Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Somija atgūstas no starta šoka iekļūstot pusfinālā

PČ florbolā: Somija atgūstas no starta šoka iekļūstot pusfinālā
Epizode no Somijas un Slovākijas izlašu cīņas
Foto: IFF Floorball

Par pirmo komandu, kas sasniegusi 2019. gada pasaules florbola čempionāta pusfinālu, kļuva Somijas izlase, kas pietiekami spraigā cīņā ar 8:6 apspēlēja Slovākiju.

Somijas izlase bija izteikta favorīte ceturtdaļfināla spēlē pret Slovākiju, kaut gan derēja paturēt prātā, ka pirms diviem gadiem pasaules čempionātā uzvara tika izcīnīta vien ar 6:2, turklāt neilgi pirms mača beigām pārsvars bija minimāls. Arī šoreiz viegla pastaiga nesanāca, jo pēc 74 nospēlētām sekundēm rezultāts bija 2:0 tieši Slovākijas labā. Nākamo septiņu minūšu laikā gan somietes atbildēja ar četriem precīziem metieniem, ne vien atspēlējoties, bet arī pārņemot vadību. Slovākietes gan nepadevās, trešā perioda otrajā minūtē pietuvojoties līdz 5:6. Pēc tam divus vārtus guva viena no turnīra rezultatīvākajām spēlētājām Ouna Kaupi, bet pēdējā sekundē Paulina Hudakova uzstādīja mača beigu rezultātu – 8:6 Somijas labā un vieta pusfinālā nopelnīta.

Dānija un Norvēģija cīnīsies par devīto vietu
Dānijas izlase kārtējā spēlē sacentās ar Singapūru, lai noskaidrotu, kura komanda spēlēs par devīto vietu, bet kura lūkos kļūt par labāko otrajā desmitā. Ja uz pieredzējušās Sesīlijas di Nardo pirmo vārtu guvumu aziātes spēja atbildēt ar to pašu, tad turpinājums aizritēja izteiktā Dānijas zīmē, kuras līdz spēles vidu bija panākušas 7:1 vadību, divus vārtus gūstot arī skaitliskajā mazākumā. Mača izskaņā spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, taču dānietes savu jau bija paveikušas, tiekot pie 9:4 uzvaras.

Kā jau to varēja paredzēt, par devīto vietu dānietēm būs jātiekas ar principiālajām pretiniecēm no Norvēģijas. Norvēģijas izlase gana ātri atrisināja jautājumu par uzvarētāju mačā ar Austrālijas valstsvienību. Ja pirmais periods ķenguru zemes pārstāvēm noslēdzās vēl samērā cerīgi (1:3), tad pēc otrā perioda viņām bija jau piecu vārtu deficīts. Pēdējā periodā katra komanda guva pa vieniem vārtiem, kas Norvēģijai deva 7:2 uzvaru.

Igaunietes neveiksmīgo čempionātu noslēdz ar zaudējumu
Noteikti uz kaut ko vairāk par 14. vietu pasaules čempionātā bija cerējusi Igaunijas valstsvienība, kura pēdējā čempionāta spēlē sacentās ar Japānu. Abas komandas jau spēkojās grupu turnīrā, toreiz igaunietēm uzvarot ar rezultātu 6:4. Arī šoreiz igaunietes sāka labi, otrā perioda ievadā panākot 2:0 pārsvaru. Taču vāji aizvadītā pēdējā minūte otrajā periodā un pirmā minūte trešajā trešdaļā, kad kopumā tika zaudēti trīs vārti, lika nonākt zaudētājos ar 2:4. Mača izskaņā Reti Vārta vienus vārtus atspēlēja, taču Japāna varēja līksmot par 4:3 uzvaru un iegūto 13.vietu čempionāta noslēgumā.

Amerikānietes tā arī neuzvar
Spēlē par nepalikšanu pēdējā vietā sacentās Taizemes un ASV izlases. Amerikānietes pirms šīs spēles bija vienīgā komanda, kas nebija izcīnījusi nevienu uzvaru un to nespēja izdarīt arī noslēdzošajā mačā. Sākums gan bija varens jo deviņās minūtēs bija izdevies panākt 3:0 vadību, taču līdz otrā perioda sākumam aziātes bija ne vien atspēlējušās, bet arī pārņēmušas vadību un iniciatīvu. Amerikānietes uz mirkli vēl rezultātu līdzsvaroja (4:4), taču Taizemes komanda jau bija ieguvis pārliecību, novadot maču līdz 10:6 uzvarai.

Pasaules florbola čempionāta sestās dienas spēļu kalendārs

LaiksPosmsSpēleRezultāts
11:00Par 15.vietuTaizeme – ASV10:6 (3:3; 2:1; 5:2)
13:009.-12.vietaDānija – Singapūra9:4 (3:1; 5:2; 1:1)
14:00Par 13.vietuJapāna – Igaunija4:3 (0:1; 3:1; 1:1)
16:009.-12.vietaAustrālija – Norvēģija2:7 (1:3; 0:3; 1:1)
17:00CeturtdaļfinālsSomija – Slovākija8:6 (5:2; 1:2; 2:2)
20:00CeturtdaļfinālsŠveice – Latvija

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).