Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

"Rubene/KSS" nosargāt titulu MU-16 vecuma grupā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene/KSS" nosargāt titulu MU-16 vecuma grupā
Laura Gaugere
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Ar "Rubene/KSS" meiteņu komandas uzvaru noslēgušās Latvijas Bērnu un jaunatnes florbola čempionāta cīņas U-16 vecuma grupā. Līdz ar to Kocēnu komandai izdevies nosargāt pērn izcīnīto titulu.

Piecu komandu konkurencē pēc 20 aizvadītajām spēlēm par regulārās sezonas uzvarētājām ar 49 punktiem kļuva "Rubene/KSS" florbolistes, kuras vien par diviem punktiem apsteidza "Ķekavas Bulldogs". Trešajā vietā ar 34 punktiem ierindojās "Rīgas Lauvas", aiz kurām palika "Daudzeses meža kaķi" (18 punkti) un FK NND/RJTC, kurām ar diviem punktiem nācās palikt bez izslēgšanas spēļu turnīra.

Pusfināli un spēles par medaļām tika izspēlētas Ķekavā. Pirmajā pusfināla spēlē "Rubene/KSS" neatstāja nekādas cerības Daudzeses komandai, saplosot to ar rezultātu 17:3, astoņus rezultativitātes punktus (4+4) nopelnot Laurai Gaugerei, kura jau ir pieteikusi sevi kā viena no virslīgas čempionāta labākajām spēlētājām. Kā jau to varēja paredzēt, krietni spraigāka izvērtās otrā pusfināla spēle, kurā "Ķekavas Bulldogs" pirmajā puslaikā iekrāja 4:1 pārsvaru pār "Rīgas Lauvas" komandas un otrajā spēles nogrieznī komandas apmainījās ar vienu precīzu metienu, kas nodrošināja laukuma saimniecēm vērtīgu 5:2 uzvaru un iekļūšanu turnīra finālā.

Spēlē par trešo vietu "Daudzeses meža kaķi" pirmajā trešdaļā izvirzījās 3:0 vadībā pret "Rīgas lauvām", taču otrajā periodā pamanījās ielaist piecus vārtus, nonākot iedzinējos ar 3:5. Trešajā periodā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet pēdējās četrās spēles minūtēs Daudzeses meitenes parūpējās par sensāciju, gūstot trīs vārtus, kas nodrošināja 7:6 uzvaru un pirmās medaļas klubam šajā vecuma grupā.

Finālā jau pēc septiņām minūtēm Elīna Jeige bija pamanījusies četras reizes ielaist bumbiņu savos vārtos, kas deva solīdu 4:0 pārsvaru "Rubene/KSS" komandai pār "Ķekavas Bulldogs". Līdz pirmā perioda beigām Anna Mūrniece ar diviem precīziem metieniem samazināja rezultāta starpību, bet otrajā periodā Ķekavas komanda divas reizes pietuvojās viena precīza metiena attālumā. Tomēr trešajā trešdaļā regulārās sezonas uzvarētājas nospēlēja pietiekami pārliecinoši, nodrošinot 8:5 uzvaru, kas ļāvis nosargāt pērn izcīnīto čempionu titulu. Tikmēr Ķekavas komandai neizdevās atkārtot 2013./14. gada sezonā iespēto, kad izdevās triumfēt šajā vecuma grupā.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar 72 (38+34) punktiem kļuva Laura Gaugere, no kuras tikai par vienu punktu atpalika Anna Mūrniece (47+24). Trešā rezultatīvākā bija "Daudzeses meža kaķi" līdere Diāna Marta Lucāne, kura savāca 64 (40+24) punktus, bet labāko kvartetu noslēdza jaunā Anna Ankudinova ar 62 (48+14) punktiem, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju. Ar to gan izrādījās par maz, lai izdotos kārt kaklā medaļas.