Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Īro Parviainens: "Izlasei nepieciešamas spēles pret spēcīgiem pretiniekiem"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Īro Parviainens: "Izlasei nepieciešamas spēles pret spēcīgiem pretiniekiem"
Īro Parviainens
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

25.februārī notika desmitā pasaules čempionāta florbolā vīriešiem apakšgrupu izloze. Latvijas izlase tika ielozēta A grupā - kopā ar pēdējo četru pasaules čempionātu finālistēm Zviedriju un Somiju, kā arī Vāciju. Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiks no 5. līdz 14.decembrim Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Savu viedokli par izlozi un gatavošanos turnīram izteica Latvijas izlases galvenais treneris Īro Parviainens.

Pirmkārt, esmu ļoti apmierināts ar gaidāmā pasaules čempionāta apakšgrupu izlozi. Latvijas izlasei ir nepieciešamas grūtas spēles pret spēcīgiem pretiniekiem un izloze jau apakšgrupā mums nodrošinās veselus trīs šādus mačus.

Mēs noteikti nebūsim favorīti, bet tā būs lieliska iespēja mācīties un turpināt progresēt dažādos spēles aspektos. Mums būs iespēja spēlēt, izjūtot spiedienu no liela skatītāju pūļa mačā ar mājiniekiem zviedriem. Cīņā pret spēcīgajiem pretiniekiem ne tikai koncentrēsimies uz spēli aizsardzība bez bumbiņas, bet arī mācīsimies spēlēt drosmīgāk, kontrolējot bumbiņu. Tā būs lieliska iespēja samērot spēkus ar absolūti labākajām izlasēm pasaulē un saprast, pie kā mums ir jāstrādā visvairāk, gatavojoties lielajam mērķim – 2016. gada pasaules čempionātam Latvijā.

Šobrīd mums priekšā ir sastāva atlase, lai izvēlētos labākos un piemērotākos spēlētājus pēdējiem sagatavošanās mēnešiem. Jau pietiekami laicīgi mums jābūt skaidrai lielai daļai galīgā sastāva, lai varētu aizvadīt kvalitatīvas treniņnometnes un atrast labākos maiņu virknējumus. Notiks nopietns darbs pie komandas spēles stila izkopšanas. Cīnoties pret vadošajām izlasēm, ļoti liela nozīme būs veiksmīgai spēlei nevienādos sastāvos. Uzsvars tiks likts arī uz sodu izspēlēm un iepriekš sagatavotām sadarbībām citās standartsituācijās.

Fiziskie testi un treniņi būs ļoti smagi. Visiem spēlētājiem jābūt lieliskā formā. Šobrīd mēs sekojam kandidātiem daudz vērīgāk nekā jebkad, un nevienam netiks dotas nekādas atlaides.

Mūsu komandai jāizmato šis turnīrs, kā iespēja parādīt savas prasmes visaugstākajā līmenī, jo nav atbilstošākas vietas, kur demonstrēt savu labāko sniegumu kā pasaules čempionāts.

Pirms turnīra aizvadīsim pārbaudes spēles pret spēcīgiem pretiniekiem un veiksim nopietnu izlūkošanas darbu, analizējot gaidāmos oponentus pasaules čempionātā.

Mēs ceram uz atbalstu no visas florbola sabiedrības un ļoti augstu vērtējam Latvijas treneru un klubu darbu mūsu kopīgā mērķa – veiksmīga izlases starta - veicināšanā.

Izmantotie resursi:
floorball,lv

  +2 [+] [-]

, 2014-02-26 16:29, pirms 10 gadiem
Nevar nepiekrist, spēcīgi pretinieki ir labs motivators cīņai, mazinot kļūdu skaitu laukumā. Šitajā čempī jāatdod visu sevi lai būtu pusfinālā pret skandināviem vai Šveici.Jādabū 4.vieta.Tuvojās mūsu pašu čempja laiks Rīgā, laiks parādīt mūsu vietu šajā sporta veidā.

     [+] [-]

, 2014-02-26 16:34, pirms 10 gadiem
kāds var izskaidrot nezinātājam - kā 3 TOP komandas varēja ielozēties vienā apakšgrupā? un kapēc mums tas skaitās ļoti kruta? protams ja neskaita pieredzes iegūšanu.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 17:08, pirms 10 gadiem
Draudzējos ar galvu rakstīja: kāds var izskaidrot nezinātājam - kā 3 TOP komandas varēja ielozēties vienā apakšgrupā? un kapēc mums tas skaitās ļoti kruta? protams ja neskaita pieredzes iegūšanu.
Izlasi šo rakstu - īpašu uzmanību pievērs pēdējām 2 rindkopām
Latvija vienā grupā ar zviedriem, somiem un...