Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Lielvārde" nepārspēta ZU-14 vecuma grupā

"Lielvārde" nepārspēta ZU-14 vecuma grupā
Latvijas čempioni U-14 vecuma grupā Lielvārde/Sporta punkts
Foto: Ainars Puķītis

Lielvārdes novada sporta namā noslēgušās cīņas Latvijas jaunatnes florbola čempionātā ZU-14 vecuma grupā un par čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kas finālā ar rezultātu 8:4 apspēlēja "FS Masters/BT-1".

Pirms diviem gadiem, kad lielākā daļa šīs grupas florbolistu spēlēja U-12 vecuma grupā, finālā "Lielvārde" tika galā ar Ulbrokas jauniešiem un arī šoreiz jau pie U-14 abas komandas aizkļuva līdz izšķirošajai spēlei. Regulārajā sezonā abas komandas ieņēma pirmās divas vietas, augstāku pozīciju gan ieņemot "FS Masters/BT1" florbolistiem.

Finālspēlē jau pašā sākumā uz divām minūtēm "Lielvārde/Sporta punkts" palika trijatā pret sāncenšu pieciem florbolistiem, tomēr tas netraucēja noorganizēt ātru pretuzbrukumu, kā rezultātā tika nopelnīts soda metiens, ko pārliecinoši realizēja Niks Nazarovs. Perioda izskaņā Maikla Nazarova piespēli no aizvārtes vārtu guvumā pārvērta Daniels Krastiņš, panākot jau 2:0.

Pārtraukumā "FS Masters/BT-1" galvenais treneris Ainars Juškēvičs bija atradis īstos vārdus, lai motivētu savu komandu un vis no līderiem Daniels Anis drīz vien samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet skaitliskajā vairākumā lielisks tālšāviens padevās Matīsam Kristianam Morozovam, kas ļāva rezultātu izlīdzināt. Perioda izskaņā vēlreiz precīzs bija Anis, kuru pretinieki bija atstājuši pilnīgi vienu vārtu priekšā, savukārt Valters Lapiņš, realizējot vairākumu, pārsvaru palielināja jau līdz 4:2.

Uz trešo trešdaļu krietni apņēmīgāki laukumā izgāja nominālie viesi, bet patiesie laukuma saimnieki un pēc divām minūtēm Maikls Nazarovs nodemonstrēja individuālo meistarību, ar nūjas neērto pusi ievirzot bumbiņu vārtos. Pēc piecām minūtēm Markus Nazarovs izmantoja skaitlisko vairākumu, bet tad Juris Tomaševskis izmantoja rikošetu savā labā, lai vadību atkal atgūtu Lielvārdes jauniešiem.Arī tas vēl nebija viss, jo vairākumā vārtus guva Maikls Nazarovs, bet Juris Sandis Jēgers panāca arī 7:4. Ulbrokieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču komanda jau bija salauzta un pēdējā minūtē Maikls Nazarovs iemeta tukšos vārtos, uzstādot spēles beigu rezultātu – 8:4 un "Lielvārde/Sporta punkts" arī šoreiz finālā izrādījusies pārāka par saviem principiālajiem pretiniekiem.

Bronzas medaļas izcīnīja "CPSS/Lekrings", kas spēles gaitā iekrāja triju vārtu pārsvaru pār "Rubeni" (4:1), tomēr trešajā periodā ļāva sāncenšiem rezultātu izlīdzināt. Atrisinājums nāca nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad piektos vārtus cēsnieku labā guva Kevins Šmits, nodrošinot savai komandai uzvaru un bronzas medaļas – 5:4.


Epizode no spēles starp "FBK Baloži" un "FS Masters/Ulbroka", foto: PPB Media, Floorball.lv

Ķekavas un Ulbrokas U-15 komandas dalīs zeltu šajā nedēļas nogalē

Kļuvis zināms, ka šajā nedēļas nogalē U-15 zēnu florbola čempionāta finālā savā starpā tiksies "Ķekavas Bulldogs" un "FS Masters/Ulbroka" – vienības, kas bija labākās regulārajā sezonā un gana pārliecinoši tikušas līdz izšķirošajai spēlei.
Epizode no "Kurši" un "Irlavas" pirmās spēles, foto: Floorball.lv

U-14 turnīra ceturtdaļfinālā vienīgi līderi triumfē abās spēlēs

Pusfinālisti noskaidroti Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā, kur ceturtdaļfinālu sērijas izvērtās ļoti spraigas, jo trijos no četriem dueļiem uzvaras tika dalītas uz pusēm.
"Lielvārde/FastBreak", foto: Gatis Stabiņš, floorball.lv

Florbola jaunākajā vecuma grupā ceturtdaļfināli bez pārstegumiem

Noskaidrotas četras labākās komandas Latvijas florbola čempionātā zēnu U-12 vecuma grupā, kas ir jaunākā, kurā tiek fiksēti spēļu beigu rezultāti un individuālā statistika. Pašlaik pārsteigumi nav novēroti un pusfinālu sasniedza klubi, kuri bija labākie arī regulārajā sezonā.