Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrija triumfē pasaules junioru čempionāta finālā

Zviedrija triumfē pasaules junioru čempionāta finālā
Pasaules U19 junioru čempionāta uzvarētāja - Zviedrijas izlase
Foto: M.Kohs

Zviedrijas U19 puišu florbola izlase uzvarējusi pasaules junioru čempionātā, finālmačā ar 6:2 pārspējot Šveices vienaudžus. Bronza tika Somijas valstsvienībai, kas ar 8:5 uzvarēja Čehijas izlasi.

Rezultātu mača 11.minūtē atklāja šveicieši, kad precīzs bija Dans Hartmans. Zviedri tomēr pārņēma mača kontroli savās rokās, atbildot ar pieciem vārtiem pēc kārtas un beigās uzvarot samērā pārliecinoši – ar 6:2. Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem Markuss Ekengrēns un Tobiass Lindstrēms, pēdējam pievienojot arī vienu rezultatīvu piespēli. Zviedrija izcīnīja piekto U19 junioru čempiona titulu, tikmēr lieliem pārdzīvojumiem nav pamata arī Šveices nometnē – U19 valstsvienība pirmo reizi kopš 2001.gada spēlējusi finālā.

Tikmēr spraigāki notikumi risinājās bronzas spēlē. Čehijas izlase jau pirmajās 10 minūtēs izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr līdz otrā perioda beigām somi ne tikai spēja izlīdzināt rezultātu, bet pat izvirzīties vadībā ar 5:4. Trešā perioda septītajā minūtē Mendreks izlīdzināja rezultātu, tomēr jau pēc astoņām sekundēm somi vadību atguva, bet līdz spēles beigām pievienoja vēl bumbiņas čehu vārtos un uzvarēja ar 8:5, izcīnot bronzas godalgas.

B divīzijas finālā par tiesībām spēlēt nākamā čempionāta A divīzijas turnīrā sacentās Vācijas un Polijas izlases. Mazrezultatīvā spēlē pārāki izrādījās poļi, kas, pateicoties Mihala Sjeņko vārtiem pagarinājuma otrajā minūtē, izcīnīja uzvaru ar 3:2.

Citā B divīzijas mačā Igaunijas un Ungārijas izlases sacentās par 11.vietu, un mūsu ziemeļu kaimiņi uzvarēja ar 12:9. Nepilnas piecas minūtes līdz mača beigām rezultāts bija neizšķirts (9:9), bet spēles izskaņā pārāki izrādījās mūsu ziemeļu kaimiņi, gūstot trīs vārtus un beigās svinot laimīgu uzvaru ar 12:9.

Izmantotais avots:
IFF