Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase papildlaikā piekāpjas "Nokian KrP"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlase papildlaikā piekāpjas "Nokian KrP"
Ivars Dišereits
Foto: Ritvars Raits

Latvijas vīriešu florbola izlase, kam Somijā notiek piecas dienas ilgu treniņnometne, šovakar aizvadīja vienu no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm, spēkojoties ar Elites līgas bronzas medaļnieci - "Nokian KrP". Latvieši pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr galarezultātā piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar 7:8.

Galvenā trenera Arto Rīhimeki vadītā Latvijas valstsvienība spēli pret titulēto Somijas klubu, kas gan nebija savā labākajā sastāvā, sāka ar Ivaru Dišereitu vārtos. Arī mūsu komandai bija zināmas sastāva problēmas - traumas dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties viens no Latvijas izlases līderiem Morics Krūmiņš, kurš ikdienā spēlē tieši "Nokian KrP" sastāvā. 4. minūtes sākumā mājinieki bija spiesti pārkāpt noteikumus, bet uz viņu vārtiem piespriesto soda metienu perfekti realizēja Toms Akmeņlauks - 1:0. Līdz pirmajam pārtraukumam vēl pa gola mūsu izlases labā iemeta Klāvs Jansons un Gvido Lauga, bet Dišereits savu "cietoksni" nosargāja neskartu - 3:0.

Somiem Ivaru Dišereitu izdevās pārspēt tikai mača vidū - 29.minūtē rezultāts kļuva 3:1. Tieši tajā brīdī, kā jau iepriekš bija paredzēts, Latvijas izlases vārtos tika sūtīts Markuss Plūdums. Pēc otrās trešdaļas latviešiem bija tikai vienu vārtu pārsvars - 4:2. Ceturtos vārtus Latvijas izlases labā guva Toms Bitmanis. Pēdējais periods sākās ar diviem mūsu florbolistu gūtiem vārtiem - 6:4, uzbrukumā izcēlās Atis Stepāns un Aleksandrs Abramovs. Līdz 53. minūtei laukuma saimniekiem izdevās panākt neizšķirtu - 6:6. 58. minūtē latvieši vēlreiz izvirzījās vadībā - 7:6, ar precīzu metienu izcēlās Artis Raitums. Somi sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Mūsējiem pavisam maz pietrūka, lai to izmantotu, bet Toma Akmeņlauka no centra mestā bumbiņa lidoja pavisam nedaudz garām "Nokian KrP" vārtu stabam. Toties somiem 36 sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu - 7:7. Bija jāspēlē piecas minūtes ilgs pagarinājums, tā pēdējā minūtē "Nokian KrP" izdevās pārspēt Plūdumu un svinēt uzvaru ar 8:7.

Rīt, 26. maijā, Latvijas izlase Somijā aizvadīs vēl vienu spēli, tiekoties ar kluba "Koovee" komandu.

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Jānis SalcevičsVLielvārde/Fat Pipe
2.Ivars DišereitsVBetsafe/Ulbroka
3.Markuss PlūdumsVLekrings
4.Uldis DūniņšALielvārde/Fat Pipe
5.Juris GribustsABetsafe/Ulbroka
6.Toms BitmanisATalsu NSS/Krauzers
7.Jānis RagovskisATalsu NSS/Krauzers
8.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
9.Ričards DēvitsAKurši/Ekovalis
10.Gatis LiepiņšAFBK Valmiera
11.Edžus CeriņšUBetsafe/Ulbroka
12.Aleksandrs AbramovsULekrings
13.Mihails KostusevsUKurši/Ekovalis
14.Ingars MatisonsURubene
15.Rolands KovaļevskisUBetsafe/Ulbroka
16.Arnijs KuratņiksUFBK Valmiera
17.Gvido LaugaUSK Pārgauja
18.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
19.Toms AkmeņlauksULielvārde/Fat Pipe
20.Andris RajeckisUFloorball Thurgau (Šveice)
21.Klāvs JansonsUĶekava
22.Atis StepānsURubene

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Pertu Kitehonka
Treneris: Ingus Laiviņš
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Rūta Cibule
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...