Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Soms Rīhimeki turpinās trenēt Latvijas florbola izlasi

Soms Rīhimeki turpinās trenēt Latvijas florbola izlasi
Latvijas florbola izlase pēc 2018. gada pasaules čempionāta. Foto: Latvijas Florbola savienība

Latvijas Florbola savienība pagarinājusi līgumu ar vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki, kurš turpinās vadīt valstsvienību līdz 2020. gada beigām, kad viņa dzimtenē risināsies 13. pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Latvijas izlases mērķis nākamajā pasaules čempionātā būs iekļūšana labāko pieciniekā, kas nodrošinās kvalificēšanos 2021. gadā gaidāmajām Pasaules spēlēm, kas 2021. gada vasarā notiks Amerikas Savienotajās Valstīs. Ja latviešiem izdosies izcīnīt ceļazīmi uz šo nozīmīgo sporta forumu, tad Rīhimeki līgums automātiski tiks pagarināts līdz 2021. gada jūlija beigām.

Arī nākamajā pasaules čempionāta ciklā trenera asistenta lomu valstsvienībā saglabās Ingus Laiviņš, bet prom dosies Pertu Kitehonka, kurš karjeru izlēmis turpināt citur. Sarunas ar iespējamajiem trenera palīgiem no ārzemēm vēl turpinās.

Arto Rīhimeki par Latvijas izlases galveno treneri kļuva 2017. gada jūlijā un pirmo ciklu viņa vadībā Latvijas Florbola savienība vērtē kā veiksmīgu - komanda kvalificējās 2018. gada pasaules čempionāta finālturnīram, kurā izcīnīja piekto vietu, grupu turnīrā pamanoties pārspēt arī florbola "lielā četrinieka" pārstāvjus čehus.

Pēc saistību pagarināšanas Rīhimeki paudis gandarījumu par līdz šim paveikto un iezīmēja perspektīvas nākotnei: "Esmu entuziasma pilns turpināt strādāt ar Latvijas izlasi. Pirmais darba cēliens bija ļoti daudzsološs un mums izdevās pacelt komandas spēli jaunā līmenī. Tagad esmu daudz labāk iepazinis vietējo florbolistu resursu un vairs nevajadzēs tērēt tik daudz laika, lai pārbaudītu spēlētājus un atrastu viņiem lietderīgāko pozīciju mūsu spēles modelī. Mums ir lieli mērķi 2020. gada pasaules čempionātam Helsinkos, viens no tiem ir iekļūšana pieciniekā un kvalificēšanās Pasaules spēlēm ASV."

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).