Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Tiekot pie pirmās uzvaras, latvietes saglabā vietu pasaules astotniekā

Tiekot pie pirmās uzvaras, latvietes saglabā vietu pasaules astotniekā
Latvietes priecājas par iekļūšanu labāko astotniekā
Foto: IFF Floorball

Tikai otro reizi pasaules florbola čempionātos Latvijas izlasei izdevies pieveikt Norvēģijas izlasi. Lieliskais trešā perioda sākums ļāva svinēt 6:4 panākumu, kas nodrošinājis vietu labāko astotniekā.

Latvijas un Norvēģijas izlases savā starpā līdz šim bija tikušās 14 reizes un bilance bija ievērojami labvēlīgāka norvēģietēm, kuru rēķinā astoņas uzvaras, latvietēm uzvarot tikai divas reizes. Vēl četri mači noslēgušies neizšķirti. Pasaules čempionātos izlasēm šī bija devītā tikšanās reize, iepriekš norvēģietēm izcīnot sešas uzvaras, reizi spēlējot neizšķirti un tikai vienreiz uzvarēt ļaujot latvietēm, turklāt tas notika papildlaikā.

Pirmo reizi turnīrā latvietes izvirzās vadībā
Spēles sākumā abas komandas laukumā diezgan izteikti nervozēja, kā rezultātā bīstami momenti pie vieniem vai otriem vārtiem veidojās gaužām reti. Bumbiņu nedaudz vairāk kontrolēja Latvijas izlase, taču pārsvars bija visnotaļ nosacīts. Trešdaļas vidū labu iespēju izveidoja mūsu pirmā maiņa, bet rezultātu 13. minūtē atklāja šā turnīra aktīvākais Latvijas izlases virknējums. Uzbrukuma zonā jau pazaudējušas bumbiņu, meitenes turpināja cīņu par to, Simonai Grāpēnai izdevās to izsist konkurentei, piespēlējot Laurai Gaugerei, kura zibenīgi ar diagonālo piespēli vārtu priekšā atrada Jūliju Rozīti. Nebūt ne vieglā situācijā jaunā florboliste spēja ar nūju trāpīt bumbiņai, ievirzot to Norvēģijas izlases vārtos, ļaujot latvietēm pirmo reizi šajā čempionātā izvirzīties vadībā – 1:0.

Un atkal trešdaļas beigas…
Diemžēl Latvijas izlasei joprojām pietrūkst koncentrēšanās, lai sekmīgi nospēlētu periodu izskaņas. Arī tik ļoti svarīgajā spēlē pret norvēģietēm pirmā perioda izskaņā tika zaudēti vārti. Vispirms gan uzbrukumā ļoti efektīgi centās nospēlēt Anna Ankudinova, kura no aizvārtes centās iecelt bumbiņu vārtos, taču tas neizdevās. Uzreiz sekoja straujš pretuzbrukums, ko pēc lieliskas piespēles saņemšanas, no tuvas distances vārtu guvumā pārvērta Hildeguna Holma. Pēc īsa brīža uzbrukuma zonā nevajadzīgu noteikumu pārkāpumu izdarīja Paula Matisone un pēc mirkļa gados jaunā un talantīgā Rika Hansena ar lielisku velkošo metienu vadību pārņemt ļāva jau Norvēģijas izlasei – 1:2. Turklāt vēl perioda pēdējās sekundēs noraidījumu nopelnīja Kristiāna Grāvīte, kas otro trešdaļu lika uzsākt mazākumā.

Līdzvērtīgais florbols turpinās arī pēc pārtraukuma
Izturējušas divas minūtes skaitliskajā mazākumā, latvietes turpināja cīņu par pozitīvu iznākumu šajā spēlē. Trešdaļas vidū pēc Elizabetes Pavlovskas piespēles bumbiņu no gaisa vārtos trieca Grāpēna, rezultātu izlīdzinot. Diemžēl atjaunot vadību neizdevās, jo pēc pāris minūtēm Pavlovska nopelnīja jau trešo noraidījumu Latvijas izlasei, ko norvēģietes atkal pārvērta vārtu guvumā. Cenšoties pārtvert piespēli gar vārtiem, bumbiņu tajos neveiksmīgi ieraidīja Džeina Eglīte. Patīkami, ka ātri vien izdevās rezultātu līdzsvarot. Preuzbrukumā metienu pa vārtiem izdarīja Grāpēna, vārtu priekšā labi redzamību vārtsardzei nosedza Gaugere un bumbiņa, nevienu neskarot, atrada ceļu vārtos – 3:3. Vēl pēc mirkļa latvietes atkal bija izvirzījušās vadībā, kad no stūra Gaugere atrada Pavlovsku un slaidajai aizsardzei padevās ļoti precīzs metiens vārtu augšējā stūrī – 4:3 vadībā jau atkal Latvija.

