Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Florbola izlase piekāpjas Norvēģijai un cerēs uz pretinieku maču

Florbola izlase piekāpjas Norvēģijai un cerēs uz pretinieku maču
Rolands Kovaļevskis. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas florbola izlase piektdien otrajā spēlē Slovākijā notiekošajā Sešu nāciju turnīrā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) piekāpās Norvēģijai. Līdz ar to, lai iekļūtu sacensību pusfinālā, latviešiem jācer, ka sestdienas rītā labvēlīgi noslēgsies abu konkurentu spēle.

Rezultātu 25. minūtē atklāja Latvijas izlases spēlētājs Toms Bitmanis, bet jau nedaudz vairāk nekā minūti vēlāk norvēģi izlīdzināja rezultātu, turklāt iemeta arī nākamos divus vārtus. Kaut 55. minūtē Rolands Kovaļevskis vēl samazināja Latvijas deficītu, neizšķirtu izraut neizdevās.

Tieši Kovaļevskis tika nosaukts par Latvijas izlases labāko spēlētāju, bet vārtos Ivars Dišereits atvairīja 19 pretinieku raidījumus.

Šī Latvijas izlasei bija otrā spēle šodien, jo no rīta sīvā cīņā ar 6:5 tika pārspēta Polijas izlase. Polija un Norvēģija savā starpā tiksies sestdien no rīta un tagad Latvijai jācer, ka duelis noslēgsies pietiekami labvēlīgi, lai tiktu sasniegts pusfināls. Grupas trešās vietas ieguvējai nāksies cīnīties par piekto vietu.

Sešu nāciju kausa izcīņa florbolā ir jauns turnīrs, par kuru pirms diviem gadiem vienojās sešu valstu (Latvijas, Polijas, Norvēģijas, Vācijas, Slovākijas un Dānijas) federācijas, lai valstsvienības pārbaudītu savus spēkus, gatavojoties pasaules čempionātam, kas, kā ierasts, notiek decembra pirmajā pusē. Pirms gada tādu turnīru turpat Slovākijā aizvadīja šo sešu valstu sieviešu izlases, bet tagad kārta vīriešu valstsvienībām.

Latvija un Norvēģija iepriekšējo reizi savā starpā tikās 2016.gada pasaules čempionātā Rīgā, kad apakšgrupas spēlē mūsējie pamatlaika pēdējā minūtē, kad pretinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaida vārtus. Cīņa noslēdzās neizšķirti – 5:5.

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki vadītās valstsvienības modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvijas čempionvienības "Betsafe Oxdog Ulbroka" – četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem izsaukti no komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Lielvārde/Fat Pipe", pa diviem – no Kocēnu "Rubenes", Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS/Krauzera", bet pa vienam no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" "un Ķekavas".

Sešu nāciju kauss, Prešova, 19.10.2018.

Latvijas izlase – Norvēģijas izlase 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Rezultatīvākie: Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Toms Bitmanis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1).


, 2018-10-19 20:16, pirms 5 gadiem
AR 0 vaartu starpiibu nevar netikt pusfinaalaa pie jebkaada otru divu komandu nospeeleetaa iznaakuma....to nu sporta zhurnaalistam vajadzeeja zinaat....
, 2018-10-20 00:03, pirms 5 gadiem
hugaboss rakstīja: AR 0 vaartu starpiibu nevar netikt pusfinaalaa pie jebkaada otru divu komandu nospeeleetaa iznaakuma....to nu sporta zhurnaalistam vajadzeeja zinaat....
Skolā nemācīja, ka 0 > -1 ?
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).