Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Vājais spēles sākums neļauj florbolistēm sapņot par pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vājais spēles sākums neļauj florbolistēm sapņot par pusfinālu
Laura Gaugere. Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas sieviešu izlase piedzīvojusi zaudējumu pasaules florbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē, ar rezutātu 4:10 atzīstot laukuma saimnieču Šveices pārākumu. Neveiksmīgi tika aizvadīta spēles pirmā trešdaļa, kas tika zaudēta ar 0:5, kas neļāva reāli paspēkoties par pozitīvu iznākumu.

Pret komandu, kas nav uzvarēta
Latvijas un Šveices izlases līdz šim savā starpā sacentušās 11 reizes, no kurām sešreiz spēlēts pasaules čempionātos. Šveices izlase ir viena no trijām, pret kuru Latvijas izlase nav spējusi uzvarēt ne reizes. Divreiz, spēlējot Latvijā, zaudēts ar minimālu 1:2 rezultātu. Pirmo reizi tas notika 2001. gadā, kad Rīgā norisinājās pasaules čempionāts. Savukārt desmit gadus vēlāk pārbaudes spēlē Kocēnos tika fiksēts identisks rezultāts. Divreiz komandas savā starpā sacentušās tieši ceturtdaļfinālās, 2011. gadā citā Šveices pilsētā Saintgallenā latvietēm piekāpjoties ar 1:12, bet pirms četriem gadiem Somijas pilsētā Tamperē latvietes zaudēja ar 2:9.

Sapnis par pusfinālu paliek jau pirmajā trešdaļā
Spēlē pret Šveices valstsvienību bezvārtu neizšķirtu izdevās saglabāt vien nedaudz vairāk kā trīs minūtes kad laukuma saimniecēm vārtus guva Izabela Geriga, kura saņēma piespēli vārtu priekšā un aizmeta garām gan Samantai Bērziņai gan vārtsardzei Laumai Višņevskai, panākot 1:0 vadību. Drīz vien labu uzbrukumu izveidoja arī Latvijas izlases florbolistes pēc kura savu vārtu priekšā nedaudz nesapratās konkurentes, taču vārtu guvums nesekoja. Ko nepaveica latvietes, piektajā minūtē izdarīja mājinieces. Vispirms metiens norībināja vārtu stabiņu, taču uzbrukums turpinājās un no tuvas distances Geriga guva vēl vienus vārtus, rezultātam kļūstot 0:2.

Cerības, ka Šveices izlase ceturtdaļfinālā varētu nespēlēt ar pilnu atdevi, absolūti nepiepildījās, jo perioda otrajā pusē rezultāts bija kļuvis jau 0:5. Astotajā minūtē Geriga tika pie "hat-trick", kad pēc ātras saspēles izmantoja skaitlisko vairākumu, kas tika nopelnīts pēc Paulas Matisones noteikumu pārkāpuma laukuma centrā. Drīz vien skaista pāreja no aizsardzības, ko iesāka Šveices izlases vārtsardze, noslēdzās ar Margritas Šeidegeres vārtu guvumu, bet 15.minūtē Nadja Reinharda guva arī piektos vārtus.

Kirilova ielaiž jau 25.sekundē, vārtus gūst arī Metāla
Pārtraukumā Latvijas izlasē bija notikusi vārtsargu maiņa, Laumas Višņevskas vietā vārtos stājoties Kristīnei Kirilovai. Diemžēl viņa nebija glābēja jau pašā perioda sākumā, kad lielisku epizodi izspēlēja mājinieces, pēc 25 sekundēm vārtus gūstot Jūlijai Suterei. Drīz vien laba iespēja atzīmēties radās Laurai Gaugerei, kurai vārtus gūt neizdevās. Tomēr 26.minūtē latvietes vienus vārtus atspēlēja. Lība Daija Mikova izpildīja tālu piespēli no savas laukuma puses, pa bumbiņu netrāpīja divas konkurentes, bet lieliski to izdarīja Paula Metāla, atspēlējot vienus vārtus.

Skaistus vārtus izspēlē abas mūsu "somietes
Prieki gan nebija ilgi, jo pēc divām minūtēm pasaules čempionātu trešā visu laiku rezultatīvākā florboliste Korina Rūtimana atjaunoja sešu vārtu pārsvaru Šveicei. Četras latviešu florbolistes devās cīņā par bumbiņu, to ieguva Sutere, ātri atrodot Rūtimanu un pieredzējusī florboliste meta precīzi. Uz Šveices vārtu guvumu atbildi parādā nepalika arī latvietes. Neskatoties uz to, ka divas pretinieces aktīvi cīnījās pret Annu Ankudinovu, viņa pamanījās ar piespēli vārtu priekšā atrast savu komandas biedreni Somijas Elites līgā Elizabeti Pavlovsku, kurai atlika triekt bumbiņu tukšos vārtos, pietuvinot Latvijas izlasi atkal līdz piecu vārtu deficītam.

Katram vārtu zaudējumam pretzāles nespējam rast
Patīkami, ka uz diviem vārtu zaudējumiem spējām atbildēt ar to pašu, taču ne uz katru šādu epizodi latvietes spēja atbildēt ar to pašu. 34.minūtē, saņēmusi piespēli no aizvārtes, Katrīna Cvingi panāca 8:2 Šveices labā, bet pēc mirkļa laukuma saimnieces ātri izmantoja skaitlisko vairākumu, kas radās pēc Samantas Bērziņas noteikumu pārkāpuma. Ar precīzu metienu atzīmējās Mišela Viki – florboliste, kura ir trešā visu laiku rezultatīvākā šveiciete spēlēs pret Latvijas izlasi.

