Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Mūsu florbolisti turnīru Slovākijā noslēdz ar uzvaru pār norvēģiem

Mūsu florbolisti turnīru Slovākijā noslēdz ar uzvaru pār norvēģiem
Latvijas izlase pēc uzvaras pār norvēģiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ar patīkamām emocijām Slovākijas pilsētā notikušo Sešu nāciju kausa izcīņas turnīru noslēgusi Latvijas izlase, kas spēlē par trešo vietu ar 6:5 pārspēja Norvēģijas valstsvienību. Uzvaras vārtus desmit (!) sekundes pirms pamatlaika beigām guva Pēteris Trekše.

Latvijas un Norvēģijas florbolistiem šī bija jau otrā tikšanās reize šajā turnīrā, jo abas izlases pirms n tam bija vienā apakšgrupā. Lai arī aizvakar latvieši tieši pret norvēģiem aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm, uzvaru ar 3:2 guva skandināvi. Šodien, kad cīņas likme bija 3.vieta, mūsējiem bija visas iespējas revanšēties. Spēles sākums ļoti pārliecinošs padevās latviešiem, kuri pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:0. Pa golam bija iemetuši Pēteris Trekše un Mihails Kostusevs. Otrās trešdaļas pirmajā pusē mūsu izlases kapteinis Artis Raitums panāca jau 3:0, bet tad iniciatīva pārgāja norvēģu pusē. 28.minūtē mūsu pretinieki ar 30 sekunžu intervālu guva divus vārtus (3:2), 32.minūtē realizēja skaitlisko vairākumu (3:3), bet pēc otrā perioda latvieši jau atradās zaudētāju lomā (3:4). 48.minūtē Morics Krūmiņš realizēja mūsu valstsvienības skaitlisko vairākumu – 4:4. 52.minūtē norvēģi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet jau pēc 33 sekundēm Edžus Ceriņš vēlreiz atjaunoja neizšķirtu – 3:3. Cīņas atrisinājums nāca tikai desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Morica Krūmiņa piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Pēteris Trekše – 6:5.

Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts tās kapteinis Artis Raitums, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais. Divus golus iemeta Pēteris Trekše, 2 (1+1) punkti Moricam Krūmiņam. Latvijas izlase sešu komandu konkurencē ierindojās 3.vietā, 4.vietu ieņēma norvēģi, mačā par 5.vietu poļi pēcspēles metienos ar 4:3 pārspēja dāņus, bet spēle par kausu vēl tikai būs – tajā nūjas krustos slovāki un vācieši.

Sešu nāciju kauss, Prešova, 21.10.2018.

Latvijas izlase – Norvēģijas izlase 6:5 (2:0, 1:4, 3:1)
Rezultatīvākie: Artis Raitums 3 (1+2), Morics Krūmiņš 2 (1+1), Pēteris Trekše 2 (2+0), Edžus Ceriņš 1 (1+0), Mihails Kostusevs 1 (1+0), Atis Blinds 1 (0+1), Juris Gribusts 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).