Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Viedoklis: Edīte Bankava: "Spēli Latvijas labā salauza Garbares spēle"

Viedoklis: Edīte Bankava: "Spēli Latvijas labā salauza Garbares spēle"
Edīte Bankava
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Pēc vakar izcīnītās uzvaras pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas kārtā, Sportacentrs.com sazinājās ar līdz šim rezultatīvāko latvieti spēlēs pret Norvēģijas izlasi – Edīti Bankavu – lai uzzinātu viņas domas par šo spēli.

"Manuprāt, Latvijas un Norvēģijas izlases ir komandas ar līdzīgu spēles stilu un spēku. To varēja redzēt arī šajā spēlē, kad abas komandas spēles sākumā darbojās ļoti piesardzīgi, gaidot ko darīs pretinieces," lūdzot novērtēt abu izlašu spēku samērus, ņemot vērā, ka pret norvēģietēm līdz šim uzvaras Latvijas valstsvienībai bija izdevies izcīnīt vien pāris reizes. "Uzskatu, ka šoreiz spēli Latvijas izlasei par labu salauza Evelīnas (Garbares, aut.) cīņa. Spēles otrajā trešdaļā ar savu aktivitāti uzbrukumā viņa iedvesa pārliecību pārējām meitenēm, ka šajā spēlē varam uzvarēt."

Norvēģijas izlase ir viena no nācijām pret kuru Latvijas valstsvienība spēlējusi visbiežāk. Sava spilgtākā spēle pret šo izlasi atmiņā ir arī Edītei: "Tā bija 2013. gada čempionāta spēle, kurā uzvarējām ar 4:3. Grupu turnīrā pret šo izlasi piedzīvojām zaudējumu ar 0:7, bet vēlāk tikāmies vēlreiz, šoreiz izcīnot skaistu uzvaru papildlaikā."

Pašlaik Latvijas izlasei uzbrukumā rezultatīvi darbojas tikai viena vienas maiņas spēlētājas, bet Edīte nesaskata problēmas, ka tādā garā būtu grūti sasniegt labu rezultātu: "Kādēļ gan nē, galvenais, lai kāds, kas var iemest. Tomēr ticu, ka arī citas spēlētājas atvērsies, jo izlasē ir daudz spēlētājas, kas var veidot spēli un arī iemest vārtus."

"Spēle nebūs viegla, jo vienmēr, spēlējot pret čempionāta saimniecēm ir papildus spriedze," jautājot ko var sagaidīt no ceturtdaļfināla spēles pret Šveici, atzina Bankava. "Galvenais disciplinēti nospēlēt aizsardzībā un uzbrukumā izmantot savas iespējas!"


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).