Ankudinova iedzīvojas savainojumā, Gaugere gūst vārtus
Pēdējās trešdaļas pirmajās desmit minūtēs neviena no komandām tā arī nespēja tikt pie vārtu guvuma, taču Latvija neiztika bez zaudējuma, jo perioda trešajā minūtē nepatīkamā kājas savainojumā iedzīvojās Anna Ankudinova, kura saviem spēkiem nespēja atstāt spēles arēnu. Bija gan arī pozitīvas tendences, jo Latvijas izlase ilgstoši spēja savus vārtus nosargāt neskartus, turklāt vienā no pretuzbrukumiem pašām izdevās tikt pie vārtu guvuma. Samanta Bērziņa veica reidu no savas laukuma puses un meklēja partneri vārtu priekšā. Līdz Simonai Grāpēnai bumbiņa nenonāca, taču to vārtu priekšā uztvēra Laura Gaugere, kurai pietika laiks pārlikt bumbiņu ērtam metienam un ievirzīt to vārtu devītniekā, sadeldējot deficītu līdz 3:9.

Trešdaļu izdodas uzvarēt
Kad līdz pamatlaika beigām atlika mazāk par trim minūtēm, ar lielisku piespēli Grāpēna izvirzīja Gaugeri vienatnē pret Šveices izlases vārtsardzi Moniku Šmitu, kurai netika atstāti nekādi varianti, latvietei tiekot pie otrā vārtu guvuma spēlē. Diemžēl trešdaļu sausā neizdevās nospēlēt, jo 14 sekundes pēc ceturtā vārtu guvuma šveicietes savu rezultativitāti noapaļoja līdz desmit vārtu guvumiem, kad diagonālo piespēli izmantoja Jūlija Sutere. Lai vai kā, spēles pēdējo trešdaļu Latvijas izlase uzvarēja ar 2:1, visu spēli gan zaudējot ar 4:10.

Piedzīvojot zaudējumu šajā spēlē, Latvijas izlase turpinās cīņu čempionātā par 5. līdz 8. vietu. Rīt Latvijas izlase varēs izbaudīt godam nopelnīto atpūtu, bet jau sestdien spēlēs ar Čehijas vai Polijas izlasi. Paredzams, ka šo spēli būs iespējams vērot Sportacentrs.com Televīzijas kanālā.

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm (ceturtdaļfināls)

Latvija – Šveice 4:10 (0:5; 2:4; 2:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Laura Gaugere 2 (2+0), Paula Metāla 1 (1+0), Elizabete Pavlovska 1 (1+0), Lība Daija Mikova 1 (0+1), Anna Ankudinova 1 (0+1), Samanta Bērziņa 1 (0+1), Simona Grāpēna 1 (0+1).

  +2 [+] [-]

, 2019-12-12 21:59, pirms 4 gadiem
Šoreiz pat man gribas uzslavēt! Arī iepriekšējos PČ ir bijis tā, ka jāspēlē 5 dienas pēc kārtas? Tas nudien neliekas normāli...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-12 22:22, pirms 4 gadiem
Nu, sapņot laikam nevajadzēja, tur tāpat bija skaidrs, kurš tiks tālāk. Taču mūsu meitenes var uzslavēt par 4 gūtiem vārtiem pret pasaules TOP4 komandu. Epizodiski redzot Latvijas iepriekšējos mačus, ir skaidrs, ka mūsu vieta PAGAIDĀM VĒL NAV pirmajā četriniekā, otrajā gan. Bet spēļu grafiks mūsējām, maigi sakot, skarbs. Taču arī tad nedrīkst tā ļaut šķērsām saspēlēties, kā to šveicietes pēc patikas darīja mača sākumā, kad piebēra Latvijai pilnus vārtus...

  -2 [+] [-]

, 2019-12-12 22:55, pirms 4 gadiem
Kāpēc vājš spēles sākums???Sasapņojušās , vai?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-12 23:18, pirms 4 gadiem
Vājais spēles sākums neļauj florbolistēm sapņot par pusfinālu.
Kāpēc neļauj sapņot? Tu neatļauj vai kaut kāpēc vēl? Jocīgs secinājums. Sapņo lai arī par finālu, kas tur slikts. Sapņiem jābūt

     [+] [-]

, 2019-12-12 23:18, pirms 4 gadiem
Nu nezinu, kurš tur par ko sapņoja, bet gaidīt, ka tiksim 1/2finālā bija visai naivi. Kopumā cienīga spēle Latvijas meiteņu izpildījumā. Tajos brīžos, kad kāda no pirmā četrinieka komandām spēlē uz pilniem apgriezieniem, mūsu florbolistēm pretargumentu ir maz. Šveicietes, nonākušas drošā vadībā, tik ļoti neizlikās, kas arī ļāva mūsu meitenēm spēles gaitu nedaudz līdzsvarot.
Skatījos spēli Youtube kanālā, kur ārzemju komentētāji vairākkārt akcentēja, ka Latvijai ir jauna un daudzsološa izlase ar skatu uz nākotni. Tas var būt arī ir pamatoti, jo redzams, ka mūsējām laukumā dominē Rubenes maiņa, kur spēlētājām 16-18 gadi un viņas tiešam rāda visai atzīstamu spēles līmeni. Tā, ka šim izlases modelim viss vēl priekšā. Veiksmi sestdienas spēlē ar Poliju (autors arī varēja mierīgi uzrakstīt, ka spēlēsim ar Poliju, nevis ar Poliju vai Čehiju, jo polietēm rītdienas spēlē nav nekādu variantu).

  +1 [+] [-]

, 2019-12-13 08:31, pirms 4 gadiem
Laura Gaugere atkal nospēlēja līmenī!!!