Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Grunckis uz Vāciju vedīs 23 florbolistus

Grunckis uz Vāciju vedīs 23 florbolistus
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola izlasei pēdējā nopietnākā spēku pārbaude pirms pasaules čempionāta būs piedalīšanās Nāciju kausa izcīņas turnīrā, kas no 4. līdz 6. novembrim norisināsies Vācijas pilsētā Lilientālē. Šodien valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis nosauca tos 23 florbolistus, kuri dosies uz turnīru Vācijā.

Uz Nāciju kausa izcīņas turnīru, kurā Latvijas izlases pretinieces būs Norvēģijas, Vācijas un Dānijas valstsvienības, N.Grunckis līdzi ņems 23 spēlētājus - divus vārtsargus, sešus aizsargus un 15 uzbrucējus (četri no tiem ir centra uzbrucēji). Florbolisti tika izvēlēti no tiem 30 spēlētājiem, kuri kopš 5. oktobra iekļauti izlases paplašinātajā sastāvā. Uz Vāciju brauks četri mūsu florbolisti, kuri spēlē Somijas, Zviedrijas un Šveices klubos (Toms Bitmanis, Jānis Rajeckis, Morics Krūmiņš un Artis Raitums), bet šajā sastāvā nav Andra Blumbaha ("Steelers", Somija). Pārējie 19 spēlētāji pārstāv ELVI florbola līgas klubus - seši no "Lielvārdes/FatPipe", četri no Cēsu "Lekringa", pa trim no Stalbes SK "Pārgauja" un "Triobet/Ulbrokas", bet pa vienam no FK "Rīga", Liepājas FK "Kurši" un Kocēnu "Rubenes".

Latvijas izlase Nāciju kausa izcīņas turnīrā 4. novembrī tiksies ar norvēģiem, 5. novembrī krustos nūjas ar vāciešiem, bet 6. novembrī mērosies spēkiem ar dāņiem. Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā, kurā latvieši atguva sev augsto 5. vietu, Norvēģijas valstsvienība palika 6. vietā, Dānijas komanda ierindojās 7. vietā, bet Vācijas izlase finišēja 9. vietā.

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Aivis KusiņšALielvārde/FatPipe
2.Andris MalkavsALekrings
3.Ingus LaiviņšASK Pārgauja
4.Jānis RajeckisAKloten-Bulach Jets (Šveice)
5.Mārtiņš RajeckisASK Pārgauja
6.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
7.Artūrs JurševskisUTriobet/Ulbroka
8.Aleksandrs AbramovsULekrings
9.Andris RajeckisULekrings
10.Artis RaitumsUTPS (Somija)
11.Atis BlindsULielvārde/FatPipe
12.Gints KlēģersULielvārde/FatPipe
13.Mikus ValpētersULielvārde/FatPipe
14.Toms AkmeņlauksULielvārde/FatPipe
15.Toms BitmanisUGranlo BK (Zviedrija)
16.Lauris ZaicevsUFK Rīga
17.Pēteris TrekšeULekrings
18.Kārlis BulānsUTriobet/Ulbroka
19.Rolands KovaļevskisUFK Kurši
20.Atis StepānsURubene
21.Gvido LaugaUSK Pārgauja
22.Andis BlindsVTriobet/Ulbroka
23.Jānis SalcevičsVLielvārde/FatPipe

Galvenais treneris: Normunds Grunckis
Treneris: Andris Pīlups
Treneris: Mārtiņš Krūms
Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

11. pasaules čempionāts notiks no 3. līdz 11. decembrim Rīgā. Latvijas vīriešu izlase ielozēta B apakšgrupā, kurā tās pretinieki būs Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas florbolisti. 3. decembrī mūsu florbolisti spēkosies ar pasaules čempioniem zviedriem, 4. decembrī – ar čehiem, bet 6. decembrī ar norvēģiem. Visas Latvijas izlases spēles notiks "Arēnā Rīga".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).