Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Čehijas florbola izlasē konflikts, uz Liepāju bez līderiem

Čehijas florbola izlasē konflikts, uz Liepāju bez līderiem
Petri Ketunens un Matejs Jendrišaks
Foto: Per Wiklund

Janvāra pēdējās dienās Liepājā tiks aizvadīts pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs un viena no dalībkomandām, kas ceļazīmi uz finālturnīru Somijā centīsies nopelnīt Latvijā būs Čehija, kuru rindās radušās pamatīgas problēmas.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Eiropas izlases sadalītas sešās apakšgrupās, kas spēlēs trīs valstīs – Dānijā, Slovākijā un Latvijā. Mūsu vīriešu valstsvienība ielozēta F apakšgrupā, kurā spēkosies ar Vācijas, Austrijas un Francijas izlasēm. Tikmēr E grupā, kas arī cīņas aizvadīs Liepājā, spēlēs Čehija, Spānija, Nīderlande un Lihtenšteina. Finālturnīram kvalificēsies abu apakšgrupu uzvarētājas, savukārt komandas, kas ierindosies otrajās vietās, aizvadīs savstarpējo spēli par vēl vienu ceļazīmi uz Somiju.

Skaidrs, ka Čehijas izlase pirms kvalifikācijas turnīra, kas no 29. janvāra līdz 1. februārim tiks izspēlēts Liepājā, uzskatāma par neapšaubāmu favorīti uz finālturnīru. Tomēr neilgi pirms kvalifikācijas turnīra Čehijas nometnē radies pamatīgs konflikts, ziņo zviedru portāls innebandymagazinet.se. Liepājā neredzēsim tādus zināmus spēlētājus kā Mateju Jendrišaku, Ondreju Nemečeku un citus. Turklāt tas nav saistīts ar spēlētāju savainojumiem, bet gan konfliktu ar izlases galveno treneri Petru Ketunenu, ar kuru Čehijas florbola federācija parakstījusi līgumu l'diz 2020. gada pasaules čempionātam.

"Ketunena vadībā es izlasē, nespēlēšu," zviedru portāls citē līdzšinējo izlases kapteini Jendrišaku. 2017. gada martā tā brīža pasaules čempionāta zelta medaļu ieguvušo Ketunenu apstiprināja par Čehijas izlases galveno treneri ar mērķi 2018. gada pasaules čempionātā Prāgā izlasei cīnīties par pasaules čempionāta zelta medaļām. Kaut arī čempionātu nācās noslēgt ar ierasto ceturto vietu, turklāt pamanoties grupu turnīrā zaudēt arī Latvijas izlasei, 2019. gada maijā līgums tika pagarināts, neskatoties uz to, ka jau pēc pasaules čempionāta vairāki spēlētāji bija izteikuši neapmierinātību.

Aizvadītā gada izskaņā pasaules četras vadošās izlases aizvadīja tradicionālo EuroFloorballTour, čehiem zaudējot visās trijās spēlēs, ar 2:3 piekāpjoties somiem, ar 1:6 piekāpjoties zviedriem un ar 2:8 kapitulējot Šveices priekšā. "Pēc pasaules čempionāta bija neapmierinātība ar treneri, bet Somijā notiekošais bija pēdējais punkts. Par savu lēmumu pārtraukt karjeru izlasē izšķīros pirms Ziemassvētkiem, kad uzzināju, ka Ketunens turpinās vadīt nacionālo izlasi."

Vienlaikus Jendrišaks zviedru portālam atzinis, ka negrib iedziļināties detaļās, taču situācija ir nopietna, ja no spēlēšanas izlasē atteikušies aptuveni 15 spēlētāji. "Tie bija individuāli pieņemti lēmumi, jo neesam kopīgi runājuši par lēmumu atteikties no spēlēšanas."

"Es neesmu jaunākais spēlētājs, tādēļ varu zaudēt savas pozīcijas nacionālajā izlasē," atzinis Jendrišaks, atzīstot, ka pilnībā neizslēdz iespēju atgriezties izlasē. Vienlaikus Čehijas florbola līdzjutējiem jāsaprot, ka 2020. gada pasaules čempionātā viņš izlasei nepārstāvēs. Ja kopā ar to būs somu speciālists.


, 2020-01-15 23:08, pirms 4 gadiem
Viss kārtībā. Dabīgā tīrīšanās, vecie neko nav izcīnījuši, vajag jaunas asinis.
Tāpat čehi kaut ar 5.izlasi vinnēs šajā grupā.
Kad veterāniem izaug pārāk lielas galvas tām jāripo,lai treneris var īstenot savu filozofiju.
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).