Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Viedoklis: Kārkliņa: "Polietes bija pārākas visos spēles elementos"

Viedoklis: Kārkliņa: "Polietes bija pārākas visos spēles elementos"
Gunita Kārkliņa
Foto: IFF Floorball

Ilggadējā Latvijas sieviešu florbola izlases kapteine Gunita Kārkliņa aktīvi sekojusi līdzi Latvijas izlases gaitām šī gada pasaules čempionātā. Pēc vakar piedzīvotā 1:6 zaudējuma Polijas izlasei, Gunita bija gatava sniegt savu redzējumu par aizvadīto spēli.

"Nedomāju, ka zaudējuma iemesls varēja būt brīvā diena pirms spēles, kas izsistu Latvijas izlasi no uzņemtā ritma. Šāds nepateicīgs spēļu grafiks mums jau ir bijis vairākos čempionātos," pēc zaudētās cīņas ar Poliju (1:6) atzina ilggadējā Latvijas sieviešu florbola valstsvienības kapteine Gunita Kārkliņa. "Jau pirms čempionāta bija zināms, kuras spēles mums būs galvenās. Meitenēm šī bija sestā spēle septiņās dienās, sāka parādīties nogurums un spilgti varējām redzēt reālo izlases fiziskās sagatavotības līmeni. Polija dominēja visos spēles elementos, jo zaudējām divcīņās, pieļāvām kļūdas piespēles, bija lēnu bumbiņas apstrāde un maz bīstamu metienu pa pretinieču vārtiem. Ar tādu spēli uzvarēt nebija iespējams, tādēļ jāsaka, ka spēles rezultāts diemžēl bija likumsakarīgs."

Liekot novērtēt Polijas izlasi un jautājot vai šī valstsvienība nesāk apsteigt mūsu līmeni, Gunita atzina, ka komanda poļiem tiešām ir laba: "Polija noteikti ir viena no komandām, kas ir progresējusi pēdējo gadu laikā. Tā ir jauna, fiziski spēcīga komanda ar labu bumbiņas kontroli un ātrumu. Pasaules čempionātā vietu sadale no piektās līdz desmitajai ir ļoti sīva un tā tas ir bijis jau visus pēdējos gadus. Mums uz papēžiem min ne tikai Polijas izlase vien. Labā ziņa ir tā, ka arī mums aug ļoti laba jaunā maiņa, kura par sevi vēl liks runāt arī nākotnē. Taču šādas spēles kā pret Poliju liek mums aizdomāties un saprast, cik milzīgi daudz darbs vēl jāiegulda, ja gribam sapņot par pusfinālu vai vismaz atgriešanos piektajā vietā."

Latvijas izlase ne reizes pasaules čempionātā nav bijusi zemāk par septīto vietu. Lai nepieļautu zemāko vietu izlases vēsturē, čempionāta pēdējā dienā noteikti jāuzvar Vācijas izlase: "Vācija arī ir mūsu līmeņa komanda – spēles vienmēr bijušas sīvas un spēles likteni allaž izšķīrušas nianses. Uzbrukumā būtu jāspēlē kompaktāk un agresīvām. Pret Poliju bija daudz momentu, kur viena spēlētāja uzsāk presingu un pārējās no centra noskatās, kā viena tur cīnās. Ja arī nav spēka presingot visu spēli, tad kaut vai katru otro un trešo maiņu vajadzētu iet uz "pilnu banku" un presēt visām piecām, nevis vienai vai divām spēlētājām. Jābūt arī ātrākai pārejai no aizsardzības uzbrukumā ar mērķtiecīgu uzbrukuma noslēgumu un nesaudzīgu darbu aizsardzībā. Pati esmu uz savas ādas izbaudījusi smago spēļu grafiku, mikro savainojumus un nogurumu, bet IR jāatrod spēks un pēdējā mačā jāizšauj viss atlikušais pulveris – spēkus vairs nav kam taupīties," uzmundrināt savas tautietes cenšas Gunita Kārkliņa.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).