Rezultatīvākā Latvijas izlases spēle pret Norvēģiju
Latvijas izlasei padevās teju izcils trešā perioda sākums, kad ātri izdevās gūt vēl divus vārtus, iekrājot solīdu 6:3 vadību. Jau pēc 19 sekundēm Simona Grāpēna guva piektos vārtus latvietēm. Saņēmusi piespēli no Jūlijas Rozītes, Grāpēna vispirms trāpīja pa tālo vārtu stabiņu, taču bumbiņa atlēca tieši pie viņas un ar atkārtotu metienu kapitulēt bija spiesta Norvēģijas izlases vārtsardze Tea Ekholda. Drīz vien Laura Gaugere, ejot uz velkošo metienu, netrāpīja pa bumbiņu, taču nokontrolēja to un pēc mirkļa mēģināja vēlreiz, atzīmējoties ar vēl vienu vārtu guvumu. Ar šiem vārtu guvumiem Latvijas izlase bija sasniegusi savu lielāko rezultativitāti mačos ar norvēģietēm, jo nevienā no 14 iepriekšējām spēlēm latvietēm nebija izdevies iekrāt vairāk par četriem precīziem metieniem.

Bez intrigas neiztikt
Latvietēm bija lieliska iespēja atrisināt jautājumu par spēles uzvarētāju, kad tika iegūtas tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Diemžēl vienas spēlētājas pārsvaru laukumā latvietes centās izmantot pārlieku pasīvi, iespēju palaižot garām. Spēlējot jau vienādos sastāvos, kārtējo reizi individuālo meistarību nodemonstrēja Hansena ar tālu metienu ievirzot bumbiņu vārtu tālajā apakšējā stūrī, pietuvinot Norvēģiju līdz divu vārtu deficītam – 6:4. Darbojoties pašaizliedzīgi aizsardzībā, latvietes neļāva norvēģietēm reāli apdraudēt Laumas Višņevskas sargātos vārtus. Jau nepilnas četras minūtes pirms mača pamatlaika beigām Norvēģijas izlase sāka mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, taču latvietes disciplinēti nospēlēja aizsardzībā, tiekot pie ļoti vērtīgas uzvaras ar rezultātu 6:4.

Līdz ar to Latvijas izlase ir nodrošinājusi vismaz astoto vietu pasaulē un jau rīt 20:00 ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar turnīra saimniecēm Šveices izlasi. Spēli pret Šveices valstsvienību būs iespējams vērot Sportacentrs.com televīzijas kanālā

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm

Kvalifikācijas kārta

Latvija – Norvēģija 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 4 (3+1), Laura Gaugere 3 (1+2), Elizabete Pavlovska 2 (1+1), Jūlija Rozīte 2 (1+1), Lība Daija Mikova 1 (0+1).

LaiksRezultātsVārtiPiespēle
13:301:0Jūlija RozīteLaura Gaugere
17:011:1Hildeguna HolmaRike Hansena
18:261:2Rike Hansena (vair)Emma Lunde
28:422:2Simona GrāpēnaElizabete Pavlovska
31:402:3Bumbiņa savos vārtos
32:353:3Simona GrāpēnaLība Daija Mikova
34:154:3Elizabete PavlovskaLaura Gaugere
40:195:3Simona GrāpēnaJūlija Rozīte
41:426:3Laura GaugereSimona Grāpēna
48:396:4Rike Hansena

, 2019-12-11 14:57, pirms 4 gadiem
Laura uguņo! Izskatījās ka trešo golu viņa mainīja bumbiņas virzienu,nu bet labi ir! Uzvara! Jāņem Šveice!
, 2019-12-11 16:18, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka autors pieturās pie saviem uzskatiem par sporta žurnālistiku?

Cerams, ka šī nepaliks vienīgā uzvara turnīrā.
, 2019-12-11 16:51, pirms 4 gadiem
Apsveicu meitenes ar šo panākumu. Tagad bez lieka stresa var izbaudīt tālāko turnīru. Panākums pret Šveici 1/4finālā nav pārāk reāls, bet toties par 5to vietu varam pacīnīties! To arī novēlu!
, 2019-12-11 17:05, pirms 4 gadiem
vismaz kkas sasilda
, 2019-12-11 18:07, pirms 4 gadiem
Kāpēc LV virslīgā ir tikai 5 klubi? Nožēlojami.
, 2019-12-11 18:49, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc LV virslīgā ir tikai 5 klubi? Nožēlojami.
Varbūt tu, hencīt, kàdu komandu nosponsorēsi? Nožēlojami ir tas, ka nesaproti vienkāršas lietas.
, 2019-12-11 19:18, pirms 4 gadiem
wolmar rakstīja: Varbūt tu, hencīt, kàdu komandu nosponsorēsi? Nožēlojami ir tas, ka nesaproti vienkāršas lietas.
Es tā saprotu, ka esi viens no vīriešu Valmieras florbola kluba sponsoriem, ja?
Slēpts komentārs: RuncisPuncis
, 2019-12-11 20:40, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es tā saprotu, ka esi viens no vīriešu Valmieras florbola kluba sponsoriem, ja?
Nē, bet citā sporta veidā klubu ir nācies vadīt, arī spnsorus meklēt. Pirms kāda laika. Tā drēbe gluži sveša nav.
, 2019-12-11 21:37, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc LV virslīgā ir tikai 5 klubi? Nožēlojami.
Basketbola klubiem nevar naudu atrast. Ko domā, ka ir tik viegli sameklēt sponsorus vai? Vēl sieviešu florbolā? Nav jau mums te Zviedrija.
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).