Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Arto Rīhimeki par savu asistentu izvēlējies Tēmu Varisu

Arto Rīhimeki par savu asistentu izvēlējies Tēmu Varisu
Tēmu Variss. Publicitātes foto

Februārī Latvijas Florbola savienība (LFS) pagarināja līgumu ar vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki. Somu speciālists pabeidzis komplektēt pārējo valstsvienības treneru korpusu. Asistenta lomā turpmāk darbosies Rīhimeki tautietis Tēmu Variss, kurš pēdējos gados vadījis vairākus Somijas augstākās līgas klubus un šobrīd ieņem galvenā trenera posteni komandā LASB komandā. Otru asistenta pozīciju saglabās Ingus Laiviņš, bet par vārtsargu jautājumiem arī turpmāk atbildēs Andis Blinds.

Pēc izlases vadības korpusa nokomplektēšanas Arto Rīhimeki pauda gandarījumu par izveidoto kolektīvu: "Mums ar iepriekšējo asistentu Pertu Kitehonku bija lieliska sadarbība, bet viņš izlēma karjeru turpināt citā virzienā. Mans favorīts starp viņa potenciālajiem aizstājējiem bija Tēmu Variss. Esmu ļoti labi pazīstams ar šī pieredzējušā trenera paveikto Somijā. Viņš ir spēcīgs spēles analīzē, ko noteikti izmantosim izlases darba procesā. Ir izveidota augsti kvalificētu treneru komandu un esmu pārliecināts, ka kopā spersim nākamos lielos soļus valstsvienības mērķu sasniegšanai."

Jaunais izlases trenera asistents Tēmu Variss savu iesaistīšanos izlašu florbolā vērtē gan kā pagodinājumu, gan izaicinājumu savai profesionālajai izaugsmei: "Esmu pateicīgs Arto par uzaicinājumu strādāt ar Latvijas izlasi. Lēmums piekrist šim piedāvājumam man bija ļoti viegls. Latvijā aug jaunu un talantīgu florbolistu paaudze ar lielu potenciālu. Esmu gatavs dot savu ieguldījumu un zināšanas, lai veicinātu Latvijas florbola attīstību. Man šī būs izcila iespēja darboties kopā ar prasmīgu un pieredzējušu treneru komandu un būt daļai no augstākā līmeņa starptautiskā florbola."

Arto Rīhimeki vadībā Latvijas vīriešu izlase gatavosies 2020. gada pasaules čempionāta ciklam. Čempionāta kvalifikācijas turnīri norisināsies 2020. gada sākumā, bet finālturnīrs decembrī Helsinkos. Valstsvienības mērķis šajā ciklā būs iekļūšana pasaules čempionāta labāko pieciniekā, tas nodrošinās arī kvalificēšanos Pasaules spēlēm, kas 2021. gada vasarā notiks Amerikas Savienotajās Valstīs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).