Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Austrālija un Japāna turpina bez zaudējumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Austrālija un Japāna turpina bez zaudējumiem
Japānas izlase līksmo
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā sieviešu izlasēm Āzijas un Okeānijas reģionā pašlaik labākās sekmes demonstrējušas Austrālijas un Japānas izlases, kas uzvarējušas abās cīņās.

Dienas pirmajā spēlē laukumā devās Korejas un Malaizijas izlases un vienīgi uzvarētājas saglabātu cerības aizbraukt uz Šveici. Korejietes bija zaudējušas pirmās divas spēles, kamēr Malaizijai bija tikai viena nospēlēta spēle. Savstarpējā duelī Malaizija bija pārāka ar rezultātu 8:6, tādējādi nodrošinot sev vismaz trešo vietu apakšgrupā un iekļūšanu kvalifikācijas turnīra kārtā. Šaubas par komandas uzvaru neradās ne mirkli, neskatoties uz to, ka korejietes pirmās atklāja rezultātu mača ceturtajā minūtē. Jau pēc mirkļa rezultāts bija izlīdzināts, bet atlikušajā laikā Malaizija pakāpeniski palielināja savu pārsvaru līdz pat 7:2, vien spēles izskaņā nedaudz atlaižot grožus.

Ļoti svarīga bija otra šīs grupas cīņa starp Japānu un Singapūru, kurā japānietes izcīnīja panākumu nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 4:2, pēdējos vārtus gūstot 22 sekundes pirms cīņas beigām. Tas Japānas izlasei pašlaik dod pirmo pozīciju turnīra tabulā un pēdējā cīņā pret Malaiziju šai izlasei derēs pat zaudējums ar nelielu rezultāta starpību, lai ieņemtu pirmo vietu grupā, automātiski nopelnot ceļazīmi uz finālturnīru.

Viena spēle aizvadīta arī A apakšgrupā, kurā teorētiskas izredzes izvairīties no pēdējās vietas saglabā visas komandas. Dienas vienīgajā spēlē Austrālija pārliecinoši dominēja cīņā pret šādu turnīru debitantēm no Filipīnām, izcīnot 10:0 uzvaru. Pašlaik Austrālijas izlase komfortabli iekārtojusies pirmajā pozīcijā, taču pēdējā cīņā pret Jaunzēlandi būs nepieciešams vismaz neizšķirts, lai nepalaistu konkurentes garām turnīra tabulā. Tāpat ļoti svarīga būs cīņa starp Filipīnām un turnīra saimniecēm no Taizemes, jo zaudētājas riskē ar palikšanu pēdējā vietā, tādējādi netiekot uz kvalifikācijas kārtas spēli.

Okeānijas un Āzijas reģionālā cīņu par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru aizvada astoņas komandas. Starp tām arī Filipīnu izlase, kurai šis kļūs par pirmo mēģinājumu izcīnīt ceļazīmes uz finālturnīru. Vispirms komandas sadalītas divās grupās, izspēlējot cīņas ar savas grupas pretiniecēm. Abu grupu uzvarētājas uzreiz iekļūs finālā, nodrošinot ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru Šveicē. Savukārt grupu uzvarētājas sacentīsies ar pretējās grupas trešo vietu ieguvējām. Šo cīņu uzvarētājas kvalificēsies spēlei par trešo vietu, abām pirms šīs spēles jau nodrošinot ceļazīmes uz finālturnīru.

Pasaules čempionāta kvalifikāciajs turnīrs

Okeānijas un Āzijas reģions

A grupa

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Austrālija218:24
2.Taizeme28:92
3.Jaunzēlande25:82
4.Filipīnas22:140

B grupa

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Japāna214:34
2.Singapūra317:84
3.Malaizija210:112
4.Koreja39:280