Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta finālā cīnīsies Zviedrija un Šveice

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules čempionāta finālā cīnīsies Zviedrija un Šveice
Šveices izlase līksmo par neticamo uzvaru
Foto: IFF Floorball

Noskaidrojies, ka pasaules florbola čempionāta finālā sieviešu komandām sacentīsies astoņkārtējās pasaules čempiones zviedrietes un Šveices valstsvienība, kas mača izskaņā veica neticamu atspēlēšanos.

Zviedrietēm atkal minimāls panākums pār Somiju
Pirms diviem gadiem pasaules florbola čempionāta finālā tikās Somijas un Zviedrijas izlases, kas ir ierastais pasaules čempionātu fināls. Toreiz zviedrietes triumfēja pēcspēles metienu sērijā. Šoreiz atrisinājums nāca pamatlaikā, lai gan spēle bija ļoti līdzvērtīga. Zviedrietes ar vārtu guvumu atzīmējās pirmā perioda izskaņā un otrā perioda sākumā. Līdz perioda vidum zviedrietes droši kontrolēja spēles gaidu, bet tad 15 sekunžu laikā somietes guva divus vārtus, panākot līdzsvaru. Minūti līdz otrā perioda beigām zviedrietes vēlreiz panāca vairākumu, taču Ouna Kaupi 50.minūtē vairākumā rezultātu atkal līdzsvaroja (4:4). Kad līdz pamatlaika beigām palika sešas minūtes, viena no Zviedrijas izlases līderēm Emīija Vibrona ar precīzu raidījumu atkal vadībā izvirzīja Zviedrijas izlasi un šoreiz somietes vairs nespēja atspēlēties. Līdz ar to Zviedrijas izlase cīnīsies par devīto pasaules čempionu titulu, kamēr somietēm nāksies spēkoties vien par bronzas medaļām.

Laukuma saimnieces nepilnās divās minūtēs atspēlē četru vārtu deficītu
Neticama spēle tika aizvadīta otrajā pusfinālā. Čehijas izlase pēc septiņām nospēlētām bija iekrājusi 3:0 pārsvaru, ko līdz mača vidum palielināja jau līdz 5:0. Laukuma saimnieces šveicietes pirmos vārtus guva vien 37.minūtē, taču trešā perioda ievadā laukuma saimniecēm atkal bija piecu vārtu deficiīts. Flurina Marti vienus vārtus atspēlēja, bet četras minūtes pirms mača beigām Čehijas izlase nespēja realizēt soda metienu. Un tad sākās jautrība. Spēlējot bez vārtsarga pēdējās divās minūtēs Šveices izlase spēja atspēlēt četru (!) vārtu deficītu, pēdējos vārtus gūstot 23 sekundes pirms pamatlaika beigām. Pamatlaikā uzvaru izraut vairs nebija laiks, taču papildlaikā rezultatīvā Mišela Viki ar precīzu metienu nodrošināja Šveices izlasei neticamu 7:6 uzvaru un vietu čempionāta finālā.

Slovākietes atkal spēlēs par 5.vietu
Dienas sākumā norisinās norisinājās divas spēles par piekto līdz astoto vietu, kas noslēdzās ar identisku rezultātu 6:1. Vispirms laukumā devās Slovākijas un Vācijas izlases. Pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts joprojām bija neizšķirts 0:0. Otrajā periodā bija nospēlētas vien 32 sekundes, kad viena no Slovākijas izlases līderēm Mihaela Sponiarova beidzot vadībā izvirzīja slovākietes. Otrajā periodā tie arī izrādījās vienīgie vārti, jo nākamie tika gūti vien 48.minūtē, kad Spniarova guva vēl vienus vārtus. Ja spēles sākums bija gaužām nerezultatīvs, tad pēdējās minūtes bija vārtu guvumiem bagātas. Sākot no mača 53.minūtes kopumā tika gūti pieci vārti, bet vairumu guva slovākietes, kas svinēja panākumu ar rezultātu 6:1. Līdz ar to slovākietes arī šajā čempionātā cīnīsies par piekto vietu, ko komanda izcīnīja pirms diviem gadiem.