Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Izlasei divas spēles vienā dienā - pret poļiem un pret norvēģiem

Izlasei divas spēles vienā dienā - pret poļiem un pret norvēģiem
Izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki treniņa laikā. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Tikai vakar Latvijas vīriešu florbola izlase ieradās Slovākijā, lai piedalītos pirmajā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā, kas šīs nedēļas nogalē norisināsies Prešovā. Jau šodien latviešiem jāaizvada abas apakšgrupas spēles – pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolisti spēkosies ar poļiem, bet pulksten 18.00 krustos nūjas ar norvēģiem.

Sešu nāciju kausa izcīņa florbolā ir jauns turnīrs, par kuru pirms diviem gadiem vienojās sešu valstu (Latvijas, Polijas, Norvēģijas, Vācijas, Slovākijas un Dānijas) federācijas, lai valstsvienības pārbaudītu savus spēkus, gatavojoties pasaules čempionātam, kas, kā ierasts, notiek decembra pirmajā pusē. Pirms gada tādu turnīru turpat Slovākijā aizvadīja šo sešu valstu sieviešu izlases, bet tagad kārta vīriešu valstsvienībām.

Sešu valstu izlases sadalītas divās apakšgrupās, kurās tiksies katra ar katru, cīnoties par iekļūšanu turnīra pusfinālā. Latvieši ielozēti vienā grupā ar poļiem un norvēģiem, bet otrā apakšgrupā ir dāņi, vācieši un mājinieki slovāki. Komandām, kas savās apakšgrupās ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada par vienu spēli mazāk, vēl tikai svētdien spēkojoties ar otras apakšgrupas neveiksminieci par 5.vietu turnīrā. Pārējām četrām valstsvienībām rīti dienas otrajā pusē būs pusfināla mačs, bet turnīra pēdējā dienā spēle par trešo vai par pirmo vietu.

Ar saviem pirmajiem pretiniekiem poļiem Latvijas vīriešu izlase nav tikusies jau ļoti sen – vairāk nekā piecus gadus, kad starptautiskā turnīrā, kas notika Valmierā, sakāva viņus ar 16:3. No mūsu izlases tagadējā sastāva toreiz laukumā devās četri spēlētāji – Edžus Ceriņš, Toms Bitmanis, Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks. Pasaules čempionātā mūsējie pret Polijas izlasi spēlēja 2010.gadā, kad Helsinkos savus pretiniekus atstāja "sausā" ar 6:0. Toreiz no tagadējā sastāva mačā piedalījās Atis Blinds, Mihails Kostusevs, Aleksandrs Abramovs, Jānis Rajeckis un Artis Raitums, kā arī Ingus Laiviņš, kurš ir viens no šīs izlases galvenā trenera Arto Rīhimeki asistentiem.

Ar Norvēģijas florbolistiem latviešiem nācies spēkoties ievērojami biežāk. Pēdējais oficiālais savstarpējais mačs notika 2016.gada pasaules čempionātā Rīgā, kad apakšgrupas spēlē mūsējie pamatlaika pēdējā minūtē, kad pretinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaida vārtus. Cīņa noslēdzās neizšķirti – 5:5. Tajā spēlē piedalījās vesela virkne to pašu spēlētāju, kuri ar norvēģiem tiksies arī šodien: Morics Krūmiņš, Atis Blinds, Aleksandrs Abramovs, Toms Bitmanis, Torms Akmeņlauks, Artis Raitums, Pēteris Trekše, Andris Rajeckis, Jānis Rajeckis, Artūrs Jurševskis, Jānis Salcevičs, Rolands Kovaļevskis, kā arī Ingus Laiviņš.

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki vadītās valstsvienības modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvijas čempionvienības "Betsafe Oxdog Ulbroka" – četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem izsaukti no komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Lielvārde/Fat Pipe", pa diviem – no Kocēnu "Rubenes", Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS/Krauzera", bet pa vienam no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" "un Ķekavas".

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Ingars MatisonsURubene
2.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
3.Edžus CeriņšUBetsafe Ulbroka Oxdog
4.Jānis RajeckisALekrings
5.Atis BlindsUBetsafe Ulbroka Oxdog
6.Aleksandrs AbramovsULekrings
7.Gvido LaugaUSK Pārgauja
8.Toms BitmanisUTalsu NSS/Krauzers
9.Klāvs JansonsUĶekava
10.Juris GribustsULielvārde/Fat Pipe
11.Atis StepānsURubene
12.Toms AkmeņlauksULielvārde/Fat Pipe
13.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
14.Pēteris TrekšeULekrings
15.Andris RajeckisUFloorball Thurgau (Šveice)
16.Artūrs JurševskisASK Pārgauja
17.Jānis SalcevičsVLielvārde/Fat Pipe
18.Mihails KostusevsUKurši/Ekovalis
19.Rolands KovaļevskisUBetsafe Oxdog Ulbroka
20.Ivars DišereitsVBetsafe Oxdog Ulbroka

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Pertu Kitehonka
Treneris: Ingus Laiviņš
Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Rūta Cibule
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).