Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Četru nāciju turnīra noslēgumā cīņa pret pasaules vicečempionēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Četru nāciju turnīra noslēgumā cīņa pret pasaules vicečempionēm
Latvijas junioru izlase. Foto: ČFF

Šodien pulksten 10.30 (pēc Latvijas laika) Čehijas pilsētā Homutovā ar spēli starp Latvijas un Somijas U19 sieviešu izlasēm noslēgsies Četru nāciju turnīrs florbolā. Latvietēm pat ir teorētiska iespēja kļūt par turnīra uzvarētājām, bet tad titulētās pretinieces jāsakauj ar +17.

Četru nāciju turnīrs Homutovā pulcējis tiešām meistarīgas un titulētas junioru izlases – Čehijas, Somijas un Šveices. Latvijas valstsvienībai, kuras labākais sasniegums līdz šim bijusi 4.vieta tālajā 2004.gadā, bet iepriekšējā pasaules čempionātā mūsu meitenes uzvarēja B divīzijā, kas kopsummā viņām deva tikai 9.vietu, šajā pasākumā vajadzētu justies kā nabaga bārenītei, bet nē! Lai arī turnīra pirmajā mačā mūsu meitenes piedzīvoja smagu sakāvi, atzīstot mājinieču čehiešu pārākumu ar 2:11, jau vakar Latvijas U19 sieviešu izlase pirmo reizi savā vēsturē spēja uzvarēt Šveices valstsvienību – 5:3. Pa to laiku pašreizējās pasaules vicečempiones somietes svinējušas divas pārliecinošas uzvaras – ar 8:1 viņas sakāva Šveices izlasi, bet Čehijas valstsvienību sarūgtināja ar 8:3.

Skaidrs, ka šīsdienas mača pārliecinošas favorītes ir tieši Somijas florbolistes. Latvietēm vēl nekad nav izdevies viņas pārspēt, bet pēdējā reizē, kad abas izlases tikās (2016.gada pasaules čempionātā), somietes guva ļoti pārliecinošu uzvaru ar 21:1. Lai vai kas būtu bijis iepriekš, šīsdienas spēles sākumā rezultāts būs neizšķirts (0:0), bet pārējais ir mūsu meiteņu galvās, rokās un kājās. Galvenais – izrādīt titulētajām pretiniecēm cienīgu pretestību, nospēlējot labāk, nekā pirms trim gadiem.

Latvijas junioru izlases galvenā trenera Jurija Fedulova rīcībā ir 20 mūsu jaunās florbolistes – divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un vienpadsmit uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība šajā valstsvienības modelī ir no Kocēnu kluba "Rubene" – astoņas spēlētājas. Četras florbolistes ir no FK "Ķekava", pa divām no "Rēzeknes BJSS", FK NND un Cēsu FK "Lekrings", bet viena no "Ķekavas Bulldogs". Vēl viena mūsu jaunā florboliste spēlē Somijā – tā ir Anna Ankudinova no "Rankat Ankat".

Vairāk informācijas: ŠEIT

Spēles tiešraide: ŠEIT

Latvijas U19 sieviešu izlases sastāvs

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsPoz.Klubs
1.Barbara RabčevskaVFK Ķekava
2.Simona GrāpēnaURubene
3.Samanta BērziņaARubene
4.Jūlija RozīteURubene
5.Lāsma ĒveleARubene
6.Danute TinkuseURubene
7.Laura GaugereURubene
8.Marta Lība ZamecaURubene
9.Dārta DerupaUFK NND
10.Aurēlija ZariņaURēzeknes BJSS
11.Katrīna Kate FībigaAFK Ķekava
12.Liene LeiteUFK Ķekava
13.Kristiāna Elizabete KrūmiņaAFK Ķekava
14.Kristiāna KuplāAĶekavas Bulldogs
15.Kate MeldereAFK Lekrings
16.Egija Katrīne BriedeARubene
17.Anna AnkudinovaURankat Ankat (Somija)
18.Luīze RaseicevaUFK Lekrings
19.Linda ZundaURēzeknes BJSS
20.Krista RuicēnaVFK NND

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...