Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Latvijas izlase turnīru Novi Targā noslēdz ar neizšķirtu un 2. vietu

Latvijas izlase turnīru Novi Targā noslēdz ar neizšķirtu un 2. vietu
Latvijas izlase. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Polijas pilsētās Novi Targā noslēdzās Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs florbolā, kura izšķirošajā mačā Latvijas izlase tikās ar spēcīgo Slovākijas valstsvienību. Mūsu florbolistes aizvadīja tiešām saturīgu spēli, divas reizes izvirzījās vadībā, tomēr cīņa beidzās neizšķirti – 3:3. Šis rezultāts labāk derēja slovākietēm, kuras kļuva par turnīra uzvarētājām, latvietēm otrā vieta, bet kausu par trešo vietu saņēma mājinieces polietes.

Pirms Latvijas un Slovākijas izlašu mačā Dānijas florbolistes ar 4:1 uzvarēja norvēģietes, izslēdzot tās no šī turnīra laureātu trijnieka. Ja latvietes uzvarētu slovākietes, tad viņām tiktu kauss par pirmo vietu, neizšķirta gadījumā mūsu meitenes ierindotos otrajā vietā, bet zaudējums viņām nozīmētu trešo vietu.

Pats mača sākums mūsu meitenēm izvērtās neveiksmīgs – jau trešo spēli pēc kārtas latvietes ielaida vārtus pašā pirmajā minūtē. Šoreiz tas gan komandas cīņassparu nesalauza, kā tas iznāca vakar tiekoties ar polietēm. Pēc pirmā perioda rezultāts jau atkal bija neizšķirts, jo 9.minūtē Evelīnas Garbares piespēli vārtu guvumā pārvērta Anna Ankudinova – 1;1. Toties 22.minūtē jau vadībā izvirzījās latvietes – pēc Simonas Grāpēnas piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Laura Gaugere (2:1). 30,minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, ar vārtu guvumu atbildēja pretinieces - 2:2. 38.minūtē vēlreiz prieki bija latviešu nometnē, jo Simona Grāpēna pēc Jūlijas Rozītes piespēles panāca 3:2. Šoreiz slovākietēm vajadzēja tikai 27 sekundes, lai atjaunot sev izdevīgo neizšķirtu – 3:3. Spēles pēdējās divas minūtes mūsu florbolistes varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču viņas ne tikai neizdarīja nevienu metienu pa pretinieku vārtiem, bet arī nopelnīja noraidījumu. Pašā cīņas galotnē latvietes vēl nomainīja savu vārtsardzi pret laukuma spēlētāju, taču uzbrukuma noorganizēšanai pietrūka laika – spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

Par šī mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vārtsardze Kristīne Kirilova, kura atvairīja 18 no 21 pretinieču metiena. Rezultatīvākā mūsu komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Simona Grāpēna. Mūsu uzbrucēja Jūlija Rozīte tika iekļauta turnīra simboliskajā izlasē. Kausu par pirmo vietu saņēma slovākietes, latvietēm – otrā vieta, bet polietēm – trešā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).