Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vāra vairs nevadīs Zviedrijas valstsvienību

Vāra vairs nevadīs Zviedrijas valstsvienību
Jans Ēriks Vāra
Foto: Calle Ström

Kļuvis zināms, ka Zviedrijas vīriešu florbola valstsvienību vairs nevadīs līdzšinējais treneris Jans Ēriks Vāra, kura vadībā zviedri decembrī piedzīvoja neveiksmi pasaules čempionāta finālā Arēnā Rīga.

Jans Ēriks Vāra laika posmā no 2007. līdz 2011. gadam vadīja Zviedrijas sieviešu valstsvienību, trīs reizes aizvedot to līdz pasaules čempionāta zelta medaļām. Zelta medaļas tika izcīnītas arī 2012. un 2014. gadā, kad Vāra jau bija kļuvis par vīriešu valstsvienības galveno treneri. Savukārt 2016. gada čempionātā viņa vadībā zviedriem finālā pēcspēles metienu sērijā nācās piedzīvot zaudējumu pret Somiju.

Pēc šīs sezonas Vāram un viņa asistentam Ulfam Halstensonam beidzās līgums ar Zviedrijas florbola federāciju un ir pieņemts lēmums to nepagarināt. "Esmu ļoti apmierināts ar to, kā izlases attīstījās šo gadu laikā. Taču visam vienmēr pienāk beigas un tagad laiks jauniem izaicinājumiem," atzinis florbolists.

Kā zināms, galveno treneri nomainījusi arī Somija, kurus pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal trenēs Peteri Nuki.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).