Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas florbola izlase uzstāda jaunu rekordu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijas florbola izlase uzstāda jaunu rekordu
Zviedrijas izlase spēlē pret Franciju guva vairāk kā vienus vārtus vidēji spēlē
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sācies trijās no četrām Eiropas grupām un jau pirmajā dienā jaunu rekordu uzstādījusi Zviedrijas izlase, kas mačā pret Franciju uzvarēja ar neticamo 61:0!

Eiropas reģionā komandas sadalītas četrās grupās divām cīņas izspēlējot Polijas pilsētā Gdaņskā, bet divām – Slovākijas pilsētā Trenčīnā. Polijā noteikošajā turnīrā jau pirmajā spēlē tika labots Starptautiskās florbola federācijas rīkoto sieviešu turnīru rekords, kad Zviedrijas izlase ar 61:0 (22:0, 14:0, 25:0) iznīcināja Francijas dāmu pretestību. Sofija Joelsone tajā spēlē atzīmējās ar 15 (10+5) rezultativitātes punktiem. Tikmēr francūziete Lūsija Tevenē atvairīja 45 metienus, saņemot mača labākās spēlētājas balvu, neskatoties uz graujošo sagrāvi.

Tikmēr sīkstu pretestību spēcīgajai Čehijas izlasei spēja demonstrēt Igaunijas valstsvienība, kas sezonas laikā spēkus krāj Elvi florbola virslīgā. Pēc 40 nospēlētām minūtēm čehietes bija vadībā vien ar minimālo 4:3, tomēr trešajai trešdaļai mūsu ziemeļu kaimiņienēm spēki nepietika, ielaižot vēl sešus vārtus un piedzīvojot 3:10 neveiksmi. Adela Bokanova guva četrus vārtus un izdarīja vienu piespēli, tiekot atzīta par labāko savā komandā. Igaunijas izlasē par labāko tika atzīta šādu spēļu debitante, 16 gadus jaunā vārtsardze Saskia Ormaka, kura tika galā ar 23 pretinieču metieniem.

Dienas pēdējā cīņā laukuma saimnieces polietes pamazām palielināja apgriezienus, kas beigu rezultātā deva vieglu 18:1 (3:0, 7:0, 8:1) triumfu pār Itālijas izlasi. Polijas izlasē ar trim vārtu guvumiem izcēlās Dominika Bučeka, bet par labāko tika nosaukta Agata Plečana, kurai vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Interesanti, ka arī šajā spēlē zaudētāju komandā par labāko tika nominēta vārtsardze – Sabina Sodaro, kura atvairīja 37 laukuma saimnieču izpildītos metienus.

Slovākijas pilsētā Trenčinā pirmajā dienā spēlēja tikai vienas grupas komandas, jo otrajā grupā ir par vienu vienību mazāk. Pirmajā cīņā Vācijas valstsvienība pēc 20 minūtēm bija iekrājusi 4:0 pārvaru pār austrietēm. Turpinājumā vācietes strauji palielināja pārsvaru, spēles beigās līksmojot par graujošo 17:1 panākumu. Uzvarētājām par labāko tika atzīta vārtsardze Indra Reka, kura tika galā ar 18 no 19 metieniem.

Otrā grupas cīņā Spānijas izlase centās izrādīt cienījamu pretestību Somijas izlasei, kas viņām salīdzinoši labi izdevās pirmos divus periodus, pēc kuriem dienvidnieces zaudēja ar 1:10. Pēdējā trešdaļā somietes iemeta par vieniem vārtiem vairāk kā pirmajos divos kopā, tiekot pie vieglas 21:1 uzvaras. Par labāko uzvarētāju rindās atzina Vēru Kaupi, kura ar pieciem vārtu guvumiem bija labākā šajā rādītājā spēlē.

     [+] [-]

, 2019-01-31 16:51, pirms 5 gadiem
Atvairīja 45 metienus, bet ielaida 61 vārtus...
To ko atvairīja, vismaz 2/3 tikai uzmeta virsū. Briesmas.

     [+] [-]

, 2019-01-31 17:08, pirms 5 gadiem
Tas taču nav sporta veids ,bet mājsaimnieču izklaide.