Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Bitmanim izlases pārbaudes spēlē lauzts žoklis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bitmanim izlases pārbaudes spēlē lauzts žoklis
Latvijas izlases kandidāts Toms Bitmanis
Foto: Floorball.lv

Latvijas florbola izlases kandidāts Toms Bitmanis treniņnometnē Kocēnos, kur valstsvienības kandidāti bija pulcējušies uz pirmajām pārbaudes spēlēm, lauzis žokli, kas uz nepilnu mēnesi liks ieturēt pauzi gatavošanās procesā.

Pēdējo divu sezonu Elvi florbola līgas rezultatīvākais spēlētājs, FK "Rīga" uzbrucējs Toms Bitmanis aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās Latvijas florbola izlases kandidātu treniņnometnē, lai cīnītos par vietu sastāvā startam 2016.gada pasaules florbola čempionātam. Nometne gan tika aizvadīta caur sāpēm, jo otrajā mačā pret Latvija B Toms saskrējās ar Ervīnu Torsteru, savainojot žokli. Kā vēlāk izrādījās, žoklis ir lauzts un bija plānots veikt operāciju. Tomēr pēc rūpīgākas izmeklēšanas tika secināts, ka lūzums tiešām ir, bet ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama. Galvenais trīs nedēļas ievērot mierīgu režīmu.

Neskatoties uz savainojumu, Toms bija viens no Latvijas izlases kandidātu rezultatīvākajiem spēlētājiem, pirmajā spēlē pret slovākiem atzīmējoties ar vārtu guvumu, turpinājumā pret Latvija B komandu tiekot pie divām piespēlēm, bet pēdējā mačā ar slovākiem tika iemestas vēl divas bumbiņas konkurentu vārtos.

Toms Bitmanis pēdējās sezonās kļuvis par izteiktu FK "Rīga" komandas līderi, pēc šīs treniņnometnes droši vien liekot ievilkt plusiņu iepretim savam vārdam arī izlases treneriem. Kā intervijā Sportacentrs.com izteicies pats florbolists, nākamajā sezonā viņš lūkos tikt kādā spēcīgākā komandā ārzemēs.

Pasaules florbola čempionāts Rīgā norisināsies no 3. līdz 11.decembrim, pirms tam Latvijas izlasei aizvadot vēl vairākas pārbaudes spēles.