Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Grunckis pie izlases stūres atgriežas ar uzvaru

Grunckis pie izlases stūres atgriežas ar uzvaru
Juris Gribusts cīņā pret Zviedrijas izlasi.
Foto: floorball.lv

Pirmo spēli, gatavojoties šajā ziemā Rīgā notiekošajam pasaules vīriešu florbola čempionātam, aizvadījusi Latvijas valstsvienība, Kocēnu sporta namā ar rezultātu 7:1 apspēlējot Slovākijas izlasi.

Grunckis pie izlases stūres atgriežas ar pārliecinošu uzvaru

Pirmo spēli, gatavojoties šajā ziemā Rīgā notiekošajam pasaules vīriešu florbola čempionātam, aizvadījusi Latvijas valstsvienība, Kocēnu sporta namā ar rezultātu 7:1 apspēlējot Slovākijas izlasi.

Pirms neilga laika par Latvijas vīriešu valstsvienības galveno treneri pēc triju ciklu pārtraukuma tika nosaukts Normunds Grunckis, par kura palīgu tika izvēlēts Andris Pīlups un zviedru speciālists Mikaels Hils. Latvijas čempionāta finālspēļu dienā noskaidrojās, ka pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība spēlēs B apakšgrupā kopā ar Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas izlasēm. Savukārt Slovākijas izlase, ar kuru pārbaudes spēles bija sarunātas jau pirms izlozes, iekļuva C grupā un sacentīsies ar Austrālijas, Polijas un Dānijas valstsvienībām. Pastāv diezgan liela varbūtība, ka abām izlasēm savā starpā būs jātiekas pasaules čempionāta astotdaļfinālā.

Izlases treneri treniņnometnes laikā izsauktos vairāk kā 40 spēlētājus sadalījuši divās komandās un šodien laukumā devās A sastāvs, lai sacenstos ar slovākiem, ar kuriem oficiāli aizvadītas trīs spēles, visām noslēdzoties ar Latvijas izlases uzvarām. 2012.gada pasaules čempionātā Šveicē latvieši bija pārāki ar 6:2 (0:1, 4:0, 2:1), divus gadus vēlāk Valmierā pārbaudes spēlēs latviešiem uzvarot ar 8:6 (2:2, 2:2, 4:2) un 9:1 (3:1, 4:0, 2:0).

Arī šoreiz Latvijas izlase izrādījās pārāka, jau pirmajā trešdaļā rezultātu atklājot valsts čempionam Tomam Akmeņlaukam, kura piemēram sekoja Kārlis Bulāns un Lauris Zaicevs, bet Jānis Salcēvičs savu cietoksni nosargāja neskartu līdz pat otrā perioda ievadam, kad viesiem izdevās atklāt gūto vārtu rēķinu. Turpinājumā sāncenši nespēja gūt vārtus ar soda metienu, bet latviešiem pusotras minūtes laikā savus otros vārtus guva Akmeņlauks un viņa kādreizējais komandas biedrs Juris Gribusts. Perioda izskaņā latviešiem divas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā un ar otro mēģinājumu Kārlis Bulāns izmantoja viena vīra pārsvaru. Arī trešajā trešdaļā mūsējie nepalika bešā, pie vārtu guvuma tiekot Tomam Bitmanim. Tas gan bija pēdējais rezultatīvais metiens, kas uzstādīja cīņas beigu rezultātu – 7:1.

Pēc spēles tika izpildīti arī pēcspēmes metieni, kuros labākas sekmes nodemonstrēja Slovākijas florbolisti, četras reizes pārspējot Salceviču, kamēr Latvijas izlasei ar precīziem metieniem izcēlās Bitmanis un Ingus Laiviņš.

Pārbaudes spēle florbolā
Latvija - Slovākija 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Vārti: 04:40 Akmeņlauks (Blinds) 1:0, 18:20 Bulāns (Gribusts) 2:0, 18:58 Zaicevs 3:0, 21:19 Kosko (Katlovskijs) 3:1, 32:07 Akmeņlauks (Valpēters) 4:1, 32:32 Gribusts (Krūmiņš) 5:1, 37:19 Bulāns (Gribusts, vair.) 6:1, 43:51 Bitmanis (Rajeckis) 7:1

Metieni: 24:13
Soda minūtes: 6:4

Latvijas izlases sākumsastāvs spēlē pret Slovākijas izlasi:

1.maiņa: Lauris Zaicevs (U) – Artis Raitums (U) – Toms Bitmanis (U); Jānis Rajeckis (A) – Ingus Laiviņš (A).
2.maiņa: Edžus Ceriņš (U) – Atis Blinds (U) – Toms Akmeņlauks (U); Artūrs Jurševskis (A) – Mikus Valpēters (A).
3.maiņa: Kārlis Bulāns (U) – Sandris Virsnītis (U) – Juris Gribusts (U); Andris Malkavs (A) – Morics Krūmiņš (A).
Vārtos: Jānis Salcevičs.
Rezervē: Andis Blinds, Gatis Liepiņš, Aivis Kusiņš, Atis Stepāns.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).