Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Latvietes izkrīt no pasaules vadošo sešnieka

Latvietes izkrīt no pasaules vadošo sešnieka
Elizabete Pavlovska
Foto: Floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība piedzīvojusi vēl vienu neveiksmi pasaules florbola čempionātā, mačā par piekto līdz astoto vietu ar rezultātu 1:6 atzīstot Polijas pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Elizabete Pavlovska.

Trešā duelēšanās pasaules čempionātos
Latvijas un Polijas izlases savā starpā sacentās arī pirms diviem gadiem šajā pašā turnīra fāzē – spēlē par piekto līdz astoto vietu. Toreiz pēc gana sarežģītā spēles pirmā perioda, kurā nevienai no komandām pie vārtu guvumiem tikt neizdevās, turpinājumā latvietes pierādīja savu pārākumu, uzvarot ar 5:1. Vēl viena tikšanās reize pasaules čempionātā datēta ar 2013. gadu, kad latvietes uzvarēja ar graujošo 9:0.

Vājš sākums ar diviem neloģiskiem vārtu zaudējumiem
Pirmo reizi šajā čempionātā jau ar spēles pirmajām epizodēm vietu vārtos ieņēma Kristīne Kirilova, kurai cīņas sākums izvērtās gaužām neveiksmīgs. Vēl nebija nospēlēta pat minūte, kad pretinieces atzīmējās ar vārtu guvumu. Dominika Bučeka velkošo metienu uzsāka vēl atrodoties savā laukuma pusē, raidījumu izpildot aptuveni no centra līnijas, kas Latvijas vārtsardzei izdevās netverams. Perioda vidū neveiksmīgs metiens sanāca Malvinai Zagorskai, taču Kirilova nospēlēja vēl neveiksmīgāk nekā poliete, nepārliecinoši tverot bumbiņu, pašai ievirzot to savā cietoksnī. Labi, ka mača 15.minūtē ar patālu raidījumu savu jau ceturto vārtu guvumu čempionātā varēja atzīmēt Elizabete Pavlovska, kura deficītu sadeldēja līdz minimumam – 1:2. Drīz vien pavērās labas iespējas rezultātu līdzsvarot, jo konkurentes nopelnīja muļķīgu noraidījumu par skaitliskā sastāvā pārkāpumu. Taču vairākums izvērtās pagalam neveiksmīgs, un tieši pie Kirilovas vārtiem radās bīstamākās epizodes. Patīkami, ka latviešu vārtsardze bija aizmirsusi savas neveiksmes, pārliecinoši nosargājot cietoksni neieņemtu. Lai vai kā, pirmajā pārtraukumā Latvijas izlase devās ar minimālu 1:2 deficītu.

Rezultāts pieaug pretējā virzienā
Otrajā trešdaļā bija nospēlētas vien trīs minūtes, kad Polijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Pēc tāla Magdalenas Marekas metiena Kirilova bumbiņu skāra, taču nofiksēt to neizdevās, apaļajam spēles priekšmetam atrodot ceļu vārtos. Ik pa laikam uzbrukumus veidoja arī Latvijas izlase, taču jāatzīst, ka bīstamāki momenti veidojās pie Latvijas izlases vārtiem. Interesanti, ka jo šķietami grūtāka situācija bija mūsu vārtsardzei, jo pārliecinošāk viņa darbojās. Diemžēl perioda vidū, kad Latvijas izlase spēlēja skaitliskajā mazākumā, polietēm bija nepieciešamas vien 16 sekundes, lai skaisti izspēlētu kombināciju līdz metienam tukšos vārtos, ko precīzi noslēdza Agata Plečana. Līdzīgi kā pirmajā trešdaļā, arī otrā perioda izskaņā Latvijas izlase varēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, jo noteikumu pārkāpumu pret sevi izprovocēja Inga Ametere. Diemžēl arī šoreiz līdz reāliem vārtu gūšanas draudiem latvietēm aizspēlēties neizdevās, kā rezultātā pirms izšķirošajām 20 minūtēm latvietēm bija jādomā kā pēdējā spēles nogrieznī atspēlēties no 1:4 deficīta.

