Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pēdējo ceļazīmi izcīna Kanādas valstsvienība

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēdējo ceļazīmi izcīna Kanādas valstsvienība
Kanādas florbola valstsvienība
Foto: IFF Floorball

Ar Kanādas florbola valstsvienības divām minimālām uzvarām un iegūto ceļazīmi uz finālturnīru noslēgušās vīriešu pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs.

Pēdējā ceļazīme uz finālturnīru tika izspēlēta starp divām Ziemeļamerikas valstsvienībām – ASV un Kanādu. Pirmo cīņu abas komandas uzsāka ļoti piesardzīgi, vairāk domājot par savu vārtu drošību. Amerikāņiem, protams, papildus pieredzi deva starts Pasaules spēlēs pagājušajā vasarā. Pēc divām nospēlētām trešdaļām rezultāts bija tikai 1:0 amerikāņu labā. Savukārt trešā perioda ievadā minūtes laikā tika gūti trīs vārti, no kuriem divu guva kanādieši, bet vienus – ASV spēlētāji. Spēles 47.minūtē Valteri Vītakoski guva vārtus, pirmo reizi vadībā izvirzot kanādiešus. Līdz spēles beigām atlika vēl pietiekami daudz laika, taču Kanādas komanda nosargāja minimālu pārsvaru, sperot soli pretim iekļūšanai finālturnīrā.

Gadījumā, ja otrajā spēlē ASV valstsvienība uzvarētu ar vienu vārtu pārsvaru, sekoto desmit minūšu papildlaiks līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Maču gan labāk sāka kanādieši, kuri pirmos vārtus guva spēles 12. minūtē, bet pusotru minūti pirms finālsvilpes pārsvaru dubultoja. Amerikāņi nepadevās, 30 sekundes pēc vārtu guvuma vienus vārtus atspēlēja. Otrajā periodā Kanādas izlase savu pārsvaru palielināja līdz 4:2 un ASV valstsvienībai nekas cits neatlika kā ķerties pie pēdējā salmiņa, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas deva rezultātu, jo 58.minūtē ASV ne vien panāca 3:4, bet arī prata līdzsvarot rezultātu. Lai gan palika vēl divas minūtes, amerikāņiem bija nepieciešams vēl vismaz viens vārtu guvums, lai saglabātu cerības uz tikšanu finālturnīrā. Tās gan dzisa 18 sekundes pirms mača beigām, kad viens no Kanādas izlases līderiem Fēlikss Robilards guva vārtus, nodrošinot Kanādai uzvaru otrajā spēlē ar 5:4 un divu spēļu summā ar 8:6.