši" izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki bija Ķekavas spēlētāji, triumfējot ar 7:6.

Pirmais U-13 čempionāta fināls bija pagājušās sezonas U-12 fināla atkārtojums, jo tikās Talsu un Lielvārdes jaunā maiņa, vienīgi šoreiz mājinieku lomā iejutās kurzemnieki. Līdzīgi kā pirms gada, kad "Talsu NSS/Krauzers" triumfēja ar 5:0, arī šoreiz cīņa aizritēja ar viņu pārsvaru, pēc pirmās trešdaļas uz tablo esot 2:0 vadībai, pateicoties komandas līderu Marisa Bergmaņa un Valtera Kalnieša vārtu guvumiem ar 25 sekunžu intervālu. Otrā perioda sākumā kurzemnieki noorganizēja pretuzbrukumu mazākumā, pārsvaru palielinot Dilanam Kronentālam. Lielvārdes kluba līderis Oskars Tutāns ar soda metienu nedaudz sadeldēja rezultāta starpību, taču tad izcēlās Bergmanis un Valters Romaško, pārsvaru palielinot līdz 5:1. Trešajā periodā Romaško guva arī sestos vārtus, savukārt uz Mārča Barbaka vārtu guvumu spēles izskaņā Bergmanis atbildēja ar bumbiņas raidīšanu tukšos vārtus, kas ļāva gavilēt lielākajai daļai no 227 sanākušajiem līdzjutējiem, jo "Talsu NSS/Krauzers" triumfēja ar 7:2.

Otrās divīzijas finālā "FBK Ādaži" spēles ievadā nonāca 0:2 iedzinējos pret "ANV Aizkraukle", taču mača turpinājumā daudz labāk izmantoja savas iespējas, izcīnot uzvaru ar rezultātu 5:2. Aizraujošā spēlē par bronzas medaļām KNSS vien ar 5:4 pieveica "Rīgas lauvas", uzvaras vārtus gūstot minūti pirms pamatlaika beigām.