Paliekam ārpus labāko sešnieka
Trešā perioda ievadā Polijas izlase nopelnīja vēl vienu muļķīgu noraidījumu, šoreiz par attāluma neievērošana stūra izspēles brīdī. Taču spēle skaitliskajā vairākumā šodien galīgi nebija Latvijas izlases trumpis, jo saspēle nevedās joprojām. Brīdī, kad trešdaļā bija nospēlētas sešas minūtes, poliete Agņeška Timeka no savas laukuma puses nodemonstrēja ātruma īpašības, pārliecinoši noskrienot Madaru Adamani un Ingu Ameteri, nonākot aci pret aci un apspēlējot arī Kirilovu. Pēc piektā vārtu zaudējuma latvietes aktivizējās, ar vairākiem metieniem īsā laika posmā, taču rezultāts drīz vien kļuva jau 1:6, kad kārtējo reizi bumbiņu tuvajā stūrī ielaida Kirilova. Pēc šā vārtu zaudējuma viņa devās uz rezervistu soliņu, vietu vārtos ieņemot Laumai Višņevskai. Būtiski gan tas cīņas gaitu nemainīja, turklāt sešas minūtes pirms mača beigām uz Latvijas vārtiem tika nozīmēts soda metiens pēc Lības Daijas Mikovas noteikumu pārkāpuma. Lai gan vēl pāris iespēju radās kā vienai, tā otrai komandai, rezultāts vairs nemainījās un Latvijas izlase bija spiesta piedzīvot neveiksmi ar rezultātu 1:6. Interesanti, ka Polijas izlase pusotru minūti pirms mača beigām nolēma mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tādējādi spēles apstākļos patrenējoties spēlēt šādā formātā, domājot jau par rītdienas spēli, kad, iespējams, šādā formātā nāktos spēlēt, domājot par atspēlēšanos.

Piedzīvotā neveiksme nozīmē, ka rīt, turnīra pēdējā dienā, Latvijas valstsvienība cīņā par septīto vietu pasaulē spēkosies ar Vāciju. Tikmēr Polijas izlase mačā par piekto vietu spēkosies ar Slovākiju.

Pasaules čempionāts florbolā

Latvija – Polija 1:6 (1:2; 0:2; 0:2)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Elizabete Pavlovska 1 (1+0)


, 2019-12-14 14:33, pirms 4 gadiem
Ja kaut cik sākam spēlēt tikai pie 1:5, nu tad uz neko īpašu arī nevar cerēt... arī, neizdarot metienus, nevar gūt vārtus... izskatās, ka mūsējās nebija noskaņojušās pareizi spēlei, jo nu Polija izskatījās daudz labāka...
, 2019-12-14 14:36, pirms 4 gadiem
Kopš kura laika ir tāds apzīmējums - vadošais sešinieks? autor, nu, ja nav ko rakstīt, tad neraksti nemaz
, 2019-12-14 14:44, pirms 4 gadiem
Sieviešu florbolā ir vadošais četrnieks, visas pārējās komandas, ir klasi zemāka līmeņa komandas!
, 2019-12-14 15:14, pirms 4 gadiem
Biju domájis, ka mēnešreizes jau beigušāš, bet nekā.
, 2019-12-14 15:22, pirms 4 gadiem
Fiziski Latvietes bija soli aiz Polietēm, kas arī izpaudās, zaudētajās divcīņās, neiegūtas neintrālās bumbiņas, starta uzrāvienos, grūtības apspēlēt 1 v 1 un protams gala rezultātā.
Fiziskais meičām ir jāieliek!!!
, 2019-12-14 15:33, pirms 4 gadiem
Kā tas nāk, ka praktiski pret visām komandām reālās divcīņās spēlētāja pret spēlētāju (florbola noteikumu robežās LATVIETES IR TIK JĒLAS? Tas nepatīkami duras acīs... Mentalitāte?
, 2019-12-14 15:34, pirms 4 gadiem
Dienas galvenais notikums tāpat ir Ulbroka pret Lievārdi spēle.
, 2019-12-14 15:54, pirms 4 gadiem
Pelnīiti...
, 2019-12-14 16:52, pirms 4 gadiem
Ko var gribēt, ka to vien dara treniņos kā tipina ar bumbiņu apkārt 3 konusiem?
Būtu kādreiz paskrējušas vairāk par 5 apļiem ap zāli iesildoties, piepumpējušās vai ar aukliņu palēkušas.
, 2019-12-14 17:46, pirms 4 gadiem
Kirilova ir anekdote
Kā var tādu vārtsardzi ńemt uz pasaules čempi???
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).