Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Mūsu juniores divas reizes sakauj Igaunijas čempiones

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu juniores divas reizes sakauj Igaunijas čempiones
Foto: Jānis Priedītis, floorball.lv

No 17. līdz 21.aprīlim Latvijas sieviešu U19 izlase aizvada pēdējo treniņnometni pirms došanās uz pasaules čempionātu, kas no 30.aprīļa līdz 4.maijam notiks Polijā. Nometnes laikā mūsu valstsvienība bija aizbraukusi uz Tartu, kur divās pārbaudes spēlēs pārliecinoši apspēlēja Igaunijas čempiones - EMÜ SK florbolistes.

Pēdējā treniņnometne, kas notiek Kocēnu sporta namā, juniorēm ir ļoti piesātināta, jo tās laikā bija paredzēti ne tikai treniņi, bet arī četras pārbaudes spēles – grafiks gluži kā pasaules čempionātā. Jau 17.aprīlī meiteņu izlase mērojās spēkiem ar Kocēnu novada čempionāta komandu "Eži" – durstīgie izrādījās pārāki ar 7:3. Toties nākamajā dienā juniores ar 4:3 uzvarēja citu vietējo amatieru komandu – STK, to pašu, kurai pirms nepilna mēneša zaudēja ar 2:8.

19.aprīlī izlase sēdās autobusā, lai dotos uz pārbaudes spēli Tartu. Tās paša diena svakarā mūsu meitenes pieveica Igaunijas čempionvienību EMÜ SK ar 7:4. Šodien, pierādot kā tā nebija nejaušība, latvietes svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru pār tām pašām pretiniecēm – 10:3.

Latvijas sieviešu U19 izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pēc Igaunijā aizvadītājām pārbaudes spēlēm pastāstīja, ka pretinieces bija savā optimālajā sastāvā, tomēr esot atvainojušās, ka pēc uzvaras savā čempionātā, kas svinēta pirms divām nedēļām, neesot vairs nopietni trenējušās. Latvijas izlases uzvaru galvenā kaldinātāja ir mūsu komandas pirmā maiņa ar Elīzu Elizabeti Bērziņu, Ingu Ameteri un Moniku Džiguri uzbrukumā, kā arī Lieni Krauju un Zani Justamenti aizsardzībā. Vārtos viena otru mainījušas Kristīne Kirilova un Dana Gulbe, kura izsaukta uz nometni, jo savainojumā iedzīvojusies Jana Filipsone. Dažādas traumas esot vēl dažām laukuma spēlētājām, tomēr viņas uz pasaules čempionātu visdrīzāk dosies. Ja Filipsone nebūs gatava ar pilnu atdevi spēlēt Polijā, nav izslēgta viņas aizstāšana ar Gulbi.

Šovakar un rīt no rīta juniorēm paredzēti divi pēdējie treniņi, bet jau 28.aprīlī viņas sēdīsies autobusā, lai dotos uz pasaules čempionātu Polijā. Sestajā pasaules čempionātā, kas notiks no 30.aprīļa līdz 4.maijam, latvietes spēlēs A divīzijā kopā ar somietēm, zviedrietēm, šveicietēm, čehietēm, polietēm, slovākietēm un ungārietēm. Latvijas izlase ielozēta A apakšgrupā, kur tās pretinieces būs Somijas, Čehijas un Polijas valstsvienības.

Latvijas sieviešu (U19) florbola izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
2.Jana FilipsoneVRSU
3.Monika DžigureURīgas Lauvas
4.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
5.Zanda OzoliņaAĶekavas Bulldogs
6.Viktorija VišņevskaARīgas Lauvas
7.Liene KraujaARīgas Lauvas
8.Paula SloģeURīgas Lauvas
9.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
10.Justīne ČēmaARīgas Lauvas
11.Kristiāna GrāvīteURīgas Lauvas
12.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
13.Keita DruvaskalnaURīgas Lauvas
14.Rebeka LaureURubene
15.Zane JustamenteARubene
16.Karīna FatejevaURubene
17.Liliāna JakovickaURīgas Lauvas
18.Lāsma ManguleURubene
19.Evelīna FreimaneARSU
20.Santa NeimaneURSU

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Trenere: Zeltīte Bankava
Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Komanda menedžere: Maija Zēmele

Izmantotie resursi:
floorball.lv