Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Filipīnas florbolā debitē ar nelielu zaudējumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Taizemes pilsētā Bankokā turpinās pasaules sieviešu florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs Āzijas un Okeānijas grupā. Savu pirmo oficiālo spēli aizvadījusi Filipīnu valstsvienība, bet turnīru pārliecinoši iesākušas galvenās favorītes.

Turnīra pirmajā dienā tika aizvadītas trīs spēles, turnīrā iesaistoties sešām no astoņām komandām. Otrajā dienā pie otrā panākuma izdevās tikt Singapūras dāmām, kas ar 10:2 pārliecinoši tika galā ar Koreju, kurai tā bija jau otrā neveiksme. Jau ar pirmajām minūtēm Singapūras izlase demonstrēja savu pārākumu, nedodot oponentēm ne mazākās cerības uz panākumu. Līdz ar to Singapūras izlase ar šo uzvaru nodrošinājusi vismaz otro vietu grupā un tiesības turpināt cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru, kas decembrī norisināsies Šveicē. Tikmēr Korejas izlasei jākoncentrējas uz pēdējo spēli grupā pret Malaiziju.

Dienas otrajā spēlē turnīrā iesaistījās Austrālijas valstsvienība, kas pasaules rangā atrodas visaugstāk no visām šā reģiona komandām – 12.pozīcijā. Viņām pirmā cīņa bija pret potenciāli nopietnākajām konkurentēm grupā – laukuma saimniecēm taizemietēm, kuras turnīru jau bija sākušas ar panākumu pār Jaunzēlandi (6:1). Līdz spēles vidum austrālietes bija iekrājušas 5:0 vadību, uz ko pretinieces spēja atbildēt ar diviem ātriem vārtu guvumiem. Turpinājums gan nesekoja un atlikušajā spēles laikā Austrālija nostabilizēja savu pārākumu, uzvarot cīņu ar 8:2. Ņemot vērā atlikušo spēļu kalendāru un gaidāmās pretinieces, austrālietes jau pēc pirmās spēles var justies puslīdz droši par uzvaru grupā un ceļazīmju iegūšanu uz finālturnīru.

Dienas pēdējā spēle bija ļoti svarīga, lai cīnītos par trešo vietu grupā, kas ļautu saglabāt izredzes uz galveno mērķi – iekļūšanu finālturnīrā. Tajā sacentās Jaunzēlandes un Filipīnu izlase. Filipīnietes pirms tam oficiālas spēles nebija aizvadījušas, lai gan paspēja piedalīties prestižajā "Storvreta Cup" turnīrā Zviedrijā. Tāpat tika aizvadīta vairāku dienu treniņnometne turpat Taizemē pirms kvalifikācijas turnīra sākuma. Cīņas gaitā Jaunzēlande iekrāja 2:0 pārsvaru, taču filipīnietes spēja rezultātu līdzsvarot. Vārti otrā perioda pēdējā minūtē un trešās trešdaļas ievadā tomēr nosvēra svaru kausus par labu Jaunzēlandei, kura uzvarēja ar 4:2, tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā.

Okeānijas un Āzijas reģionālā cīņu par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru aizvada astoņas komandas. Starp tām arī Filipīnu izlase, kurai šis kļūs par pirmo mēģinājumu izcīnīt ceļazīmes uz finālturnīru. Vispirms komandas sadalītas divās grupās, izspēlējot cīņas ar savas grupas pretiniecēm. Abu grupu uzvarētājas uzreiz iekļūs finālā, nodrošinot ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru Šveicē. Savukārt grupu uzvarētājas sacentīsies ar pretējās grupas trešo vietu ieguvējām. Šo cīņu uzvarētājas kvalificēsies spēlei par trešo vietu, abām pirms šīs spēles jau nodrošinot ceļazīmes uz finālturnīru.

Pasaules čempionāta kvalifikāciajs turnīrs

Okeānijas un Āzijas reģions

A grupa

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Austrālija18:22
2.Taizeme28:92
3.Jaunzēlande25:82
4.Filipīnas12:40

B grupa

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Singapūra215:44
2.Japāna110:12
3.Malaizija12:50
4.Koreja23:200