Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietes Sešu nāciju turnīru sāks pret vācietēm un dānietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvietes Sešu nāciju turnīru sāks pret vācietēm un dānietēm
Latvijas izlase Novi Targā. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Polijas pilsētās Novi Targā startēs Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs florbolā sievietēm, kurā kopā ar polietēm, slovākietēm, vācietēm, dānietēm un norvēģietēm par pirmo vietu un kausu cīnīsies arī Latvijas izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā. Šodien latvietēm paredzētas divas spēles – pulksten 14.00 (pēc Latvijas laika) – pret Vācijas izlasi, bet pulksten 20.00 – pret Dānijas valstsvienību. Visu spēļu tiešraides būs pieejamas Starptautiskās florbola federācijas (IFF) YouTube kanālā.

Polijā notiekošais Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs visām tā dalībniecēm būs pēdējā nopietnā spēku pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas no 7. līdz 15.decembrim norisināsies Šveices pilsētās Neišatelē. Novi Targā pulcējušās tās sešas valstsvienības, kuras pasaules reitingā ierindojušās uzreiz aiz TOP-4 valstu izlasēm (Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas), bet savstarpējos mačos cer paaugstināt savu meistarību un ielauzties labāko četriniekā. Jāuzsver, ka Novi Targā notiekošajām spēlēm būs cits formāts – tiks aizvadīti trīs periodi, katrs no kuriem ilgs 15 nevis 20 minūtes. Triju dienu laikā katra komanda pa reizei tiksies ar katru.

Šodien pulksten 14.00 Latvijas florbolistes, kuras pasaules reitingā ieņem augsto 5.vietu, krustos nūjas ar Vācijas izlasi, kurai ir 8.vieta. Pēdējo reizi anas šīs valstsvienības spēkiem mērojās pirms diviem gadiem – arī Sešu nāciju turnīrā, kas norisinājās Slovākijas pilsētā Nitrā. Toreiz ar 6:5 uzvaru izcīnīja latvietes. Pirmo bumbiņu vācietes pašas ieraidīja savos vārtos, bet vēl pa golam mūsu valstsvienības labā guva Evita Knopa, Elīza Elizabete Bērziņa, Anna Ankudinova, Paula Egle un Zeltīte Bankava. Turklāt Bankavas vārti šajā mačā bija izšķirošie, jo 45.minūtē viņa panāca 6:5. Pirms tam Latvijas un Vācijas izlases pat divas reizes tikās 2015.gada pasaules čempionātā, kas notika Somijas pilsētā Tamperē. Apakšgrupas spēle noslēdzās neizšķirti (3:3), mūsu komandā ar vārtu guvumiem divas reizes izcēlās Evelīna Garbare, bet vienu – Evita Knopa. Spēlē par 5.vietu latvietes uzvarēja Vācijas florbolistes ar 5:2. Četrus vārtus guva Diāna Isjomina, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Ieva Priede.

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs, runājot par šīsdienas spēli pret vācietēm, uzsvēra, ka vienmēr ir ļoti svarīgi turnīru sākt ar uzvaru un pozitīvām emocijām. Lai arī Vācijas valstsvienība ir samērā spēcīga, mūsu meitenēm būs jāpierāda, ka arī viņas savā meistarībā turpina pilnveidoties. Treneris savām padotajām dos norādījumu uzņemties iniciatīvu un būt aktīvām uzbrukumā. Protams, aizsardzībā vajadzīga maksimāla uzmanība – nedrīkst pieļaut kļūdas, ko pretinieces varētu pārvērst vārtu guvumos. Mūsu vārtu drošība turnīra pirmajā mačā tiks uzticēta Kristīnei Kirilovai.

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Vācijas valstsvienību

1.maiņa: Paula Metāla (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Evelīna Garbare (A) – Klinta Mārtiņjēkaba (A).
2.maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Elizabete Pavlovska (A) – Samanta Bērziņa (A).
3.maiņa: Laura Skujevska (U) – Māra Stapkēviča (U) – Anna Ankudinova (U); Lība Daija Mikova (A) – Inga Ametere (A).
4.maiņa: Aurēlija Zariņa (U) – Danute Tinkuse (U) – Anda Luža (U).
Vārtos: Kristīne Kirilova.
Rezervē: Jana Filipsone.

Jau šovakar pulksten 20.00 latvietes laukumā dosies vēlreiz, lai šoreiz tiktos ar Dānijas izlasi. Ar dānietēm mūsu izlase pēdējo četru gadu laikā spēkojusies divas reizes. 2015.gadā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas notika Valmierā, spēle noslēdzās neizšķirti (3:3), turklāt tieši latvietēm nācās atspēlēties. Vārtus mūsu komandas labā guva Gunita Kārkliņa, Līga Garklāva un Elīza Elizabete Bērziņa. 2017.gadā pasaules čempionātā, kas notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1, pa golam dāniešu vārtos iemeta Līga Garklāva, Evelīna Garbare, Gunita Kārkliņa un Zeltīte Bankava. Dānijas florbolistes pasaules reitingā šobrīd ieņem 10.vietu.

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Dānijas valstsvienību

1.maiņa: Samanta Bērziņa (U) – Elizabete Pavlovska (U) – Jūlija Rozīte (U); Simona Grāpēna (A) – Laura Gaugere (A).
2.maiņa: Klinta Mārtiņjēkaba (U) – Inga Ametere (U) – Māra Stapkēviča (U); Evelīna Garbare (A) – Anna Ankudinova (A).
3.maiņa: Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Laura Skujevska (U) – Lība Daija Mikova (U); Anda Luža (A) – Danute Tinkuse (A).
4.maiņa: Aurēlija Zariņa (U) – Paula Metāla (U) – Paula Matisone (U).
Vārtos: Jana Filipsone.
Rezervē: Kristīne Kirilova.

Tiešraide: Dānija - Latvija

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Kristīne KirilovaVFK Ķekava
2.Jana FilipsoneVNND
3.Samanta BērziņaARubene
4.Evelīna GarbareAWizards Bern Burgdorf (Šveice)
5.Elizabete PavlovskaARankat Ankat (Somija)
6.Lība Daija MikovaA/URubene
7.Inga AmetereA/UĶekavas Bulldogs
8.Jūlija RozīteURubene
9.Simona GrāpēnaURubene
10.Laura GaugereURubene
11.Paula MatisoneURubene
12.Danute TinkuseURubene
13.Laura SkujevskaUFK Ķekava
14.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
15.Paula MetālaUFK Ķekava
16.Klinta MārtiņjēkabaUFK Ķekava
17.Māra StapkēvičaUNND
18.Aurēlija ZariņaURēzeknes BJSS
19.Anda LužaUĶekavas Bulldogs
20.Anna AnkudinovaURankat Ankat (Somija)

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Jānis Inģists
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Mediķe: Lilita Lazdiņa

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...