Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Visu laiku aizraujošākajā finālā čempionu kausu izcīna zviedri

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Visu laiku aizraujošākajā finālā čempionu kausu izcīna zviedri
Foto: IFF floorball.org

Gēteborgā notikušajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem ārkārtīgi interesantā un spraigā finālspēlē triumfēja mājinieki zviedri, kuri tikai ar 3:2 pārspēja Somijas valstsvienību. Bronzas medaļas izcīnīja Čehijas florbolisti, kuri arī tikai ar vienu vārtu pārsvaru (4:3) uzvarēja šveiciešus.

Diezgan izteikta pasaules desmitā čempionāta favorīte bija Zviedrijas izlase, kas savu klasi apliecināja kā apakšgrupas spēlēs (11:2 pret Latviju, 13:3 pret Vāciju un 5:2 pret Somiju), tā arī izslēgšanas mačos (17:0 pret Igauniju un 10:1 pret Vāciju). Jāpiebilst, ka zviedri jau pirms šī turnīra bija septiņkārtēji čempionu kausa ieguvēji, tostarp arī iepriekšējā čempionāta uzvarētāji. Somiem vienīgais klupiens Gēteborgā bija tieši pret zviedriem. Apakšgrupā Somijas izlase ar 9:2 uzvarēja vāciešus, bet latviešus pārspēja ar 7:1. Ceturtdaļfinālā somi no cīņas par medaļām izslēdza norvēģus, bet pusfinālā ar 6:3 - čehus.

Spēli, kuru klātienē bija apmeklējuši 12 044 skatītāji, veiksmīgāk gan uzsāka vicečempioni somi - jau 26.sekundē viņu uzbrucējs Jani Kukkola pamanījās sarūgtināt zviedru vārtsargu Patriku Amanu - 1:0. Zviedri metās atspēlēties, taču pirmā perioda izskaņā rezultāts kļuva viņiem vēl nelabvēlīgāks - pēc soma Risto Tollikko veiksmes uzbrukumā jau 2:0. Toties otro trešdaļu veiksmīgāk sāka mājinieki - jau pēc vienas nospēlētas minūtes zviedrs Mattiass Samuelsons ar precīzu metienu ļāva uzgavilēt visai Scandinavium arēnai - 1:2. Somi izmisīgi aizstāvējās, paši nekautrēdamies apdraudēt pretinieku vārtus, tomēr ar momentu realizāciju viņiem nepavisam vairs neveicās. Otrā perioda izskaņā divu minūšu noraidījumu saņēma soms Tero Tītu. Zviedrijas florbolisti nekavējās izmantot skaitlisko vairākumu - Robins Nilsberts atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 2:2. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti - jau spēles 47.minūtes beigās zviedrs Henriks Stenbergs iemeta, kā vēlāk izrādījās, šī turnīra zelta golu - 3:2. Izcelties uzbrukumā vēl bija iespējas abām komandām, taču tās šoreiz palika neizmantotas. Zviedri varēja gavilēt par savu līdzjutēju priekšā izcīnītu ārkārtīgi smagi nākušo jau astoto čempionu kausu. Somiem līdz savām trešajām zelta medaļām vēl jāpagaida, viņiem šoreiz sestais vicečempionu tituls.

Ne mazāk sīva bija arī spēle par pasaules čempionāta bronzas medaļām, kas notika pirms zviedru un somu dueļa. Pirmās trešdaļas laikā ar 2:0 vadībā izvirzījās šveicieši (vārtus guva Emanuels Anteners un Patriks Mendelins), bet čehi nedomāja padoties. Otrās trešdaļas vidū pēc Jiri Kurneja un Martina Tokosa precīziem metieniem rezultāts jau kļuva neizšķirts - 2:2. 31.minūtē Matiass Hofbauers vēlreiz izvirzīja vadībā Šveices izlasi (3:2), bet turpmāk vārtus guva tikai čehi. 37.minūtē Patriks Doza uz rezultātu tablo atjaunoja līdzsvaru (3:3), Bet 40.minūtes pašās beigās Matejs Jendrišaks iemeta, kā vēlāk izrādījās, šī mača uzvaras vārtus - 4:3.

Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti trīs zviedri, divi somi un viens dānis. Labākais vārtsargs: - Mike Trolle (Dānija), labākie aidzsargi: Tatu Vānanens (Somija) un Martins Ostholms (Zviedrija), labākie uzbrucēji: Rasmus Enstroms (Zviedrija), Jani Kukkola (Somija) un Kims Nilssons (Zviedrija).

Visa informācija par pasaules čempionātu: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +8 [+] [-]

, 2014-12-14 18:46, pirms 9 gadiem
Kāds vēl visu laiku aizraujošākais fināls?

  +1 [+] [-]

, 2014-12-14 18:46, pirms 9 gadiem
Ņemot vērā, ka puse šeit rakstošo cilvēku nemāk droši vien slidot (es arī to, ko daru uz slidām, nesaukšu par slidošanu), un vēl tāds pats bariņš pat nevīžo ko citu uzspēlēt, man nav nekas pretī, ka ir šāds sporta veids ar ko Latvijā tauta aizraujas.

Daudz lētāk.
Jā, daudz neatpazīstamāk...
nekas... attīstīsim

     [+] [-]

, 2014-12-14 18:48, pirms 9 gadiem
Un par to negatīvismu, kas tūlīt te sāksies, ieteiktu florbolistiem neuztraukties...

Jūs darāt, Jums patīk, Jums izdodas.
Tas arī galvenais

Nevis mēs sēžam, mēs rakstām, mēs smejamies

  +4 [+] [-]

, 2014-12-14 18:59, pirms 9 gadiem
DaMarcus rakstīja: Ņemot vērā, ka puse šeit rakstošo cilvēku nemāk droši vien slidot (es arī to, ko daru uz slidām, nesaukšu par slidošanu), un vēl tāds pats bariņš pat nevīžo ko citu uzspēlēt, man nav nekas pretī, ka ir šāds sporta veids ar ko Latvijā tauta aizraujas.

Daudz lētāk.
Jā, daudz neatpazīstamāk...
nekas... attīstīsim
Par basketbolu arī var teikt, tie, kuriem kājas tizlas (nemāk spēlēt futbolu), met ar rokām.
Debili tavi argumenti.
Visi sporta veidi ir dīvaini, ja pie tā piedomā. Vienkrāršas darbības, kuras tiek ierobežotas ar dīvainiem noteikumiem, lai padarītu visu sarežģītāku un grūtāku. Pāris cilvēki cenšas tikt galā ar šiem uzdevumiem, grūtībām, kamēr citi skatās, raksta un lasa par to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-14 19:43, pirms 9 gadiem
visu laiku aizraujošākais fināls bija, kad abas komandas sameta pa 8 vārtiem pirms kkādiem gadiem