Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Čehija divreiz uzvar Zviedriju un triumfē pasaules U19 čempionātā florbolā

Čehija divreiz uzvar Zviedriju un triumfē pasaules U19 čempionātā florbolā
Čehijas U19 florbola izlase pēc triumfa pasaules čempionātā. Foto: Adam Troy

Pasaules U19 čempionātā florbolā svētdien Kanādā triumfēja Čehijas izlase, kas turnīra laikā divreiz apspēlēja Zviedriju, turklāt finālā šos pretiniekus uzveica ar graujošu rezultātu 8:2.

Čehija jau aizvadīja ļoti spēcīgu grupu turnīru, tajā uzvarot Zviedriju ar 5:1. Pēc tam pusfinālā čehi ar 9:4 droši apspēlēja Šveici un iekļuva finālā, kurā līdzjutējus sagaidīja vēl viens Čehijas un Zviedrijas duelis.

Zviedrija sāka finālu labi, atstājot tikai dažas iespējas Čehijai, kas pārsvarā uzsvaru lika uz aizsardzību. Tomēr Zviedrija pirmajā periodā tā arī nespēja pārvērst savas iespējas vārtu guvumos un rezultāts vēl nebija atklāts. Arī otro trešdaļu Zviedrija sāka labāk, tomēr joprojām Čehijas aizsardzība bija kā mūlis. Turklāt 25. minūtē Jonāšs Kreisa izvirzīja vadībā tieši Čehiju. Zviedrija turpināja spiest un ieguva vairākumu. Lieliski darbojās Čehijas vārtsargs Martins Halēšs un notika negaidītais - vispirms Čehija guva vārtus mazākumā, bet minūti vēlāk pēc lieliska solo gājiena izcēlās vēlreiz un rezultāts kļuva jau 3:0.

Ja pirmajās divās trešdaļas Zviedrijai tā arī neizdevās atslēgt pretinieku vārtus, trešajā periodā, lai to paveiktu, vajadzēja vien 93 sekundes. Tomēr trīs minūtes vēlāk Čehija atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Zviedrija vēl samazināja deficītu līdz 2:4 un tās pārsvars kļuva ļoti nospiedošs, kad Čehija uz divām minūtēm palika mazākumā. Tomēr šis nogrieznis tika izturēts, turklāt drīz pēc tam Čehija aizturētā soda laikā guva arī piektos vārtus.

Spēles beigās Čehija trīs reizes izcēlās tukšos vārtos un padarīja savu pārsvaru pavisam nepieklājīgu.

Tikmēr spēlē par trešo vietu Somija ar 4:2 pārspēja Šveici, bet piekto vietu čempionātā izcīnīja Latvijas izlase.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).