Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolisti kvalifikācijā kopā ar Šveici, Krieviju, Itāliju, Ungāriju un Islandi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolisti kvalifikācijā kopā ar Šveici, Krieviju, Itāliju, Ungāriju un Islandi
Pēc dažiem mēnešiem izlasei atkal gaidāmas atbildīgas spēles Valmierā
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Nākamā gada janvāra izskaņā un februāra sākumā Valmierā norisināsies pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā vīriešu valstsvienībām un savus pretiniekus uzzinājusi arī Latvijas valstsvienība.

Kā jau tas ierasts, lielākā konkurence būs Eiropas kontinentā, kur kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 22 izlases, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Latvijas izlase kvalifikāciju varēs aizvadīt savās mājās Valmierā, sacenšoties ar Šveici, kas pasaules rangā atrodas trešajā vietā un uzskatāmi par mūsu grupas favorītiem. Pēc neveiksmīgā pēdējā pasaules čempionāta Latvijas izlase atkāpusies uz septīto vietu pasaules rangā. Par divām automātiskajām vietām uz finālturnīru noteikti spēkosies arī Krievija (15.vieta rangā), kas atgriezusies starptautiskajā apritē. Grūtāk ar vadošajām izlasēm spēkoties būs Itālijai (21), Ungārijai (30) un Islandei (32), pret kuriem Latvijas florbolisti līdz šim nav spēlējuši.

Pasaules čempioni somi dosies uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, lai sacenstos ar laukuma saimniekiem igauņiem (9), poļiem (14), beļģiem (25), nīderlandiešiem (27) un Lihtenšteinu (33). Savukārt divas pārējās grupas cīņas aizvadīs Slovākijas pilsētā Nitrā. Vienā no tām spēkosies Zviedrija (2), Vācija (8), Slovākija (10), Slovēnija (24) un Francija (28), bet otrā – Dānija (5), Norvēģija (6), Spānija (19), Austrija (20) un Lielbritānija (31). No Eiropas finālturnīram kvalificēsies desmit komandas – divas labākās no katras kvalifikācijas grupas kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Un, protams, finālturnīra saimnieki čehi.

Pavisam 33 nācijas pieteikušas dalību pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram. Pirmo reizi šādā forumā startēs Ķīnas valstsvienība, kas spēkosies Āzijas un Okeānijas reģionā. Pirms tam ķīnieši startēja jaunizveidotajā AOFC Čempionu kausā, kas norisinājās Taizemē, tur ierindojoties sestajā vietā astoņu izlašu konkurencē. Šajā reģionā par četrām ceļazīmēm uz pasaules čempionātu Čehijā cīnīsies deviņas izlases, kas sadalītas divās apakšgrupās. Savukārt Amerikas kontinentā atkal sacentīsies vien ASV un Kanādas izlases, lai sadalītu vienu ceļazīmi braucienam uz Čehiju.