Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Biļinskai ātri vārti, Jeigei sausā uzvara

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai ātri vārti, Jeigei sausā uzvara
Elīna Jeige

Zviedrijas florbola Superlīgā rezultatīvi turpina spēlēt Luīze Biļinska, kura ar vārtu guvumu atzīmējās jau pēc 23 nospēlētām sekundēm. Komanda gan cieta neveiksmi. Tikmēr Elīna Jeige lieliski sargājusi vārtus Šveices U21 čempionāta mačā, bumbiņu savā cietoksnī tā arī neielaižot, tiekot atzītai par labāko savā komandā.

Biļinskas ātri gūtie vārti šoreiz nepalīdz
Pēc izcīnītās negaidītās uzvaras pār titulēto "KAIS Mora" zaudējumu nākamajā spēļu kārtā Zviedrijas Superlīgas florbola čempionātā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "karlstad IBF", kas savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0;1) papildlaikā piekāpās "Sirius IBK". Jau mača 23.sekundē ar rezultatīvu metienu atzīmējās latviešu florboliste, otrajā periodā mājinieces savu pārsvaru dubultoja, bet diemžēl mača pēdējā sekundē ielaistie vārti ļāva viešņām rezultātu līdzsvarot. Sekojošajā papildlaikā viešņas arī izrāva uzvaru. Biļinska šīs sezonas astoņās spēlēs atzīmējusies jau ar 10 (6+4) rezultativitātes punktiem, bet komanda turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

Jeigei sausā uzvara un labākās spēlētājas balva
Vien otro maču šajā sezonā aizvadījusi latviešu florbola vārtsardze Elīna Jeige, kura devusies laukumā Šveices U-21 čempionāta cīņā, kurā viņas pārstāvētais "Skorpion Emmental Zollbruck" viesos ar 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) pieveica "Kloten-Dietlikon Jets". Jeige aizvadīja spilgtu spēli, ne vien nosargājot savus vārtus neskartus, bet arī atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli pēdējā vārtu guvumā. Pēc cīņas latviete saņēma balvu kā savas komandas labākā spēlētāja.

Ankudinova nopelna vēl viena piespēle
Somijas florbola Elites līgā ar rezultatīvu piespēli kārtējā mačā atzīmējusies Anna Ankudinova, kuras pārstāvētais klubs savā laukumā līdzīgā spēlē ar rezultātu 3:4 (0:2, 1:1, 2:1) piedzīvoja neveiksmi pret TPS vienību. Latviešu florboliste punktu par piespēli nopelnīja deviņas minūtes pirms mača beigām, kad partnere panāca 2:4. Septiņās aizvadītās spēlēs Ankudinova iekrājusi 4 (1+3) punktus. Tāpat viņai šajā spēlē negatīvs (-2) lietderības koeficients. Cita latviešu florboliste Elizabete Pavlovska spēlēja trešajā maiņā, pie punktiem netiekot, bet spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderību (+1).

Višņevska uz rezervistu soliņa kārtējā uzvarā
Zviedrijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā savstarpējo spēli aizvadīja Laumas Višņevskas "IBF Falun" un "Storvreta IBK". Vīru konkurencē šīs divas vienības ir starp labākajām valstī, bet dāmām komandas cīnās par iekļūšanu stiprāko pulkā. Šajā mačā pārāks izrādījās latvietes pārstāvētais klubs, kas uzvarēja ar 5:3 (1:2, 3:1, 1:0), Latvijas izlases vārtsardzei šoreiz paliekot uz rezervistu soliņa. Pēc izcīnītā panākuma "Falun IBF" vēl vairāk nostiprinājās līderpozīcijās, jo tuvākās sekotājas "Hammarby IF" kārtējā cīņā spēlēja neizšķirti.

Sebrim pārliecinoša uzvara Nīderlandē
Pašam paliekot bez rezultativitātes punktiem, pie pārliecinošas uzvaras Nīderlandes virslīgas čempionātā izdevies tikt Helvija Sebra pārstāvētais "FB Agents", kas viesos ar 9:3 (2:0, 2:2, 5:1) gana pārliecinoši pievieca HSK komandu, kuru rindās ir Rihards Krupinskis, kurš gan šajā mačā laukumā nedevās.